YAG ensi vuonna Nurmijärvellä neljän kunnan seurojen yhteistyönä

– Tervetuloa Suomen suurimpaan maalaiskuntaan.

Näin toivotti Nurmijärven Yleisurheilun toiminnanjohtaja Lassi Korhonen Lahden stadionilla, kun Lahden Ahkera luovutti Youth Athletics Games:n viestikapulan seuroille, jotka järjestävät ensi vuoden YAG:n. Ne seurat ovat Nurmijärven Yleisurheilu, Keski-Uudenmaan Yleisurheilu, Vantaan Salamat ja Vihdin Viesti. YAG järjestetään ensi vuonna Nurmijärvellä viime vuonna uusitulla Klaukkalan kentällä. Muut kolme seuraa ovat Nurmijärven naapurikunnista.

– Nämä neljä seuraa eivät ole ennen tehneet yhteistyötä kilpailujen järjestelyissä. Siinä onkin positiivinen haaste. Näytämme koko Suomelle, että pystymme siihen. Ensimmäinen tulikaste on tämän vuoden elokuussa 15- ja 14-vuotiaiden SM-kisoissa Nurmijärvellä. Sinne tulee järjestäjiä jokaisesta neljästä seurasta, Korhonen kertoi.

– Me nurmijärveläiset keksimme idean YAG:n järjestämisestä. Kutsuimme mukaan Salamat, KUYU:n ja Viestin ja jokainen vastasi myöntävästi. Jokainen seura osallistuu omien resurssiensa mukaan. Tarvitsemme kisoihin 400-450 vapaaehtoista työntekijää.

Suurten kisojen järjestämiseen tarvitaan tuomareiden ja toimitsijoiden lisäksi muun muassa rakentajia, keittiöhenkilökuntaa, liikenteenohjaajia ja järjestyksenvalvojia.

– Etumme on se, että majoitukset ja ruokailut voidaan järjestää kentän vieressä sijaitsevilla kouluilla. Meillä ei ole ihan yhtä hienoja katsomoita ja betonia ympärillä kuten Lahdessa, mutta kuitenkin tuhannen hengen kattamaton katsomo, Korhonen kertoi.

Korhonen kehui Lahdessa järjestettyä YAG-tapahtumaa.

– Kisat sujuivat pääosin hyvin sateesta ja tuulesta huolimatta. Urheilijat ovat olleet hyvällä mielellä. Kilpailut ovat olleet tiukkoja ja neljän päivän ajan on painettu täydellä tohinalla.

(Jyrki Repola)