YAG: Vehmaa, Tervo ja Nyström viilasivat ennätyksiään, Seppälä iloitsi 60 metrin ylityksestä

Youth Athletics Gamesin avauspäivä Lappeenrannassa toi useille urheilijoille ennätysparannuksia. 17-vuotiaiden sarjoissa ennätyksiään paransivat muun muassa pika-aidat voittaneet Liina Tervo ja Rasmus Vehmaa sekä korkeuden voittanut Jade Nyström.

– Oli kyllä hyvä juoksu. Alkueräjuoksu (13,85) oli sinänsä aika samanlainen, mutta siinä ei ollut rinnalla ketään, Tervo sanoi finaalivastuksen vaikutusta kiitellen.

Järjestäjäseura LUM:n Rasmus Vehmaa vei odotetusti 17-vuotiaiden 110 metrin aidat. Voiton hän otti komeasti ennätyksellään 13,81, joka on ikäluokan kaikkien aikojen kotimaisessa tilastossa kolmanneksi paras. Aiempi tänä kesänä juostu ennätys oli 13,99.

– Ei tuo vielä mikään ihan nappi vielä ollut. Aika oli hyvä, mutta pariin aitaan tuli vähän turhan isoa kolhua. Kello tykkäsi kuitenkin. Ihan napilla olisi voinut vähän kovempikin olla, Vehmaa sanoi.

Ajallisesti kausi saattaakin tuoda kovempia lukemia jo seuraavissa kilpailuissa.

– Jos 13,6:lla alkavaan saisi vielä pudotettua, hän tuumi loppukesän ajallista tavoitetta.

Hän jatkaa YAG-viikonloppuaan vielä 100 ja 200 metrillä.

Jade Nyströmin aiempi ennätys oli viime kesänä hypätty 193. Nyt siihen tuli sentti lisää.

– Alkukauden kisat eivät menneet kauhdean hyvin, joten olen tosi iloinen tästä. Olisi voinut tulla lisääkin, mutta jäi seuraaviin kisoihin, viimeistä kertaa YAG:ssä kilpaillut Nyström sanoi.

Keihäässä iloisiin heittäjiin kuului 14-vuotiaiden poikien keihään voittanut Joutsan Pommin Benedict Seppälä, joka rikkoi ensimmäistä kertaa urallaan 60 metrin rajan. Hän heitti 63,43.

– Parissa kisassa olen yrittänyt 60 metriä, nyt se meni. Oli se ihan kiva. Siinä keihäs lähti tosi räväkästi ja hyvin ylöspäin, joutsalainen Seppälä sanoi iloisena.

Mika Sirkan valmennettava on monipuolinen nuori, sillä keihään lisäksi lajivalikoimaan kuuluu YAG:ssäkin pituus ja 100 metriä. Lisäksi hän pelaa jalkapalloa.

– Satasella jos alle 12 sekuntia ja pituudessa vähän yli kuusi metriä, hän sanoi viikonlopun jatkostaan.