Yleisurheiluviikko 22.-28.5. – Tarjolla lasten ja nuorten kisoja, Seurakisapäivä 24.5., urheilijavieraita seurojen harjoituksissa

Lapsilla, nuorilla ja perheillä on oiva tilaisuus tutustua yleisurheiluun valtakunnallisella Yleisurheiluviikolla, jota vietetään 22.-28. toukokuuta.

– Valtakunnallinen Yleisurheiluviikko on kutsu kaikille tulla tutustumaan yleisurheiluun. Se käy vaivatta, sillä viikon aikana seurat ympäri maan järjestävät tapahtumia, joissa on mahdollista tutustua seurojen yleisurheilutoimintaan, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) nuorisopäällikkö Piia Jäntti.

Keskiviikkona 24. toukokuuta on Kansallinen Seurakisapäivä. Se tarkoittaa, että päivän aikana lapsille ja perheille suunnattuja avoimia ja ilmaisia Seurakisoja järjestetään useilla paikkakunnilla ympäri Suomea. Seurakisa on lapsille ja nuorille oiva tapa kokeilla yleisurheilukilpailua.

– Seurakisoissa noudatetaan alle 13-vuotiaiden lasten kilpailusääntöjä ja kisat sopivat ensikokeiluksi yleisurheilun parissa. Ne eivät vaadi aiempaa kokemusta. Seurakisojen henkeen kuuluu perhekeskeisyys, eli vanhemmille on tarjolla esimerkiksi mahdollisuus toimia toimitsijana, johon saa koulutuksen paikan päällä, Jäntti sanoo.

Kotimainen pikajuoksun kärkinimi Anna Pursiainen on vieraana Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Seurakisoissa.

Kärkiurheilijoita vieraina seurojen tapahtumissa

Seurakisat on Metsä Groupin tukema kilpailusarja, jonka kantava ajatus on kannustaa ja rohkaista lapsia ja nuoria monipuoliseen harrastamiseen ja kokeilemaan eri yleisurheilulajeja.

Mistä löytyy tietoa, missä Seurakisoja järjestetään?

– Parhaiten tietoa Kilpailukalenteri.fi -sivustolta. Seurojen yleisurheiluviikon tapahtumia kannattaa kysyä paikalliselta myös yleisurheiluseuralta ja seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnistetta #yleisurheiluviikko, Jäntti sanoo.

KIlpailukalenteri.fi -sivun Seurakisaluetteloon pääset tästä linkistä

Moukarinheiton huippunimi Silja Kosonen vierailee Turun Urheiluliiton Seurakisoissa 24.5.

Yleisurheiluviikolla seuroissa järjestetään myös seuran omien ja tai lähiseurojen kärkiurheilijoiden vierailuja lasten ja nuorten tapahtumiin. Yleisurheiluviikon tapahtumien urheilijavieraina nähdään ainakin moukarinheiton huippunimet Silja Kosonen ja Krista Tervo, pikajuoksijat Oskari Mörö ja Pirkitta Marjanen.

Yleisurheiluviikolla urheilijavieraita on ainakin seuraavissa seurojen tapahtumissa:

24.5. Valkealan Seurakisoissa Kouvolan Veturissa moukarinheittäjä Krista Tervo
24.5. Mikkelin Kilpa Veikkojen Seurakisoissa juoksija Eetu Valtola
24.5. Janakkalan Janan Seurakisoissa kiekonheittäjä Jussi Heikkiniemi
24.5. Kiukaisten Kisailijoiden Seurakisoissa pikajuoksija Pirkitta Marjanen
24.5. Turun Urheiluliiton Seurakisoissa moukarin heittäjä Silja Kosonen
24.5. Kuopion Reippaan Seurakisoissa kuulantyöntäjä Eveliina Rouvala
25.5. Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Seurakisoissa pikajuoksija Oskari Mörö

Iloisia tunnelmia Teuvan Seurakisoista, jossa urheilijavieraana oli Suvi Koskinen.

Yleisurheiluviikon tapahtumia on tarjolla muiden muassa seuraavissa seuroissa:

Kuopion Reipas, Oulun Pyrintö, Polvijärven Urheilijat, Porin Yleisurheilu, Kankaanpään Seudun Leisku, IF Åsarna, Vehkalahden Veikot, Siikalatvan Urheilijat, Raahen Vesa, Riihimäen Kisko, Paimion Urheilijat, Lempäälän Kisa Yleisurheilu ja Helsingin Kisa Veikot