TV-kilpailut 2019

Kotimaista yleisurheilua on runsaasti tarjolla Ylen kanavilla vuoden 2019 aikana. Kesän televisioituja kärkitapahtumia ovat Lappeenrannan Kalevan kisojen (1.-4.8.) ohella kuuden kilpailun Motonet GP -sarja ja Paavo Nurmi Games, jotka kaikki näkyvät Ylen kanavilla.

GP-sarja alkaa Lahdessa kesäkuun 5. päivä ja päättyy Espoossa 18. elokuuta. Sarjaan kuuluvat myös Jyväskylän (19.6.), Tampereen (3.7.), Lapinlahden(17.7.) ja Joensuun (24.7.) kilpailut.

Espoo poislukien kaikki kilpailut järjestetään keskiviikkona. Viime kesään verrattuna uusia Motonet GP:n kilpailuja ovat Tampere, Jyväskylä ja Lahti.

Viime kesänä gp-sarjassa ollut Kuortane Games -kilpailu pysyy Ylen kanavilla tv-kilpailuna, vaikkei se kuulu Motonet GP -sarjaan. 

– Kuortaneen juhannuskisa on Paavo Nurmi Gamesin tapaan uniikkikilpailu ja televisioidaan 22. kesäkuuta omana tapahtumanaan, kertoo Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto.

Paavo Nurmi Games kilpaillaan Turussa 11. kesäkuuta.

Tähtikisat, Kultainen keihäs- ja moukari- ja keihäskarnevaalit Ylen kanavilla

Ylen kanavilla nähdään kesällä myös Ylivieskan SM-viestit (7.-8.9.) sekä kolme Tähtikisaa, jotka kaikki televisioidaan Yle Areenassa.

Tähtikisat järjestetään 10. heinäkuuta Seinäjoella, 12. elokuuta Helsingissä ja 14. elokuuta Oulussa. Seinäjoen ja Oulun kilpailut ovat keskiviikkona, Helsingissä kilpailupäivä on maanantai.

Ylen näyttää myös kesän kotimaisista yhden lajin kilpailuista Vantaan Kultaisen keihään 25. toukokuuta, Kaustisen moukarikarnevaalien pääkilpailun 29. kesäkuuta ja Pihtiputaan keihäskarnevaalikilpailun 30. kesäkuuta.

Yhden lajin kilpailut nähdään suorina lähetyksinä Yle Areenassa ja koosteena tv:n puolella.

Lisätietoja TV-kisoista:

Tuomo Lehtinen
+358 (0) 40 774 0403
tuomo.lehtinen@katajayu.fi

Motonet GP -sarjan sivut

 


2018-06-23_kuortane_45.jpg