Yleisurheiluviikko ja Seurakisapäivä yleisurheilukesän lähtölaukauksina

Yleisurheiluviikko 23.-29. toukokuuta on lähtölaukaus vilkkaalle yleisurheilukesälle eri puolella Suomea. Nuorisoyleisurheilussa viikon sydän on kansallinen Seurakisapäivä 25. toukokuuta.

– Seurakisapäivä kokoaa samalle päivälle matalan kynnyksen Seurakisoja, joissa pääsee tutustumaan yleisurheiluun, kertoo Suomen Urheiluliiton (SUL) nuorisopäällikkö Piia Jäntti.

Yleisurheiluviikko käynnistää myös Metsä Groupin ja SUL:n nuorisoyleisurheilun yhteistyökumppanuuden. Sen keskiössä ovat lasten ja nuorten valtakunnalliset Seurakisat.

– Urheilun saralla saadut kokemukset ja opit kantavat läpi koko elämän. Haluamme osaltamme olla tukemassa lasten ja nuorten matalan kynnyksen urheiluharrastusta ja sitä kautta arjen hyvinvointia, sanoo Metsä Groupin viestintäjohtaja Juha Laine.

Hirvipäähineitä, passeja, tarroja ja puiset mitalit

Seurakisapäivälle on jo nyt ilmoitettu yli 30 kilpailua ympäri Suomea. Seurakisoja järjestetään Yleisurheiluviikon muinakin päivinä. Vuosittain niitä on noin 500 eri puolella Suomea

– Metsä Group -yhteistyöhön liittyen seurat ovat voineet tilata kisoihin hauskoja hirvipäähineitä sekä Seurakisapasseja -ja tarroja. Kesän aikana lapset keräävät lajisuorituksista passeihin tarroja, Jäntti kertoo.

– Yhteistyön myötä uudistimme myös kisamitalit, jotka on valmistettu kotimaisesta puusta. Niiden mallina ovat vaahteran, koivun ja haavan lehti. Mitaleita on tilattu jo liki 5000 kappaletta.

Hese-kisat, Motonet GP ja KLL:n mestaruuskilpailut

Yleisurheiluviikon tavoitteena on, että seuroissa eri puolella Suomea käynnistyy samoihin aikoihin monenlaista toimintaa.

– Suosituksena on, että seurat suunnittelevat kevään ohjelman siten, että Seurakisat, Yleisurheilukoulut tai Kunniakierros tai vaikka ne kaikki toteutuisivat Yleisurheiluviikon aikana. Osassa seuroja Seurakisat ja Yleisurheilukoulut ovat jo täydessä vauhdissa, Jäntti kertoo.

Yleisurheiluviikolla kilpaillaan myös 5.-6.-luokkalaisten kouluyleisurheilun joukkuekilpailu, Hese-kisafinaali. Se järjestetään Tampereen Pyynikin kentällä 24. toukokuuta. Yleisen sarjan kotimaiset huippunimet ovat mukana Lahdessa Motonet GP -sarjan avauksessa 25. toukokuuta.

– Viikko päättyy Vantaalla 28.-29. toukokuuta kilpailtavaan Koululiikuntaliiton yleisurheilumestaruuskilpailuun. Huippu-urheiluvieraana Vantaalla nähdään pikajuoksija Lotta Kemppinen.

Yleisurheiluviikolle oli haettavana tukea tapahtumien järjestämiseen. Tukea saivat Lapuan Virkiä, Mynämäen Isku, Vantaan Salamat, Mikkelin Kilpa-Veikot ja Someron Esa.

 

Lisätiedot: 

Piia Jäntti

050 470 2622

piia.jantti@sul.fi

Nuorisopäällikkö