Valmennus

Valmennus

SUOMEN URHEILULIITON VALMENNUSORGANISAATIO

Suomen Urheiluliiton valmennusorganisaatio vastaa yli 17-vuotiaiden yleisurheilijoiden valmennuksesta, valmentajakoulutuksesta ja arvokilpailuista.

Yleisurheilumaajoukkueen kärkinimet kuuluvat Team Finland -valmennusryhmään. SUL:n muita valmennusryhmiä ovat EM-ryhmä, nuorten EM-ryhmä, nuorten maajoukkueryhmä (NMJ) sekä keskusurheilijat.

Team Finland –valmennusryhmään urheilijat valitaan aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Päästääkseen ryhmään urheilijan on saavutettava tulostaulukon (katso valmennusryhmien valintaperusteet) mukainen tulos tai oltava pistesijatasoinen urheilija maailmanlaajuisissa arvokilpailuissa. Ryhmän valitsee SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen yhteistyössä Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön kanssa.

EM-ryhmään urheilijat valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Mukaan pääsevät urheilijat, jotka ovat tehneet tulostaulukon mukaisen tuloksen tai ovat pistesijatasoisia urheilijoita EM-kilpailuissa.

Nuorten EM-ryhmään valitaan pääsäntöisesti kahdeksi vuodeksi 18-22-vuotiaita urheilijoita, jotka ovat tehneet tulostaulukon mukaisen tuloksen.

Nuorten maajoukkueryhmään kuuluvien urheilijoiden ensisijainen tavoite on osallistua nuorten arvokisoihin ja pidemmällä tähtäyksellä aikuisten arvokisoihin. Nuorten maajoukkueryhmään valitaan nuoria, joilla katsotaan olevan mahdollisuuksia menestyä kansainvälisellä tasolla ja jotka täyttävät kehitystaulukon tulosvaatimukset.

Keskusurheilijan status ja -palveluita myönnetään edellisten lisäksi myös niille urheilijoille, jotka aikuisikäisinä ovat kehitystaulukon 22-vuotiaiden vaatimusten tasoisia. Urheilijoiden tavoitteena tulee olla vähintään maajoukkue-edustus.

Kaikkiin edellämainittuihin ryhmiin valitaan urheilijoita myös parayleisurheilun lajiryhmästä, mikäli he täyttävät erilliset kriteerit.

Kemppainen johtaa

SUL:n valmennusorganisaatiota johtaa valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Suomen Urheiluliitolla on kolme kaupunkivalmennuskeskusta, joita johtavat valmennuspäälliköt Hannu Hämäläinen (Pääkäupunkiseutu) ja Tommi Evilä (Tampere) ja Jyväskylän toiminnasta vastaavasta henkilöstä tiedotetaan marraskuun 2017 loppuun mennessä..

Valmennusorganisaation lajitoiminnoista vastaavat Nuorten Olympiavalmentajat (NOV).

Valmennusyksikön kilpailutoiminnasta on vastuussa maajoukkuemanageri Lassi Korhonen.