Otsolan koulun Elovena Voimapäivässä liikuttiin Suomen mestarin opissa

Otsolan koulun Elovena Voimapäivässä liikuttiin Suomen mestarin opissa

Kestävyysjuoksujen moninkertainen SM-mitalinainen, Oona Kettunen, veti rautaisella ammattitaidolla Kotkan Otsolan koulun viime viikoista Elovena Voimapäivää. Paikka oli tuttu, sillä kyseessä oli Oonan lapsuuden koulu.

Karhulan Katajaisten nuorisotoimintapäällikkönä työskentelevä Oona Kettunen sekä samassa seurassa nuorisovalmentajana toimiva Jari-Petteri Partanen tutustuttivat Otsolan koulun lapsia yleisurheilun saloihin.

260 oppilaan kouluun Elovena Voimapäivä oli opettajien mukaan erittäin tervetullut tapahtuma.

– Osa lapsista tunnistaa Oonan ja tietää, että hän on huippu-urheilija ja koulun entinen oppilas. Tätä päivää on odotettu innolla sekä oppilaiden että opettajien keskuudessa. Uskon, että tämä on opettavainen kokemus meille kaikille, 3B-luokan opettaja Katri Kriikari kertoi.

Hänen kollegansa, 3A-luokan opettaja Hanna Mäkelä sanoi, että kaikki toiminta, mikä liikuttaa lapsia ja saa jonkun heistä kenties innostumaan pysyvästi lajista, on tarpeellista.

– Luokan lapsissa on aina niitä, jotka harrastavat paljon ja moniakin eri lajeja, mutta myös niitä, jotka eivät harrasta mitään ja viettävät aivan liikaa aikaa ruudun ääressä. Etenkin heille tällaiset tapahtumat ovat kullanarvoisia. Toki koulupäivän aikanakin liikutaan välitunneilla ja liikuntatunneilla, mutta ulkopuolisen tahon järjestämästä tapahtumasta on mahdollisuus saada pysyvämpi kipinä liikuntaan.

Kipinää sytyttämässä

Oona Kettusen ja Jari-Petteri Partasen ohjauksessa lapset pääsivät tutustumaan juoksuun, hyppäämiseen ja heittämiseen.

Alkulämmittelyjen jälkeen otettiin reaktiolähtöjä, harjoiteltiin kolmiloikan askelsarjaa ja opeteltiin keihään heittoa kädestä pitäen. Lopuksi lapset saivat tietoutta terveellisistä välipaloista ja lähtiessään maistuvan välipalakeksin.

– Tällaisia tapahtumia on kiva vetää. Koska koulut ovat varta vasten hakeneet Voimapäivää itselleen, ne ovat yleensä innolla mukana järjestelyissä. Oppilaat ovat varsin vastaanottavaisia ja monesti joukossa on joku, joka innostuu lähtemään mukaan yleisurheilun seuratoimintaan, Kettunen ja Partanen kertoivat.

8-vuotias Riku harjoitteli Partasen opissa innokkaasti kolmiloikkaa, vaikka ei varsinaisesti yleisurheilumiehiä ollutkaan.

– Minä harrastan jalkapalloa. Mutta on tämäkin kivaa, hän totesi ja säntäsi muiden perässä keihäspaikalle.