YAG alkaa perjantaina Lappeenrannassa – tapahtumassa 1200 osallistujaa, 250 viestijoukkuetta

Nuorisoyleisurheilun suurtapahtuma Youth Athletics Games järjestetään perjantaista sunnuntaihin Lappeenrannassa. Kaikkiaan 1200 osallistujaa ja 250 viestijoukkuetta on ilmoittautunut tapahtumaan.

HIFK:n pika-aituri Liina Tervo kilpailee YAG:ssä nyt viimeistä vuottaan. Hän odottaa kilpailuja innolla.

– Siellä on tosi hyvä rata ja pitäisi olla hyvät olosuhteet, joten päätavoitteena lähdetään tekemään hyviä aikoja. Katsotaan, mihin aikaan huippuolosuhteissa päästään. Sijoituskin on tärkeä, mutta vieläkin tärkeämpää on ne ajat, Tervo sanoo.

Hän on juossut 100 metrin aidoissa tänä kesänä ennätyksekseen 13,78. Se on myös 17-vuotiaiden kauden kotimainen kärkiaika.

– Yllättävän hyvä kausi on ollut, kun talvella oli tosi paljon koronan takia ulkotreenejä. Tavoitteena oli vakiinnuttaa taso 14 sekunnin alapuolelle. Siinä on onnistuttu hyvin lukuun ottamatta muutamaa vähän huonompaa kisaa.

Minkälaiset asiat aitajuoksussasi ovat paremmin, millä tavalla olet parempi aituri kuin vaikkapa vuosi sitten?

– Sanoisin, että juoksu tulee paremmin loppuun asti. Jaksan juosta loppuun asti koko satasen. On tullut rutiinia. Tekniikkakin on varmasti parantunut.

Tervolle YAG on ollut mieluinen ja tärkeä kohokohta kesässä. Hän sanoo myös ehtineensä nauttia tunnelmasta ja ohjelmasta kisatapahtumien ulkopuolellakin.

– Ne ovat olleet erityiset kisat, koska sinne tulee osallistujia joka puolelta Suomea, Tervo sanoo tunnelmaa kehuen.

Joensuun Katajan kolmiloikkaaja Deshawn Holopainen on ehtinyt kilpailla YAG:ssä ensimmäistä kertaa ollessaan vuonna 2014 myös kuulassa ja 1000 metrillä.

– Jostain syystä kokeilin niitä, hän muistelee hymyillen.

Myös hän kilpailee viimeistä kertaa YAG:ssä. Holopainen nähdään 17-vuotiaiden sarjassa lauantaina 100 metrillä ja päälajissaan kolmiloikassa, jossa hän rikkoi äskettäin 14 metrin rajan. Holopaisen ennätys 14,07 on myös 17-vuotiaissa kauden kotimainen kärkitulos.

– YAG on ollut tosi iso tapahtuma minulle. On myös mukavaa, kun siellä on kaikkea muutakin, Holopainen sanoo.

Imatran Urheilijoille Lappeenrannassa järjestettävä YAG on käytännössä kotikisa, johon seura on kannustanut junioreitaan osallistumaan runsain joukoin. Osallistujia onkin yli 50 lajissa.

– Päätimme seurassa, että kannustamme nuoria lähtemään kisoihin maksamalla heille halvimman passin ja sitten vielä lisälajin siihen. Ihan emme niin paljon saaneet osallistujia kuin olisimme halunneet, mutta hyvä joukko kuitenkin, Lauri Asikainen sanoo.

Osallistujia tutulla kentällä järjestettävään lähitapahtumaan on kuitenkin ”reilusti tuplaten” totuttuun YAG-osallistujamäärään verrattuna.

– Tällainen on lapsille tosi mukava, kun he pääsevät näkemään muitakin kuin oman seuran ja oman piirin kisailijoita ja näkevät tosi ison tapahtuman, Asikainen sanoo.

Ilmoittautuneet

Aikataulu

Lisätietoja tapahtuman nettisivuilta: www.youthathleticsgames.fi

Tapahtumaa seurataan aktiivisesti YAG:n somekanavissa.