Elovena Voimapäivä liikutti Vantaan Rekolan koululaisia

Elovena Voimapäivä liikutti Vantaan Rekolan koululaisia

Vantaan Rekolan koulussa liikutaan aktiivisesti joka päivä. Elovena Voimapäivä oli sekä koulun oppilaiden että opettajien taholta odotettu ja tervetullut tapahtuma.

– Meillä liikutaan joka välitunti. Lapsista muodostetut välituntiliikuttajien ryhmät keksivät aktiviteetteja ja lainaavat koulun kentän viereisestä varastosta monenlaisia liikuntavälineitä. Lapset voivat hakea sieltä puujalkoja, hulavanteita, hyppykeppejä, hyppynaruja sekä kori- ja jalkapalloja, Rekolan koulun 4B-luokan opettaja Mervi Keränen kertoo.

Keräsen mukaan on tärkeää, että koulu tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Ne ovat erityisen tärkeitä niille lapsille, jotka eivät harrasta vapaa-ajallaan liikuntaa.

Yleisurheilulajeihin tutustuttavan Elovena Voimapäivän aikana lapset kirmasivat vuoron perään 10 metriä sähköisellä ajanotolla ja opettelivat heittämään keihästä. Liikuntatuokion päätteeksi jokainen sai välipalakeksin sekä tietoutta terveellisistä välipaloista.

– Tällaiset koulun pihalle tuodut tapahtumat ovat tosi kivoja ja lapsille erittäin mieluisia. Ne avartavat lasten maailmaa, tutustuttavat uusiin lajeihin ja tuovat uusia kontakteja aikuisiin. Lapset tykkäävät kovasti opetella eri lajeja ja koetella omia rajojaan, Keränen summaa.

Liikunnallinen koulu

Rekolan koulun Elovena Voimapäivän vetovastuussa oli vantaalaisen Kenttäurheilijat-58:n nuorisopäällikkö Venla Paunonen sekä hänen pian alkavaa äitiyslomaansa tuuraava Eemeli Kaartinen.

400 metrin aidoissa ja sileällä kunnostautuneet Paunonen ja Kaartinen sanoivat pienten koululaisten olleen innolla mukana päivän tapahtumissa.

– Tässä koulussa on harvinaisen liikunnallista porukkaa. Monesti joukossa on yksi tai kaksi, jotka erottuvat taidoillaan muista, mutta Rekolassa kaikki tuntuvat olevan tasaisen taitavia, Kaartinen kehaisi.

”Juoksu on parasta”

Venla Paunosen mukaan Elovena Voimapäivä on mukava tapa tutustuttaa lapsia yleisurheilun saloihin.

– Yleisurheilu on niin monipuolinen laji, että se tarjoaa kaikille onnistumisen elämyksiä. Jos juoksu ei tunnu omalta, voivat vahvuudet löytyä esimerkiksi heittolajeista.

Aamupäivän nopeimmasta 10 metrin kellotuksesta vastannut Frans, 10, harrastaa vapaa-ajallaan parkouria ja jalkapalloa.

– Juoksu on ollut Voimapäivässä parasta. Tykkään kaikista pallopeleistä ja niissäkin saa juosta tosi paljon, hän tuumasi.