Yleisurheilu – lasten ylivertainen ykköslaji ja kehittävä kakkoslaji

Millaista on lasten yleisurheilu? Miksi yleisurheilu on hyvä valinta lapsen harrastukseksi? Käy kurkkaamassa tällä viikolla (2.4.–7.4.) päivittäin instagramissa julkaistavat videot tai lukaise oheinen kirje, niin löydät vastauksia.

Videot liikkuvat hashtagilla #yleisurheilu ja ne löytyvät yleisurheilun ja nuorisoyleisurheilun instagramien ohella mm. huippuseurojen sosiaalisen median kanavista.

– Oheisessa kirjeessä ja videoilla on kuvattu, millainen laji yleisurheilu lapsille on ja millainen se haluaa olla. Kirje ja videot määrittelevät suunnan lasten yleisurheilun kehittämiselle aiemmin julkaistun yleisurheilijan urapolku -valmennuslinjauksen kanssa, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni.

 – Kiteytän sen niin, että yleisurheilun tavoitteena on olla lapsille ylivertainen ykköslaji ja kehittävä̈ kakkoslaji.

Lasten liikuntataitojen, omatoimisen harjoittelun ja kilpailutapahtuman kehittäminen luupin alla

Finnin mukaan lasten yleisurheilu painottaa liikunnan ja urheilun kokonaismäärää ja luo erinomaiset urheilulliset valmiudet opettamalla lapset juoksemaan, ponnistamaan ja heittämään taitavasti ja tehokkaasti. Yleisurheilussa liikuntataitojen kehittymiseen ja kokonaisurheilumäärän kasvattamiseen on parhaillaan rakentumassa oma innostava seurantajärjestelmä.

– Seurantajärjestelmän yhteyteen lapsille valmistuu myös omatoimiseen ja omaehtoiseen harjoitteluun kannustavaa sisältöä, Finni sanoo.

Lasten yleisurheilun ytimenä on runsas ja monipuolinen kilpaileminen. Pääkilpailumuotona on Tulevat Tähdet -monipuolisuuskilpailu (lue lisää täältä).

– Tarvitsemme myös lasten kilpailutapahtumiin selkeän rytminmuutoksen. Kilpailutapahtumiin kaivataan lisää toistoja ja monilajisuutta, mutta kuitenkin niin, että lasten kilpailutapahtuman kokonaiskesto pysyy riittävän lyhyenä. Valmistelemme ja mallinnamme uudistusta ja tuomme esityksen lasten kilpailutoiminnan uudistamisesta päätöksentekoon tämän vuoden aikana, Finni sanoo.

Lue millainen laji yleisurheilu lapsille on ja millainen se haluaa olla?

Kirje pdf-muodossa:

Kirje kollaasilla