Elovena Voimapäivät innostivat lapsia liikkumaan

Elovena Voimapäivät innostivat lapsia liikkumaan

Suuren suosion saavuttaneisiin Elovena Voimapäiviin osallistui vuoden 2016 aikana yhteensä 30 koulua eri puolilta Suomea. Maksuton, liikunnan ja ravitsemustietouden täyteinen toimintapäivä sai lapsilta ja opettajilta erinomaisen hyvää palautetta.

Elovena Voimapäivät on Suomen Urheiluliiton ja Elovenan yhdessä järjestämiä tapahtumia, joissa koululaisille tuodaan liikunnan iloa ja ravitsemustietoa. Toimintapäivän tarkoituksena on viestiä koululaisille mielekkään liikunnan ja älynystyröitä kutkuttelevien kisailujen kautta terveellisen ravinnon ja iloisen liikunnan merkityksestä elämään.

SUL:n puolesta Elovena Voimapäivien koordinoinnista vastaava aluepäällikkö Ilpo Koponen kertoo tapahtumien saaneen opettajilta ja oppilailta erinomaisen hyvää palautetta.

´- Se, että Voimapäivä tuodaan koulun omalle pihalle ja osaksi koulupäivää, on koettu erittäin hyväksi asiaksi. Ulkopuolisen yleisurheilun asiantuntijan vetämä Elovena Voimapäivä on sekä lapsille että opettajille mieluinen oppimistapahtuma. Voimapäivät tukevat opettajien työtä nostamalla liikunta- ja ravintoasioita esiin luontevalla tavalla ja lisäävät koulun ja toteuttajaseuran välistä yhteistyötä.

Koposen käsityksen vahvistaa Kirkkonummen Veikkolan koulun opettaja Tuija Collander, joka oli varsin tyytyväinen keväisen Voimapäivän antiin.

– Tykkäsimme Elovena Voimapäivästä hurjan paljon. Se sai sellaisetkin lapset liikkumaan, jotka eivät muutoin ole niin valtavan innoissaan liikunnasta. Päivä oli kaikin puolin hienosti järjestetty ja sen vetovastuussa olivat liikunnan ammattilaiset, Collander kertoi.

Elovena Voimapäivää vietettiin syyskuussa Valkealan Jokelan koululla. Opettaja Mari Ursin mukaan Voimapäivä on mainio tapa innostaa lapsia yleisurheilemaan ja samalla kohottaa koko koulun yhteishenkeä.

– Ihmettelen, jos joku lapsista ei tule päivän jälkeen kysymään, missä yleisurheilun harjoittelua voisi jatkaa. Yleensä aina joku innostuu ja saa kipinän uuteen harrastukseen.