Kouvolassa otettiin ilo irti Elovena Voimapäivästä

Kouvolassa otettiin ilo irti Elovena Voimapäivästä

Kouvolan Valkealassa liikuttiin viime viikolla aurinkoisessa Elovena Voimapäivässä. Aitajuoksija Viivi Avikaisen ja Pajulahden liikuntaneuvojaopiskelijoiden vetämä päivä sai hien pintaan lähes kahdellesadalle ala-asteen oppilaalle.

– On kiva, että tällaisia tapahtumia järjestetään ja vielä oman koulun pihalla. Lapsetkin innostuvat liikkumaan ihan eri tavalla, kun paikalla on ulkopuolisia ohjaajia. Ja kyllähän tästä saa hyviä vinkkejä myös omaan liikunnanopetukseen, Valkealan Jokelan koulun 2B-luoka opettaja Kaisa Hall totesi.

Liikunnanohjaaja ja aitajuoksija Viivi Avikaisen apuna oli kolme Liikuntakeskus Pajulahdessa liikuntaneuvojaksi opiskelevaa nuorta. Päivän ohjelmassa oli hyppäämistä, heittämistä ja juoksemista. Ravintopisteellä keskusteltiin terveellisistä välipaloista.

– Ohjaajilla on hyvin homma hallussa. He saavat hienosti motivoitua lapset mukaan liikkumaan, Hall jatkoi.

Kohotusta yhteishenkeen

3A-luokan opettaja Mari Ursin oli mielissään siitä, että Voimapäivän ohjaajat toivat kaikki tarvittavat välineet mukanaan.

– Meillä on täällä lähinnä kenttä ja jalkapallomaalit. Ohjaajat toivat mukanaan keihäitä, tötsiä ja aitoja. Nyt kenttä näyttää siltä kuin yleisurheiluharjoituksissa pitääkin.

Ursinin mukaan Voimapäivä on mainio tapa innostaa lapsia yleisurheilemaan ja samalla kohottaa koko koulun yhteishenkeä.

– Ihmettelin, jos joku lapsista ei tule päivän jälkeen kysymään, missä yleisurheilun harjoittelua voisi jatkaa. Yleensä aina joku innostuu ja saa kipinän uuteen harrastukseen.

Jokelan koulussa luokat oli sekoitettu ennen Voimapäivää niin, että kaikissa kentälle liikkumaan tulleissa ryhmissä oli sekä uusia että vanhoja tuttavuuksia.

– Samalla tässä saadaan kasvatettua ”meidän koulu” -yhteishenkeä. Se on ehkäpä tapahtuman arvokkainta antia, Ursin päätti.