Kortetmaa ja Rinne innostivat lapsia Nestlé Yleisurheilukoulujen PR-tilaisuudessa

Helsingin Olympiastadionin liikuntasalissa ei jonotettu, kun Nestlé Yleisurheilukoulun kummiurheilijat Anniina Kortetmaa ja Joonas Rinne pitivät Nestlé Yleisurheilukoulujen PR-tilaisuudessa yleisurheilukoulukerran lapsille.

Nestlé Yleisurheilukoulu -konseptilla uudistetaan lasten valmennustoimintaa ja sen laatua terävöitetään. Uudistus perustuu Suomen Urheiluliiton (SUL) ja Nestlén yhteistyösopimukseen, joka kattaa vuodet 2024–2026.

– Nestlé Yleisurheilukoululla kehitetään erityisesti alle 9-vuotiaiden harjoitustoiminnan laatua ja valmentajien osaamista. Tarjoamme seuroille valmiita toimintamalleja ja lapsille myös kotiharjoituksia, joilla haastetaan koko perhe liikkumaan, sanoo SUL:n valmennusosaamisen kehittäjä Tanja Niemi.

Nestlé haluaa lasten liikkuntaa, sanoo Suomen Nestlén viestintäpäällikkö Nina Hannola.

– Yhteiskunta on muuttunut, ja yksi huolestuttava ilmiö on se, että lapset eivät liiku riittävästi. Nestlén tarkoituksen tässä ohjelmassa on saada tähän muutosta, Suomen Nestlén viestintäpäällikkö Nina Hannola totesi Nestlé Yleisurheilukoulusta.

Harjoituksen jälkeen lapsille oli tarjolla terveellistä välipalaa ja Nestlé Yleisurheilukoulu -reissuvihkosta terveelliseen ravitsemukseen liittyviä toiminnallisia tehtäviä.

– Lasten ravinnossa tärkeintä on monipuolisuus ja syömisen säännöllisyys. Ravinnossa pitää olla myös mahdollisimman paljon värejä, jolloin siinä on paljon kasviksia ja hedelmiä, Kortetmaa totesi.

Lapset valmiina ampaisemaan liikkeelle, kun Anniina Kortetmaan kädet läpsähtävät yhteen.

Rinne: Huomaa, että lapsista löytyy intoa liikuntaa

Helsingin Olympiastadionilla Nestlé Yleisurheilukoulujen PR-tilaisuudessa oli vieraana vaikuttajia ja heidän lapsiaan. Kortetmaan ja Rinteen pitämässä yleisurheilukoulukerrassa juostiin, heitettiin, ponnistettiin ja kisailtiin reaktiolähtöjen merkeissä.

Harjoituksen loppuun muodostettiin suuri kunniakuja, jonka läpi jokainen lapsi pääsi vuorollaan juoksemaan kannustuksien saattelemana. Myös urheiluseurojen Nestlé Yleisurheilukoulujen harjoituskerrat päättyvät ryhmäyttävään lopetukseen.

Lasten yleisurheilu on seuratoiminnassa joukkuelaji.

– Huomaa, että lapsista löytyy intoa liikuntaan. Monesti puhutaan siitä, etteivät lapset eivät liikuta tarpeeksi, mutta se ei tarkoita, että lasten into liikkua olisi hävinnyt. Tarvitaan vain oikeanlaısia virikkeitä ja ohjausta liikunnan harrastamiseen, Rinne sanoi.

– Urheilijana on itsellenikin tosi inspiroivaa nähdä, että lasten liikunta ei ole totista ja vakavaa vaan hyvin iloista.

Hernepussi on mainio ja turvallinen heittoväline lapsille. Joonas Rinne kannustaa heittotreeniin osallistuvia.

Nestlé Yleisurheilukouluja käynnistyy toukokuussa

Nestlé Yleisurheilukouluissa on valmiit tuntisuunnitelmat lasten yleisurheilukoulukertoihin ja jokaisessa harjoituksessa on selkeät tavoitteet liikuntataitojen oppimisen fyysisen kehittymisen ja tunnetaitojen osalta. Ensimmäiset Nestlé Yleisurheilukoulut käynnistyvät toukokuussa.

– Seurojen, valmentajien ja lasten vanhempien vastaanotto on ollut todella positiivista. Nestlé Yleisurheilukoulu -konseptiin on ilmoittautunut jo useita kymmeniä seuroja ja koko ajan ilmoittautumisia tulee lisää, Tanja Niemi sanoo.

Harjoitussuunnitelmien lisäksi lapset saavat Nestlé Yleisurheilukoulussa Reissuvihkot, joista löytyy muun muassa terveelliseen ravitsemukseen liittyviä tehtäviä, Haasta huiput -kotitreeniohjeita Anniinan johdolla, joita voi tehdä yksin ja yhdessä perheen kanssa, oman kehittymisen seurantaan taulukoita ja tehtäviä, nimmarisivu sekä kaverisivu, johon voi kerätä kaverikirjan tapaan urheilukoulukaverit.

Nestlé Yleisurheilukoulumateriaali on konseptiin ilmoittautuneille seuroille ilmainen. Tuotetun materiaalin avulla halutaan lisätä lasten valmentajien osaamista, perheiden tietoutta terveellisestä ravinnosta ja kannustaa lapsia liikkumaan ja yleisurheilemaan ohjattujen harjoitusten lisäksi omatoimisesti kotona yksin, kavereiden ja perheen kanssa.

Lisätietoja Nestlé Yleisurheilukouluista https://www.yleisurheilu.fi/nestle-yleisurheilukoulu/ .