Elovena Voimapäivä liikutti Kivijärven koululaisia

Elovena Voimapäivä liikutti Kivijärven koululaisia

Lahden Nastolassa sijaitsevassa pienessä Kivijärven koulussa liikunta on kiinteä osa koulupäivää. Yleisurheilun ja välipalatietouden täyteinen, aurinkoinen Elovena Voimapäivä sai opettajilta ja oppilailta iloisen vastaanoton.

– Olemme Liikkuva koulu, joten meillä liikutaan ahkerasti. Koululla on monipuolisesti erilaisia liikuntavälineitä, joilla lapset pelaavat ja liikkuvat lähes joka välitunti. Koulun ympäristössä on myös pieni lenkki, jota osa lapsista juoksee välitunneilla ympäri. Myös Vierumäen liikunnanohjaajaopiskelijat käyvät vetämässä lapsille välituntiliikuntaa, opettaja Anni Korhonen kertoo.

Lapsena ja nuorena yleisurheilua harrastaneelle Korhoselle laji on lähellä sydäntä. Hän sanoo yleisurheilun olevan mainiota perusliikuntaa, josta jokaiselle löytyy sopiva laji.

– Tällainen tapahtuma, jossa koulun ulkopuolinen ohjaaja tulee vetämään lapsille yleisurheilua, on varsin mieluinen sekä oppilaille että opettajille. Se on kivaa vaihtelua ja antaa uusia virikkeitä meille kaikille.

Hyvin organisoitu tapahtuma

Yleisurheilulajeihin tutustuttavan Elovena Voimapäivän aikana kaikki Kivijärven koulun 48 oppilaista perehtyivät mm. pika- ja aitajuoksuun sekä sukkulaviestiin ja opettelivat heittämään keihästä. Liikuntatuokion päätteeksi jokainen sai välipalakeksin sekä tietoutta terveellisistä välipaloista.

– Opettajana katson aina, miten tällainen koulun pihalle tuotu tapahtuma on suunniteltu ja organisoitu, ja miten hyvin lapset ovat siinä mukana. Näillä nuorilla ohjaajilla homma näyttäisi olevan hyvin hallussa, opettaja Helena Numminen kiittelee.

”Keihäänheitto oli kivointa”

Kivijärven koulun Elovena Voimapäivän vetovastuussa olivat 100 metrin aitajuoksun kotimaiseen kärkeen lukeutuva, Lahden Ahkeran Viivi Avikainen sekä hänen siskonsa, Anne-Maarit Avikainen.

Siskoset sanoivat pienten koululaisten olleen aktiivisesti mukana päivän tapahtumissa.

– Lapset kuuntelivat hyvin ohjeita sekä välipalatietoutta, ja olivat reippaasti mukana kaikessa tekemisessä. Näin upeassa säässä ja idyllisessä paikassa oli hienoa ohjata lapsia.

5-6-luokan tytöt, Isla ja Inka, olivat innokkaasti mukana harjoittelemassa yleisurheilua.

– Keihäänheitto oli kaikista kivointa, tytöt sanoivat ja pinkaisivat kentän laidalla odottavaan bussiin, jolla lähes kaikki pitkien välimatkojen päässä asuvat maaseutukoulun lapset taittavat koulumatkansa.

Lisätietoja: www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/koulu/yleisurheilupaiva-koulussa