Elovena Voimapäivä liikutti Pertunmaalla

Elovena Voimapäivä liikutti Pertunmaalla

Pertunmaan Kuortin ja Yhtenäiskoulun oppilaiden syyskuinen keskiviikko vierähti hypäten, heittäen ja juosten. Mukana menossa olivat myös opettajat sekä kunnan oma liikunnanohjaaja.

Kuortin koulussa 1-2-luokkia opettava Seija Vuori luonnehti Elovena Voimapäivää kaikin puolin mukavaksi tapahtumaksi.

– Täällä on tosi kivoja ja vähän erilaisia yleisurheiluratoja. On hyvä, että lapsia ohjaavat välillä muutkin kuin omat tutut opettajat. Koulupäiviin koitetaan saada jatkuvasti lisää liikuntaa. Tämä on yksi hyvä keino saada sitä lisää.

Päivän aikana Kuortin ja Pertunmaan Yhtenäiskoulun oppilaat kiersivät kunnan urheilukentälle rakennetuilla toimintapisteillä, joissa lapsia perehdytettiin hauskalla tavalla hyppäämisen, heittämisen ja juoksemisen saloihin. Päivän vetäjinä toimivat kunnan liikunnanohjaaja Niina Luoma, Pertunmaan Ponnistajien seura-aktiivit sekä kaksi yhdeksännen luokan oppilasta, jotka ovat olleet mukana seuran ohjaustoiminnassa.

– Näin pienellä paikkakunnalla kaikki tuntevat toisensa ja samat henkilöt ovat mukana monen seuran toiminnassa. Osallistumisen kynnys on matala, sillä päivän vetäjät olivat suurelle osalle lapsista tuttuja, Voimapäivän järjestelyistä vastannut erityisopettaja Heikki Kapanen kertoi.

”Ihan jees!”

Elovena Voimapäivät on Suomen Urheiluliiton ja Elovenan yhdessä järjestämiä tapahtumia, joissa koululaisille tuodaan liikunnan iloa ja ravitsemustietoa. Toimintapäivän tarkoituksena on viestiä koululaisille mielekkään liikunnan ja älynystyröitä kutkuttelevien kisailujen kautta terveellisen ravinnon ja iloisen liikunnan merkityksestä elämään.

SUL:n puolesta Elovena Voimapäivien koordinoinnista vastaava aluepäällikkö Ilpo Koponen kertoo, että Voimapäivien aikana lapset oppivat hyppäämistä, heittämistä ja juoksemista uudella ja innostavalla tavalla, ja saavat lisäksi aimo annoksen ravitsemustietoutta.

– Opettajat saavat puolestaan vinkkejä omaan yleisurheilun opetukseensa sekä nopean perehdytyksen Voitto Onnisen ratoihin, Koponen kertoo.

Pertunmaan Elovena Voimapäivän aikana tutustuttiin hauskojen ratojen kautta muun muassa pika- ja aitajuoksuun, pituushyppyyn sekä kiekon- ja keihäänheittoon.

Kuudennen luokan oppilaista Teppo ja Emilia odottivat vuoroaan pituushyppypaikalla.

Millainen Elovena Voimapäivä on ollut?

– Tää on ollut ihan kiva, en ole harrastanut yleisurheilua aiemmin, mä pelaan sählyä, Teppo kertoi.

Myös Emilia tykkäsi tapahtumasta.

– Ihan jees päivä, juoksu on ollut mukavinta, hän arvioi.

Heikki Kapasen mukaan Voimapäivä tarjosi lapsille uusia ja erilaisia virikkeitä yleisurheiluun.

– Lapset olivat päivässä innolla mukana ja tykkäsivät ratojen kiertämisestä. Kuortin koululaiset tulivat yleisurheilukentälle bussilla ja jo se on monelle mieluinen kokemus.