Yleisurheilun lukiovalmennus pääkaupunkiseudulla – tule kuulemaan lisää 30.1.

Mikä on Helsinki Athletics Academy -ohjelma? Millaista on Mäkelänrinteen lukion yleisurheiluvalmennus? Tervetuloa Mäkelänrinteen lukion esittelytilaisuuteen torstaina 30. tammikuuta. Tervetulleita ovat kaikki urheilijat, valmentajat ja vanhemmat, seurojen edustajat ja muut asiasta kiinnostuneet.

Helsinki Athletics Academy -ohjelma (HAA) on Mäkelänrinteen lukion, Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian ja Suomen Urheiluliiton yhteistyössä rakentama lukion yleisurheilun teholajien valmennusryhmä. Lukiovaihe on ratkaisevan tärkeää aikaa matkalla kohti huippua. Harjoitusmäärät ovat usein korkeimmat uran aikana. Jotta tämä on järkevää ja ylipäänsä mahdollista, urheilijoiden kokonaisrasituksen pitää olla tasapainossa riittävän palautumisen kanssa.

HAA-ohjelma toimii urheiluakatemiaympäristössä, jossa hyödynnetään urheilulukion harjoittelua tukevaa opiskelurytmiä ja lukujärjestystä sekä akatemian tarjoamia asiantuntijoita yksilöllisen valmennuksen tukena. Ryhmän tavoitteena on valmistaa urheilijaa huippu-urheilun vaatimustasoon kehittämällä harjoitettavuutta sekä fyysisiä ominaisuuksia tasapainoisesti. Lukion loppuvaiheessa painopiste siirtyy urheilijan lajivalinnan tukemiseen kohti aikuisuraa.

– HAA-ohjelma tarjoaa mahdollisuuden kokonaisvaltaiseen valmennukseen koko lukiovaiheen ajan urheilu-uran kannalta tärkeässä huippu-urheiluvaiheeseen valmistavassa vaiheessa. Urheilija saa tuekseen ammattivalmentajien tiimin, jonka johdolla kokonaisrasituksen seuranta ja urheilun ja opiskelujen yhdistäminen voidaan toteuttaa sillä vaatimustasolla, jota huippu-urheilijaksi kehittyminen vaatii, sanoo Suomen Urheiluliiton valmennuspäällikkö Eeva Kantomäki.

Yhteistyövalmennus urheilijan tukena

Muilla kuin HAA-ryhmän urheilijoilla harjoituksia on kolmena aamupäivänä viikossa. Silloin urheilijan kokonaisharjoittelun suunnitteluvastuu säilyy henkilökohtaisella valmentajalla. Harjoitusten pääpaino on fyysisten ominaisuuksien kehittämisessä.

Lukion valmennustiimi kokoontuu säännöllisesti suunnittelemaan harjoitussisällöt ja keskustelemaan jokaisen urheilijan sen hetkisestä tilanteesta, jolloin urheilijoiden kokonaistilanne on ajan tasaisesti tiedossa niin omalla valmentajalla kuin lukiovalmennuksellakin.

Infotilaisuus, milloin, missä, kenelle avoin?

Mäkelänrinteen yleisurheiluvalmennuksesta pidetään infotilaisuus 30.1. Mäkelänrinteen lukion vanhempainillassa, (os. Mäkelänkatu 47, 00510 Helsinki). Sinne ovat tervetulleita urheilijat, valmentajat ja vanhemmat, seurojen edustajat ja muut asiasta kiinnostuneet. Tilaisuus alkaa lukion yleisellä osuudella auditoriossa klo 17. Yleisurheiluvalmennuksen tilaisuus alkaa heti yleisen osuuden päätteeksi noin klo 18 Areena-luokkatilassa, lukion 2. kerroksessa.

Mäkelänrinteen lukion 35 teholajiurheilijan aamuharjoituksista on vastannut viiden kokeneen valmentajan tiimi: Harri Laiho, Reijo Siitonen, Anatoli Mihailov, Diari Sharifi ja Mikael Ylöstalo.

Jyväskylässä tarjolla ammattivalmennusta eri lajiryhmiin

Jyväskylän Kenttäurheilijat, Jyväskylän urheiluakatemia ja Suomen Urheiluliitto yhdessä Kilpisen koulun, Viitaniemen koulun ja Schildtin urheilulukion kanssa tarjoavat ammattivalmennuksen urheilijan polulle yläkouluiästä alkaen.

Yläkoulun valmennusryhmässä harjoitellaan arkisin kahtena aamuna ja neljänä iltapäivänä niin, että illat jäävät vapaiksi. Lisäksi kerran viikossa on urheilijan kokonaisvaltaista kasvua tukeva huoltoharjoitus, joissa kehonhuollon lisäksi käsitellään erilaisia teemoja. Lukiovaiheesta alkaen koko valmennus järjestetään lajiryhmittäin ammattivalmentajien johdolla. Pika- ja aitajuoksuissa, hypyissä ja moniotteluissa sekä heitoissa on kussakin omat akatemiavalmennusryhmät. Kestävyysjuoksijoille on tarjolla kaksi voimaharjoitusta ja iltapäivisin kaksi yhteisjuoksuharjoitusta.

Lisätietoja antavat:

Diari Sharifi

Yleisurheiluvalmennus, Urhea

0445656795

Jarkko Finni

Valmennuspäällikkö, JKU

0405362680

Eeva Kantomäki

Pääkaupunkiseudun valmennuspäällikkö, SUL

050 3947123