Korte opetti aitajuoksun saloja Hyvinkään Nestle for Healthier Kids -kerhossa

Parikymmentä hyvinkääläistä Nestle for Healthier Kids -iltapäiväkerholaista sai aitajuoksuoppia ja tietoa urheilijan elämästä Hyvinkään urheilukentällä aiturihuippu Annimari Kortteen johdolla. Korte on Nestle for Healthier Kids -ohjelman kummiurheilija.

– Oli tosi mukava nähdä kuinka innoissaan lapset olivat aitajuoksusta. He tekivät paljon samoja juttuja, joita minäkin teen treeneissä ja näkivät, että ne ovat lopulta aika yksinkertaisia asioita, Korte sanoi.

Hyvinkään urheilukentälllä pidetty tilaisuus eteni hippaleikin ja Kortteen vetämän verryttelyn jälkeen aitajuoksun perusteisiin, joita opiskeltiin lasten aidoilla

– Harjoitteet olivat sellaisia sopivan haastavia, totesi Hyvinkään Seudun Urheilijoissa yleisurheilua harrastava 11-vuotias Vilho Laaksonen, joka kertoi viihtyvänsä parhaiten 1000 metrin juoksun parissa.

Kortteen ja hänen kanssaan nuoria ohjanneiden Hyvinkään Seudun Urheilijoiden Mirka Tuiskun ja Moona Virtasen johdolla käytiin läpi aitajuoksun rytmitystä ja aidan ylitystä, ja myös kisailtiin.

Treenien päätteeksi Korte kertoi nuorille ajatuksiaan ja kokemuksiaan huippu-urheilusta ja urheilijan ravinnosta, ja vastaili monenlaisiin kysymyksiin.

– Yksi viesti lapsille oli, kuinka tärkeää on ettei lannistu, vaikka ei heti osaisi jotakin. Kerroin heille, että itse en ollut pienenä hyvä oikein missään, enkä halunnut juosta aitoja, kun se oli vaikeaa ja ne olivat pelottavia. Sitten 14-vuotiaana yhtä äkkiä innostuin siitä, Korte kertoi.

Aitajuoksua ja pituushyppyä yleisurheilulajeista harrastava Janina Vuorenmaa, 10, kuunteli kiinnostuneena kun Korte kertoi nuoruusiän urheiluharrastuksistaan.

– Se yllätti kuulla, että Annimarikin on harrastanut nuorena muodostelmaluistelua. Harrastan sitä itsekin, Vuorenmaa sanoi.

Treenien jälkeen tarjolla oli pientä aitajuoksukisailua.

Harjoitusten ja kisailujen jälkeen Annimari Korte kertoi urheilijan elämästä ja antoi vinkkejä urheilijan ravinnosta.

Nestlé for Healthier Kids on Nestlèn ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma. Sen tavoitteena on lisätä koululaisten liikkumista yleisurheilun kautta ja tietoa terveellisestä ravinnosta. Nestlè for Healthier Kids -ohjelma toimii maailmanlaajuisesti ja Suomessa sitä on toteutettu vuodesta 2014 alkaen vuosittain 20 paikkakunnalla.

Lue lisää