Yli vuosikymmenen kestänyt H-hetki saa jatkoa

Yli vuosikymmenen kestänyt H-hetki saa jatkoa

Hesburger ja Suomen Urheiluliitto ovat solmineet viisivuotisen jatkosopimuksen koskien lasten koululiikuntaa tukevaa H-hetki -ohjelmaa. Ohjelma tavoittaa vuosittain yli 500 alakoulua eli noin 80 000 suomalaista koululaista.

Hesburger ja SUL aloittivat koululiikuntayhteistyön jo vuonna 2004 järjestämällä paikallisia yleisurheilukisoja koululaisille. Vuosien saatossa toiminta on laajentunut koululiikuntaa ja opetusta tukevaksi H-hetki -ohjelmaksi, johon kuuluu valtakunnallinen yleisurheilukisakiertue. Nyt tehty sopimus varmistaa ohjelman jatkumisen vuoteen 2022 saakka.

– Liikunnan ja aktiivisten elämäntapojen merkitys korostuu lasten kohdalla, sillä he harjoittelevat tapoja ja taitoja koko elämää varten. Koululiikunta tarjoaa kaikille tilaisuuden osallistua ja nauttia urheilusta ja yhdessä tekemisestä tasapuolisesti, sanoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Osallistujamäärät kasvussa

H-hetki -ohjelmaan tavoitellaan mukaan vähintään 500 koulua lukuvuoden aikana. Hese-kisakiertueen osalta vuoden 2017 tavoite on kerätä yhteensä 280 joukkuetta osallistumaan paikallisiin piirikisoihin ja kansalliseen finaalitapahtumaan. Tänä vuonna joukkueita oli mukana kaikkiaan 255.

– H-hetki -ohjelman kasvua ja kehittymistä viimeisen 12 vuoden aikana on ollut hienoa seurata. SUL on osoittanut voimansa ja hyödyntänyt verkostojaan paikallistapahtumien järjestämisessä ja panostanut niistä tiedottamiseen – ja se näkyy osallistujamäärissä. Odotamme osallistujamäärien kasvavan edelleen tulevan viisivuotiskauden aikana, Vuoti kiittelee.

– Pitkäjänteinen kumppanuus Hesburgerin kanssa on se pohja, jolle H-hetki -ohjelman tapainen kokonaisuus on ollut mahdollista rakentaa.  Tällä sopimuksella varmistetaan, että koululiikunnan maailmassa käsitteeksi kehittyneet ohjelma ja Hese-kisakiertue kehittyvät edelleen, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä.

– Lyhytkin kumppanuus tuo tulosta, mutta kun haetaan jatkuvuutta ja merkittäviä tuloksia, se vaatii pidempiaikaista sitoutumista. Hienoa nähdä, että Hesburger arvostaa lasten ja nuorten urheilun edistämisen näin korkealle.

Mikä on H-hetki?

H-hetki on Hesburgerin ja Suomen Urheiluliiton järjestämä 3.–6. -luokkalaisille suunnattu maksuton ohjelma, joka edistää perusliikuntataitoja yleisurheilun keinoin. Osana ohjelmaa järjestetään vuosittain kaikille kiinnostuneille kouluille avoin Hese-kisakiertue, joka koostuu 17 piirikisasta ja kansallisesta finaalitapahtumasta. Vuoden 2017 finaalit mitellään Tampereella 23.5.2017. H-hetki -ohjelma tavoittaa vuosittain yli 500 alakoulua eli noin 80 000 suomalaista koululaista. Kaiken kaikkiaan H-hetki ja Hese-kisat liikuttavat vuosittain noin 85 000 lasta.

www.h-hetki.net

Hyppää mukaan Hese-kisojen tunnelmaan! 

Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy jo seitsemästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta ja Ukrainasta. Hesburger-ketjussa työskentelee yli 6 700 henkilöä ja ketjun verollinen myynti Suomessa vuonna 2015 oli 203 M€ ja ulkomailla 67 M€.