Yhteistyöllä rinkilajioppia junioreille Urjalassa: ”Kaikki olivat innoissaan”

Urjalan urheilukentällä oli keskiviikkoiltana poikkeuksellista säpinää, kun Urjalan Urheilijoiden, Lempäälän Kisan ja Hämeenlinnan Tarmon juniorit syventyivät kiekonheittoon ja kuulantyöntöön.

Kiekonheittäjä Iiris Veijola ja moukarinheittäjä-kuulantyöntäjä Aatu Kangasniemi vetivät hyvällä meiningillä 1,5 tunnin treenin, jossa parikymmentä junioria pääsi kunnon alkuverryttelyn jälkeen tekemään monenlaista heittämiseen liittyvää. Juniorit vetivät treenin iloisella ilmeellä toisiaan tsempaten ja saamiaan oppeja innolla soveltaen.

– Sain pari uutta vinkkiä kiekonheittoon, sanoi Eerika Nieminen Hämeenlinnan Tarmosta ja kannustaa kaikkia ainakin kokeilemaan rinkilajeja.

Videolla lisää tunnelmia Urjalasta: https://youtu.be/p1dyanYrwPA

Veijolalle ja Kangasniemelle lajiensa opettaminen ja ennen kaikkea rinkilajeihin innostaminen on mieluisaa puuhaa.

– Oli tosi kiva ilta. Kaikki nuoret olivat tosi innokkaasti mukana. Halusin opettaa vähän kiekon tekniikkaa, ja hyvin he ottivat vinkkejä vastaan, Veijola kehui.

Minkälainen yleisurheilijat itse olit 13–14-vuotiaana?

– Olin tosi innokas ja tykkäsin kokeilla eri lajeja. Sieltä sitten kiekko löytyi itselleni. Kannustan monipuolisesti treenaamaan, mutta kyllä kiekonheitto on hyvä laji, Veijola sanoo.

Kangasniemi jakoi oppeja ja vinkkejä kuularingissä. Myös hän tuli Urjalaan mielellään, koska haluaa Veijolan tavoin kannustaa nuorempiaan rinkilajeihin.

– Kun katsoin näiden lasten tekemistä, kaikki olivat innoissaan ja uutta oppimassa. Tosi mukava ilta oli. Tällainen on itselleni tosi siistiä, kun itselläni ei silloin pienenä ollut välttämättä samanlaisia mahdollisuuksia saada vanhemman (urheilijan) neuvoja treeneissä, Kangasniemi sanoi.

– Haluaisin tulevaisuudessa kannustaa nuoria heittolajien pariin.

 

Teksti ja kuvat: Heidi Lehikoinen