Vantaan Salamat voitti kotikentällä C-sarjan

Vantaan Salamat voitti kotikentällään Myyrmäessä nuorten seuracupin C-finaalin huikean kamppailun jälkeen kahden ja puolen pisteen erolla Noormarkun Nopsaan. Myös kolmannesta sijasta käytiin varsin tasaväkinen ottelu.

Salamat voitti kutkuttavan jännittävän viestin ja Nopsa tuli toiseksi. Täten Salamat kasvatti piste-eroa kahdella pisteellä. Voitto oli Salamille ensimmäinen seuracupeissa.

—Positiivinen yllätys, mutta ei kuitenkaan odottamaton voitto. Seurojen keskinäinen järjestys vaihteli tosi paljon. Monta urheilijaa joutui jäämään pois, mutta saimme kotikenttäetu auttoi siihen, että löysimme nopeasti korvaajia, kertoi Vantaan Salamien Iris Riivari.

Salamien voitot ottivat Erik Korpela 11-vuotiaiden poikien pituudessa tuloksella 436 ja Medina Nieminen 11-vuotiaiden tyttöjen pituudessa tuloksella 423.

Kolmas oli Oulun Pyrintö (297), neljäs Nurmijärven Yleisurheilu (294,5), viides vantaalainen Kenttäurheilijat-58 (294) ja kuudes Porin Yleisurheilu (293). Salamat johti ennen viimeistä lajia,16 x 60 metrin sukkulaviestiä, puolen pisteellä erolla Nopsaan.

Kiiski ja Viitakoski ylivoimaisiin voittoihin

Karhulan Katajaisten Olavi Kiiski voitti 15-vuotiaiden poikien seiväshypyn ylivoimaisesti tuloksella 401. Muut kilpailijat hävisivät hänelle yli 90 senttiä. Mikkelin Kilpa-Veikkojen Ville Viitakoski oli 15-vuotiaiden poikien 2000 metrillä lähes yhtä ylivoimainen ajalla 5.52,05. Muut kilpailijat hävisivät hänelle yli 37 sekuntia.

Kenttäurheilijat-58:n Taika Huttunen voitti 11-vuotiaiden tyttöjen 60 metrin aitajuoksun ajalla 9,73 ja seurakaveri Pyry Heiskanen 13-vuotiaiden poikien saman lajin ajalla 9,42. Porin Yleisurheilun Vilma Koski oli 15-vuotisten tyttöjen 100 metrin nopein ajalla 12,59.

Noormarkun Nopsan Pinja Kärhä oli 15-vuotiaiden tyttöjen kuulan vahvin tuloksella 13,02. Porvoon Akilleen Elliot Schmidt pinkoi 17-vuotiaiden poikien 200 metrin ykköseksi ajalla 22,99. Nopsan Aada-Olivia Oksanen oli samanikäisten tyttöjen 200 metrin kiireisin ajalla 25,06.

B-sarjan voitto jälleen Lempäälään

Lempäälän Kisa Yleisurheilu voitti Raaseporissa Karjaalla seuracupin B-sarjan finaalin pistein 383. Toiseksi sijoittui Riihimäen Kisko (359,5) ja kolmanneksi Kauhajoen Karhu (331). Lempäälä voitti B-sarjan myös viime vuonna.

—Voittamiseen ei totu. Meillä oli kovat urheilijat ja laaja taso. Paljon hyviä urheilijoita löytyi vaikka meillä oli samaan aikaan kolme urheilijaa sekä aikuisten että nuorten maaottelussa. Olimme koko ajan vähintään kärjen tuntumassa. Olimme vahvoja etenkin kestävyysjuoksuissa, kertoi Lempäälän Kisa Yleisurheilun toiminnanjohtaja Timo Reunanen.

Nakkilan Vire hallitsi A-sarjaa

Nakkilan Vire voitti ylivoimaisesti A-sarjan finaalin Kirkkonummella Veikkolassa. Nakkilan pisteet olivat 429. Toiseksi sijoittui Ikaalisten Urheilijat pistein 344 ja kolmanneksi Urjalan Urheilijat (319).

—Meillä oli todella vahva ja tasainen joukkue. Saimme urheilijan jokaiseen lajiin ja mukaan ne urheilijat, jotka alunperin oli tarkoituskin. Kaikki jaksoivat taistella hienosti, vaikka kilpailuväsymys jo painaakin. Tuli paljon omia ennätyksiä. Tämän kunniaksi järjestämme syksyllä juhlat, kertoi Nakkilan Vireen joukkueenjohtaja Mia Rantala.