Nestlé for Healthier Kids -kerhoihin uudistuksia – seurojen haku on nyt auki

Suositut Nestlé for Healthier Kids -iltapäiväkerhot jatkuvat tänä vuonna 15 paikkakunnalla. Viidellä paikkakunnalla kerho järjestetään sekä keväällä että syksyllä. Näitä viittä seuraa haetaan nyt, syksyn kerhojen osalta haku alkaa maaliskuussa.

Tänäkin vuonna kerhot tuovat iltapäiviin monipuolisesti yleisurheilua ravintovarteilla höystettynä, mutta uudistuksiakin on luvassa. Aiemmin kaikki kymmenen kerhokertaa on ollut koululla, mutta nyt jokaisen kerhon päätöskerta on seuran yleisurheilukoulun harjoituksissa.

– Sillä tavalla seurat pääsevät näyttämään toimintaansa kerholaisille ja yleisurheilusta innostuneen lapsen on helppo jatkaa harrastusta, Suomen Urheiluliiton aluepäällikkö Ilpo Koponen sanoo.

Myös aktiivisuushaaste on uudistunut. Kaikille kouluille ja luokille suunnatussa haasteessa kannustetaan luokkia lisäämään aktiivisuutta, ideoimaan muun muassa liikuntarata koulun ympäristöön ja liikuntatehtäviä kotioloihin sekä käsittelemään ravintoasioita aamupalan merkityksen korostaen.

– Näistä jaetaan someen aktiivisesti kivoja ideoita, jotka toivottavasti innostavat muitakin. Aktiivisuushaasteeseen osallistuvat luokat ovat tänäkin vuonna mukana tuotepakettien arvonnassa, Koponen sanoo.

Lisää nuorta energiaa tänä vuonna kerhoihin tuovat kerhokummit, eli paikalliset noin 15–17-vuotiaat nuoret urheilijat.

– Jokaisessa kerhossa vierailee kerhokummi, joka osallistuu ohjaukseen ja jututtaa lapsia välipalojen merkityksestä, Koponen sanoo.

Keväällä ja syksyllä kerhon toteuttaville seuroille korvaus on 2000 euroa, syksyn toteuttajille 1000 euroa.

2021 kerhohaku alkaa 1.2.2021 ja päättyy 16.2.2021
Haku osoitteessa yleisurheilurekisteri.fi tunnuksella 2021N4HKSEURAHAKU

HUOMIO! Haemme nyt ensimmäisessä haussa viittä seuraa, jotka pystyvät toteuttamaan iltapäiväkerhot sekä keväällä että syksyllä. Maaliskuun haussa tulee haettavaksi kevään kerhojen toteuttajiksi 15 uutta seuraa syksyllä alkaviin kerhototeutuksiin.

Lue lisää iltapäiväkerhoista