Koululaisten Voimapäivät tuplaantuivat

Koululaisten Voimapäivät tuplaantuivat

Suomen Urheiluliiton ja Elovenan yhteistyö jatkuu entistä voimallisemmin. Kouluille maksuttomia, liikunnallisia superiltapäiviä järjestetään keväällä ja syksyllä 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi peräti 50 paikkakunnalla.

Hyppäämisellä, heittämisellä, juoksemisella ja ravitsemustietoudella kyllästettyjen iltapäivien lisäksi Elovena lahjoittaa kymmenen yleisurheiluvälisettiä ja on yhdessä SUL:n kanssa mukana hankkeessa, jossa rakennetaan Maskuun kaikkien aikojen ensimmäinen Elovena Areena.

Lasten liikunnan ja päivittäisen aktiivisuuden lisääminen ovat tärkeitä sekä Suomen Urheiluliitolle että Elovenalle. Viimeisimpien tutkimusten mukaan suomalaiset lapset ja nuoret liikkuvat aivan liian vähän. Se aiheuttaa jo nyt vakavan uhkan kansanterveydelle ja sitä myötä kansantaloudelle.

– Elovena Voimapäivien avulla voimme tuoda liikunnan sinne missä lapset ovat. Samalla voimme opettaa heitä löytämään uusia virikkeitä ja tapoja liikkua lähiympäristöä hyödyntäen sekä tarjota heille innostavia, houkuttelevia ja uudenlaisia lähiliikuntapaikkoja, Suomen Urheiluliiton seurapalvelujohtaja Harri Aalto toteaa.

Hän sanoo Elovenan juhlavuoden satsauksen lasten liikuntaan olevan kokonaisuudessaan huikea. 50 eri puolilla Suomea järjestettävää Elovena Voimapäivää, 10 hakemusten perusteella lahjoitettavaa yleisurheiluvälinesettiä sekä Maskuun rakennettava lähiliikuntapaikka, Elovena Areena, ovat pitkäaikaiselta yhteistyökumppanilta merkittävä investointi lasten liikuntaan.

– Liikuntaan innostamiseen tarvitaan myös laadukkaita lähiliikuntapaikkoja ja välineitä. Koulun piha on keskeinen paikka lapsen elämässä ja sieltä tulee riittävästi monipuolisia ja liikuntaan innostavia virikkeitä. Maskuun rakennettava Elovena Areena tulee olemaan malliesimerkki paikasta, jossa lapset voivat liikkua sekä koulussa että vapaa-ajallaan. Samaa mallia voidaan jatkossa viedä myös muille kouluille ympäri Suomea, Aalto kaavailee.