Veikkolan koulu ihastui Elovena Voimapäivään

Veikkolan koulu ihastui Elovena Voimapäivään

Viime viikolla päättyi koulutyö ja järjestettiin kevään viimeinen Elovena Voimapäivä. Vuorossa oli Kirkkonummen Veikkolan koulu, jossa Voimapäivään oltiin todella tyytyväisiä.

– Tykkäsimme Elovena Voimapäivästä hurjan paljon. Se sai sellaisetkin lapset liikkumaan, jotka eivät muutoin ole niin valtavan innoissaan liikunnasta. Päivä oli kaikin puolin hienosti järjestetty ja sen vetovastuussa olivat liikunnan ammattilaiset, Veikkolan koulun opettaja Tuija Collander kertoo.

Päivän aikana Veikkolan koulun parisen sataa 4-6-luokan oppialasta kiersivät toimintapisteillä, joissa tutustuttiin muun muassa pika- ja aitajuoksuun, kolmiloikkaan, kuulantyöntöön sekä kiekon- ja keihäänheittoon. Liikuntatuokion jälkeen lapset saivat napakkaa tietoa terveellisistä välipaloista sekä maistiaisiksi Elovena välipalakeksin.

Tuija Collander sanoo päivän ravinto-osuuden herättäneen lapset pohtimaan erilaisten ruokien ravintosisältöjä.

– Jatkoimme keskustelua vielä luokassa, jossa lapset pohtivat, kuinka paljon rasvaa ja sokeria tietyissä ruoka-aineissa on. Ravinto-osuus oli sekä havainnollinen että kiinnostava.

Ammattimaisesti järjestetty

Tuija Collander haluaa lähettää suuret kiitokset tapahtuman järjestäjille.

– Päivä oli ammattilaisten vetämä ja hienosti toteutettu. Lapset pääsivät kokeilemaan lajeja ja harjoitteita, kuten telinelähtöjä, joita he olivat etukäteen toivoneet. Voimapäivästä jäi varmasti kaikille hyvä mieli!

Tapahtuman vetovastuussa ollut Veikkolan Veikkojen Johanna Artola oli tyytyväinen päivän antiin. Hän kertoo olleensa etukäteen yhteydessä kouluun ja suunnitelleensa yleisurheilun opetuksellisen sisällön koulun ja opettajien toiveiden pohjalta.

– Päivä sujui hienosti. Saimme kovasti kiitos Veikkolan koulun opettajilta, Artola myhäilee.

– Juoksuvalmentajamme Björn ”Nalle” Stenvik oli iloisesti yllättynyt lasten osaamisesta ja innokkuudesta. Heistä tulisi kuulemma hyviä juoksijoita ja aitajuoksijoita. Keihäänheittoa opettanut Pyry Mäkinen oli puolestaan ensimmäistä kertaa mukana tällaisen tapahtuman järjestelyissä. Myös hän ilahtui lasten innokkuudesta. Parasta oli, ett’ kaikki halusivat kokeilla ja oppia uutta!

Suomen Urheiluliiton ja Elovenan yhteistyössä järjestämät Elovena Voimapäivät liikuttavat kevään ja alkusyksyn aikana tuhansia koululaisia. Kouluille maksuttomia, liikunnallisia superiltapäiviä järjestetään kahdessakymmenessä koulussa ympäri Suomea.

Elovena Voimapäivät jatkuvat jälleen syksyllä. Lisätietoja tapahtumasta:

www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/yleisurheilupaiva-koulussa