Topi Parviainen Suomen mestariksi 77 metrin kaarella – Malin Karell ja Veera Sauna-aho heittivät ennätyksensä – Eetu Valtola kolmoismestari

Topi Parviainen voitti Lempäälässä SM-kilpailujen päätöspäivän ensimmäisessä lajissa 16-vuotiaiden poikien keihäänheiton mestaruuden uransa toiseksi parhaalla tuloksella 77,88. Tuupovaaran Urheilijat vei kaksoisvoiton, kun Parviaisen seurakaveri Juho Eskelinen kiskaisi hopealle tuloksella 66,59.

Parviainen ei ollut tyytyväinen voittotulokseensa, vaikka se olisi riittänyt kultaan myös heinäkuussa Jerusalemissa pidetyissä alle 18-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Parviainen voitti Jerusalemissa mestaruuden hirmutuloksella 84,52.

Parviainen heitti Lempäälässä kolmella ensimmäisellä kierroksella 58,92, 77,88 ja 76,72. Kolme viimeistä hän astui yli. Yksi heitoista oli alle 50 metriä.

– Tänään heitot olivat todella huonoja, vaikka pisin olikin uran toiseksi paras. Tavoitteena oli 80 metriä. En vaan saanut keihästä oikeaan asentoon, Parviainen harmitteli.

Parviainen heitti sekä omalla keihäällä että seurakaverinsa Juho Eskelisen keihäällä.

– Heitin parhaan tuloksen Juhon keihäällä, joka on löysempi kuin omani.

Kilpailu heitettiin vastatuuleen, aivan kuin Jerusalemissakin.

– Pieni vastatuuli on hyvä silloin, kun keihäs lentää sellaisessa asennossa, että siitä näkyy heittäjälle vain pieni piste, Parviainen kuvaili.

Parviainen heittää 700 gramman keihäällä myös ensi vuonna 17-vuotiaiden ikäluokassa. 17-vuotiaiden maailmanennätys on argentiinalaisen Braian Toledon heittämä 89,34.

—Tavoitteeni on maailmanennätys, Parviainen sanoi.

Lempäälässä pronssille nakkasi Viitasaaren Viestin Topi Räsänen tuloksella 66,33. Neljänneksi sijoittui Lappeenrannan Urheilu-Miesten Aleksi Hilska tuloksella 65,18. Hilska voitti lauantaina 16-vuotiaiden korkeushypyn ja pituushypyn Suomen mestaruudet.

Otto Hämäläinen Karstulan Kivasta voitti 17-vuotiaiden poikien keihäänheiton tuloksella 70,94.

Karell kukisti Sauna-ahon – Molemmat heittivät ennätyksensä

17-vuotiaiden tyttöjen keihäänheitosta odotettiin innokkaasti Euroopan mestari Veera Sauna-ahon ja EM-nelosen Malin Karellin kaksintaistelua. Sellainen myös nähtiin.

Kuortaneen Kunnon Sauna-aho kiskaisi toisella kierroksella ennätyksensä 55,50. Sjundeå IF:n Karell vastasi seuraavalla kierroksella tempaisemalla ennätyksensä 56,42. Sauna-aho heitti vielä neljännellä kierroksella 53,57 ja Karell kuudennella eli viimeisellä 52,41.

– Mestaruus on ihan huippujuttu. Katsoin Veeran pitkän heiton ja päätin heti, että minun on pakko heittää vielä pidemmälle. Tunsin heti, kun keihäs lähti kädestä, että se lentää kauas. Tuuletin jo ennen kuin keihäs putosi maahan, Karell riemuitsi.

Euroopan mestari Veera Sauna-aho hävisi Suomen mestari Malin Karellille.

Malin Karell nousee Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi juuri isosiskonsa Emilia Karellin edelle ja Sauna-aho seitsemänneksi. 17-vuotiaat heittävät 500-grammaista keihästä eli sata grammaa köykäisempää, kuin naisten sarjassa.

– Meillä on ollut Veeran kanssa paljon hyviä keskinäisiä kisoja. Veera on voittanut useimmiten ja minä voitin hänet nyt toista kertaa. Tänään totesimme, että Veera on Euroopan paras ja minä Suomen paras, Karell hymyili.

Nakkilan Vireen Rebecca Nelimarkka voitti 16-vuotiaiden tyttöjen keihäänheiton tuloksella 51,51. Nelimarkka on voittanut tänä kesänä kultamitalin Euroopan nuoriso-olympiafestivaalissa.

Aatu Kangasniemi pukkasi yli 19 metriä

Nurmijärven Yleisurheilun Aatu Kangasniemi voitti 16-vuotiaiden poikien kuulantyönnön tuloksella 19,29.

– Ei se ollut kummoinen tulos. No joo, ihan hyvä siihen nähden, että oli jo kaksi lajia alla (moukari ja kiekko) ja viikonloppuna on ollut kuumat ilmat. Kuula olisi voinut lentää tosi pitkälle, jos se olisi ollut jo perjantaina kisojen ensimmäinen laji, Kangasniemi sanoi.

Kuulantyönnön hopeaa sai kiekonheiton voittanut Kenttäurheilijat-58:n Mico Lampinen. Hänen pisin työntönsä kantoi omaan ennätykseen 15,66.

Kangasniemi on kilpaillut kuulantyönnössä tällä ulkoratakaudella 14 kertaa ja voittanut kaikki muut paitsi alle 18-vuotiaiden EM-kilvan, josta sai pronssia. Tämän päivän voittotulos 19,29 on Kangasniemen kauden 20:nneksi pisin työntö. Hän on työntänyt tänä kesänä ennätyksekseen 20,31.

Kangasniemi voitti Lempäälän SM-kilpailuissa myös moukarinheiton ja sijoittui kiekonheitossa toiseksi.

– Vielä tällä kaudella tavoittelen ennätyksiä sekä kuulassa että moukarissa. Varsinkin moukarissa parhaat tulokset syntyvät tyypillisesti syys-lokakuussa, Kangasniemi kertoi.

Paavo Puro Suolahden Urhosta voitti 17-vuotiaiden poikien kuulantyönnön tuloksella 17,39.

Eetu Valtola juoksi kolmoismestariksi

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Eetu Valtola voitti 16-vuotiaiden poikien ikäluokassa kolme kestävyysjuoksulajia: 3000 metriä, 2000 metrin estejuoksu ja päätöspäivänä 1500 metriä ennätyksellään 4.06,29. Valtola olisi ollut yksi mestarisuosikeista myös 800 metrillä, mutta näissä kilpailuissa sai osallistua vain kolmeen lajiin.

– Nämä kilpailut menivät täydellisesti, Valtola iloitsi.

Valtola karkasi 1500 metrillä pääjoukolta heti alussa ja vain Imatran Urheilijoiden Joonatan Venäläinen uskalsi roikkua mukana. Venäläinen hävisi Valtolalle lopulta kahdeksan sekuntia. Pronssille kiri 800 metrin mestari Nurmijärven Yleisurheilun Rasmus Laapas kymmenen sekuntia Venäläisen jäljessä.

– Tänään pistin kaiken peliin heti alusta lähtien enkä uskaltanut jättää ratkaisua loppukirin varaan. En ole tänä vuonna vielä päässyt mukaan kovaan 1500 metrin kisaan. Lappeenrannan GP-kilpailuissa (23.8.) voisi olla mahdollisuus juosta alle neljän minuutin. Ruotsi-ottelussa haluaisin juosta ainakin esteet, koska siinä on kova ruotsalainen kilpakumppani, Valtola tuumaili.

Erik Unger alitti neljä minuuttia 1500 metrillä

17-vuotiaiden poikien 1500 metriä voitti Mikkelin Kilpa-Veikkoja edustava suomalais-kanadalainen Erik Unger ajalla 3.59,89. Hopealle kiri Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Luukas Kontro ajalla 4.01,02 ja pronssille Joensuun Katajan Eemeli Hirvonen ajalla 4.02,44.

Ungerin ennätys on peräti 3.53,43. Hän karkasi muilta jo 30 metrin päähän, mutta loppusuoran alussa näytti siltä, että Kontro saavuttaa ja ohittaa hänet. Unger löysi kuitenkin loppusuoralla pikajuoksuvaihteen ja myös piti piikkipaikkansa maaliin saakka.

Unger voitti jo aikaisemmin 3000 metriä.

– Kaksoismestaruus tuntuu mahtavalta, Unger hehkutti.

Unger onnitteli juoksun päätyttyä kaikkia kilpakumppaneitaan.

Aino Vuorjoki voitti tasaisen 200 metriä. Hänen vasemmalla puolella hopeamitalisti Priscilla Boateng ja oikealla puolellaan pronssimitalisti Vivian Tran.

Aino Vuorjoelle liikuttava taisteluvoitto 200 metrillä

Kuivasjärven Auran Aino Vuorjoki kulki vaikeuksien kautta 17-vuotiaiden tyttöjen 200 metrin mestariksi. Vuorjoki otti itsestään kaiken irti ja puuskutti pitkään maalissa. Voittoaika 25,07 syntyi 1,3 sekuntimetrin vastatuulessa ja se oli hänen ennätyksensä.

– Keuhkot joutuivat koville. Olen sairastellut tänä vuonna paljon ja taas juuri ennen näitä kisoja iski flunssa. Näihin kisoihin lähtö oli vaakalaudalla. Matkalla en huomannut vieressäni muita juoksijoita ja tajusin, että nyt on minun tilaisuuteni. Tämä mestaruus merkitsee minulle todella paljon, Vuorjoki liikuttui.

Vuorjoki sijoittui 100 metrillä toiseksi. 200 metrillä toiseksi tuli Pietarsaaren Drottin Priscilla Boateng ajalla 25,39 ja kolmanneksi Helsingin IFK:n Vivian Tran ajalla 25,56.

Vehmaisten Urheilijoiden Emmi Savenius voitti 16-vuotisten tyttöjen 200 metriä 1,8 sekuntimetrin vastatuulessa ajalla 25,22. Saveniuksesta tuli kaksoismestari, sillä hän voitti jo aikaisemmin 400 metriä.

Salminen poikien pikamatkojen valtias

Lahden Ahkeran Matias Salminen porhalsi 16-vuotiaiden poikien 200 metrin mestariksi ajalla 22,54. Hänestä tuli kaksoismestari, sillä hän voitti aikaisemmin jo 100 metriä.

– 200 metriä kulki hyvin ja ennätys tuli. Kakkonen oli parempi juoksu kuin satanen. Juoksutekniikka oli tänään kohdallaan. Harmi vain, että loppusuoralla puhalsi vastatuuli. Pelkäsin kyllä, että Topi ohittaa minut lopussa, Salminen kertoi.

Salminen olisi lisäksi pituushypyssä Suomen tilastokakkonen, muttei tällä kertaa osallistunut siihen lajiin.

Oulun Pyrinnön Topi Timonen pinkoi hopealle ajalla 22,67.

Kasperi Vehmaa ja Teresa Perttilä aitamestareiksi ensi yrityksellä

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Kasperi Vehmaa voitti 17-vuotiaiden poikien 400 metrin aitajuoksun ajalla 54,47. Vehmaa ei ollut koskaan aikaisemmin juossut 400 metrin aitoja eikä kilpailussa edes 400 metrin sileää. Hän on kylläkin juossut 300 metrin aitoja 14-vuotiaiden kilpailuissa.

– Piti juosta ensimmäiset 200 metriä tarpeeksi hiljaa, että jaksaa maaliin saakka. Ylitin kaikki aidat vasen jalka edellä. Aitavälit kävivät sillä tavalla ahtaiksi 15 askeleella. Pitäisi pystyä ylittämään välillä myös oikealla. Tällä viikolla harjoittelin kerran kolmella aidalla. En vielä tiedä, milloin juoksisin 400 metrin aidat seuraavan kerran vai juoksenko enää ollenkaan, Vehmaa kertoi.

Vehmaa voitti SM-kilpailuissa kolme kultaa. Hän oli ykkönen myös 110 metrin aitajuoksussa ja pituushypyssä.

– Pika-aidat oli mukavampi laji kuin 400 metrin aidat, Vehmaa sanoi.

HIFK:n Mila Heikkonen ja Teresa Perttilä voittivat 400 metrin aitajuoksujen mestaruudet.

Helsingin IFK:n Teresa Perttilä voitti 17-vuotiaiden tyttöjen 400 metrin aitajuoksun B-erän ajalla 60,79. Se riitti SM-kultaan, kun Porvoon Akilleen Ida Finell voitti A-erän ja sai hopeaa ajalla 63,12. Pronssia sai A-erässä toiseksi ajalla 65,37 juossut Vantaan Salamien Aava Lajunen.

Perttiläkään ei ollut aikaisemmin juossut 400 metrin aitoja ja joutui siksi B-erään, jonka voitti ylivoimaisella kymmenen sekunnin erolla.

– Lähdin sillä fiiliksellä, että ennätys tulee joka tapauksessa, kun vaan pääsen maaliin. Aitajuoksu on monipuolisempaa kuin sileän juoksu, koska siinä on matkalla kymmenen tavoitetta (aitaa) eikä tarvitse ajatella vain maaliin pääsyä. Aitojen ylitykset eivät olleet tänään aina niin kaunista katseltavaa. Pistin kaikki peliin vasta, kun olin ylittänyt viimeisen aidan, Perttilä kertoi.

Perttilä voitti myös 400 metrin sileän mestaruuden, mutta jätti 200 metriä väliin.

– Oli hyvä ottaa aitajuoksu mukaan ohjelmaan, kun en ole juossut kovin paljon 200 metrillä tarvittavia nopeusharjoituksia.

– Eikä tarvinnut lähteä kisoihin pelkästään yhden lajin takia, Perttilä sanoi.

Mila Heikkonen juoksi huippuajan 58,96

Helsingin IFK:n Mila Heikkonen voitti 16-vuotiaiden tyttöjen 400 metrin aitajuoksun ajalla 58,96. Hän jätti muut kilpailijat yli kuuden sekunnin päähän.

– Juoksu tuntui erittäin hyvältä. Olin edellisen kerran juossut alle 59 sekunnin kuukausi sitten, Heikkonen iloitsi.

Heikkonen on sijoittunut 400 metrin aitajuoksussa neljänneksi tänä kesänä sekä alle 18-vuotiaiden EM-kilpailuissa että Kalevan kisoissa.

Loimaan Leiskun Hannu Sjöblom voitti 16-vuotiaiden poikien 400 metrin aitajuoksun ajalla 56,13. Sjöblom tuuletti mestaruutta railakkaasti jo heti viimeisen aidan jälkeen.

Niklas Piirainen loikki mestariksi kotikentällään

Järjestävä seura Lempäälän Kisa Yleisurheilu saavutti kahdeksan mitalia. 16-vuotiaiden poikien kolmiloikassa seura sai kultaa ja pronssia.

Niklas Piirainen huudatti kotiyleisöä toisella ja kuudennella hypyllä, jotka kantoivat 13,89 ja 13,91. Mestari Piirainen pidensi ennätystään peräti 70 sentillä. Piiraisen seurakaveri Eelis Kuusjärvi loikki pronssille tuloksella 13,22. Väliin kiilasi Vantaan Salamien Eeli Mäkelä tuloksella 13,41.

– En osannut odottaa näin kovaa tulosta. Vauhti oli hyvä ja loikat jatkuivat eteenpäin eivätkä pettäneet. Yleisön kannustus auttoi aika paljon. Monesti olen tehnyt parhaan tulokseni viimeisellä kierroksella. Tämä on ensimmäinen Suomen mestaruuteni, Piirainen kertoi.

(Teksti ja kuvat: Jyrki Repola. – Karellin, Parviaisen, Piiraisen ja Sauna-ahon kuvat: Heidi Lehikoinen.)

 

LEMPÄÄLÄ 14.8.2022 14-15-v. SM-kilpailut, 3.päivä

M17,

200 m (-2,2 m/s): 1) Miro Mäkinen YlöjU 22,79, 2) Rado Lindberg EsboIF 22,93, 3) Aatu Vaittinen LempKi 23,13, 4) Noa Korhonen OP 23,16 (ae. 23,11), 5) Eero Mauro LieksU 23,40, 6) Waltteri Koenkytö EspTa 23,61, 7) Viljami Heinonen HKV 23,83 (ae. 23,57), 8) Taneli Hyvärinen HyvinkSU 24,16 (ae. 23,92).

1500 m: 1) Erik Unger MiKV 3.59,89, 2) Luukas Kontro JKU 4.01,02, 3) Eemeli Hirvonen JoKa 4.02,44, 4) Oliver Asikainen HKV 4.08,63, 5) Joona Heiskanen KU-58 4.09,12, 6) Elmo Ylä-Kotola KarhKa 4.15,89, 7) Veeti Savolainen KeravU 4.16,37, 8) Henri Säisä IisVi 4.16,71, 9) Santtu Heiskanen KU-58 4.16,80, 10) Jussi Ankelo TuUL 4.17,65, 11) Miro Heikkilä GamlakarlIF 4.19,92, 12) Leevi Holmström LA 4.21,54, 13) Artturi Kangasmaa RovanRR 4.32,92, 14) Lauri Hiisvirta VasaIS 4.33,14, 15) Eeli Tohmola OP 4.35,66.

400 m aj (83,8 cm): 1) Kasperi Vehmaa LUM 54,47, 2) Kristian Hautakoski AlavVi 55,57, 3) Riku Uusitalo TuUL 57,67, 4) Aarne Autio TuUL 58,02, 5) Jimi Aho SalVil 58,23, 6) Luka Veselinovic EspTa 58,97, 7) Thomas Isaksson BorgåAk 61,68, Antti Sainio TP ei osallistunut.

3-loikka: 1) Santeri Haapamäki TP 13,73, 2) Johannes Jokela KristiinU 13,24, 3) Eelis Harjunmaa TP 12,92, 4) Alec Ekblom BorgåAk 12,67, 5) Eemil Kulmala VehmaistU 12,51, 6) Konsta Keijonen KUYU 12,35, 7) Kasper Kouvonen TuUL 12,15, 8) Aaron Halme TP 11,48.

Kuula (5 kg): 1) Paavo Puro SuolUrho 17,39, 2) Markus Salovaara IlmajKi 16,57, 3) Petrus Jakonen NakkVire 15,93, 4) Benjamin Holmbäck KronÅs 15,89, 5) Pyry Selin LA 15,23, 6) Joona Nieminen EspTa 15,11, 7) Aapo Kalajoki TuUL 15,08, 8) Veeti Paavola SiilinjPo 15,02, 9) Matias Viikilä SaarijPu 13,60, 10) Onni Rustholkarhu LA 13,51, 11) Niklas Vuori FoSa 12,64, 12) Onni Välinen TöysVe 12,55, 13) Simon Björklöf IFRaseb 12,26, 14) Miika Niemelä LempKi 11,76, 15) Samuel Puustinen BorgåAk 11,52.

Keihäs (700 g): 1) Otto Hämäläinen KarstKi 70,94, 2) Janne Oinonen JoKa 66,63, 3) Otto Hautanen PylkönmYr 64,63, 4) Leo Savolainen AnjalLi 63,82, 5) Mikke Liikanen TyrnTe 60,96, 6) Niko Mäki-Mustapää KuortKu 57,57, 7) Saku Rönkkö VihdVi 57,23, 8) Anton Leppäaho KU-58 54,22, 9) Joona Nurmi NoormNo 50,59, 10) Matias Viikilä SaarijPu 41,12.

M16,

200 m (-1,2 m/s): 1) Matias Salminen LA 22,54, 2) Topi Timonen OP 22,67, 3) Juho Venäläinen ImatrU 23,09, 4) Rasmus Vuonoranta EsboIF 23,64, 5) Eeti Hänninen HämTa 23,69, 6) Aapo Reinikainen HKV 23,91, 7) Aleksi Jokela TammRy 24,13, 8) Otso Luodeslampi LempKi 24,77

1500 m: 1) Eetu Valtola MiKV 4.06,29, 2) Joonatan Venäläinen ImatrU 4.14,45, 3) Rasmus Laapas NurmijYU 4.24,93, 4) Ukko Ikonen VantSa 4.26,29, 5) Valtteri Partanen KarhKa 4.30,72, 6) Tero Korpi KU-58 4.33,58, 7) Ville Korhonen KU-58 4.33,87, 8) Kasper Björkbacka VetelU 4.34,99, 9) Mikaïl Uusipere EspTa 4.35,76, 10) Jesse Salo LempKi 4.39,50, 11) Niilo Mölsä PorvU 4.51,62.

400 m aj (83,8 cm): 1) Hannu Sjöblom LoimLe 56,13, 2) Lauri Kylmäpuro HKV 58,05, 3) Oliver Metsälä SeinäjSU 58,25, 4) Huiyi Huang VU 58,91, 5) Armas Uusitalo OP 59,68, 6) Lauri Takala SeinäjSU 60,88, 7) Ronni Mäntyranta KuivasjAu 66,31, Eeli Mäkelä VantSa keskeytti.

3-loikka: 1) Niklas Piirainen LempKi 13,89, 2) Eeli Mäkelä VantSa 13,41, 3) Eelis Kuusjärvi LempKi 13,22, 4) Tumi Siranko VantSa 13,19, 5) Emil Granström VihdVi 12,34, 6) Taavi Tuominen RaisKu 11,92, 7) Kasperi Hiidenniemi KUYU 11,75, 8) Soini Ripatti SavRi 11,06, 9) Alex Brofelt KUYU 11,00.

Kuula (5 kg): 1) Aatu Kangasniemi NurmijYU 19,29, 2) Mico Lampinen KU-58 15,66, 3) Joel Blomqvist KorsnFy 13,38, 4) Valtteri Valtonen LaitJy 13,11, 5) Luka Lujasmaa SalVil 12,91, 6) Tomi Kuusisto TuUL 12,56, 7) Artturi Gauffin KaarinUra 10,94.

Keihäs (700 g): 1) Topi Parviainen TuupovU 77,88, 2) Juho Eskelinen TuupovU 66,59, 3) Topi Räsänen ViitasVi 66,33, 4) Aleksi Hilska LUM 65,18, 5) Juho Touru LoimLe 54,11, 6) Henri Pitkäkangas AlajAn 49,86, 7) Kaapo Korhonen SiilinjPo 45,46, 8) Valtteri Valtonen LaitJy 44,36.

N17,

200 m (-1,3 m/s): 1) Aino Vuorjoki KuivasjAu 25,07, 2) Priscilla Boateng JakobstDr 25,39, 3) Vivian Tran HIFK 25,56, 4) Carita Kivimäki IkaalU 25,71, 5) Alisa Niemi OP 26,09, 6) Sointu Purola OP 26,10, 7) Nea Hassila JakobstDr 26,28 (ve. 26,17), 8) Aicha Kalala KeravU 26,45 (ve. 26,27).

1500 m: 1) Ea Vuori LA 4.51,08, 2) Sini-Minea Saarikoski KeravU 4.51,44, 3) Miina Kilpeläinen VU 4.51,91, 4) Elma Hannikainen HKV 4.54,26, 5) Pinja Laasanen SiilinjPo 4.55,12, 6) Eveliina Kujala LimingNM 4.55,95, 7) Eevi Kettunen PolvijU 5.03,80, 8) Ella Haapalehto LempKi 5.05,05, 9) Andréa Nyberg PargIF 5.35,75, 10) Alina Tikka JoKa 5.40,91.

400 m aj: 1) Teresa Perttilä HIFK 60,79 (B-erän voittaja), 2) Ida Finell BorgåAk 63,12, 3) Aava Lajunen VantSa 65,37, 4) Martta Valtonen EspTa 66,61, 5) Aleksandra Huhtala PoYU 67,39, 6) Ella Westerlund EsboIF 68,62, 7) Mea Toivonen UKK 71,12, 8) Emmi Patrikainen EurajVe 71,65, 9) Mathilda Gustafsson TuUL 72,39.

Seiväs: 1) Viivi Närvä ValkeakHa 330, 2) Helmi Eklund EspTa 325, 3) Tuuli Saraniemi LieksU 325, 4) Aino Pyykkö LieksU 320, 5) Jenna Tuomaala JKU 310, 6) Isla Sokoff HyvinkSU 300, 7) Edith Carlsson VasaIS 300, 8) Vilja-Matilda Koskela RiihimKi 300.

3-loikka: 1) Noora Salmi JKU 11,86, 2) Roosa Myllymäki TP 11,45, 3) Jenni Sormunen IkaalU 11,34, 4) Sara-Sofia Hyvönen JoKa 11,34, 5) Lotta Häkkänen MiKV 11,30, 6) Helena Koivu TurTo 11,19, 7) Emilia Martinsén OP 10,88, 8) Anna Yrjänä LohtVei 10,31, 9) Essi Niinimäki LUM 10,29, 10) Ella Hemmilä LaitJy 10,24, 11) Mathilda Gustafsson TuUL 10,09, 12) Emmi Rantala OP 10,09, 13) Neea Knaapi TuUL 10,04, Eeva Nurkkala OP ilman tulosta, Anne-Karin Kilkki LUM ei osallistunut.

Keihäs (500 g): 1) Malin Karell SjuIF 56,42, 2) Veera Sauna-aho KuortKu 55,50, 3) Cecilia Österberg Korsh5 49,52, 4) Hertta Turja LaihLu 46,29, 5) Tuuli Summanen LUM 44,72, 6) Mea Toivonen UKK 43,10, 7) Ida Stoor Korsh5 41,77, 8) Marlena Nieminen KarhKa 40,52, 9) Salla Savikko RiihimKi 38,98, 10) Vilma Honkonen JKU 31,65.

N16,

200 m (-1,8 m/s): 1) Emmi Savenius VehmaistU 25,22, 2) Jonna Aalto JoKa 25,61, 3) Elmiina Siikala HIFK 25,73, 4) Veera Ketonen IlmajKi 26,34, 5) Aada Aarnio JanJa 26,43, 6) Krista Lehti LempKi 26,44 (ve. 26,33), 7) Oona Kareinen JoKa 26,58 (ve. 26,20), 8) Tuuli Kulju JanJa 26,60 (ve. 26,39).

1500 m: 1) Elle Ceder HKV 4.52,91, 2) Sofia Rinne LA 4.55,45, 3) Venla Virrantuomi HKV 4.57,68, 4) Netta Nieminen VammSV 5.01,85, 5) Nelli-Lotta Karppelin LimingNM 5.03,49, 6) Heidi Paasonen MiKV 5.04,93, 7) Ilona Pelli MiKV 5.05,48, 8) Alisa Emaldynova SalVil 5.10,97, 9) Oona Immonen SavRi 5.14,75, 10) Jill Friberg IFRaseb 5.17,53, 11) Heta Mäkinen TuUL 5.21,93, 12) Ilona Takala AlajAn 5.26,80, 13) Venla Patrikainen NokU 5.27,39, 14) Ella Huuskonen KurikRy 5.32,39, 15) Nia Kellas EspTa 5.37,81, 16) Rebecca Malmberg IFRaseb 5.44,77, 17) Pinja Kykkänen VehmaistU 6.04,09.

400 m aj: 1) Mila Heikkonen HIFK 58,96, 2) Miriam Puolimatka VehmaistU 65,51, 3) Kiia Äikää HIFK 67,91 (B-erän voittaja) , 4) Anna Lukkarila KannUra 68,35, 5) Taru Repo PohjanKo 69,33, 6) Chantelle Peter HKV 70,80, 7) Sara Parviainen NurmijYU 71,61, 8) Aada Rautiainen KiihtelysvU 71,63, 9) Mona Lamppu EsboIF 73,35, 10) Heidi Vakkilainen VantSa 74,38, 11) Lina Kiviaho EsboIF 75,46, 12) Venla Simonen JoKa 78,76, Charlotte Kajander HIFK ei osallistunut.

Seiväs: 1) Janna-Juulia Mäenpää LappajVe 383, 2) Elli Rantala EspTa 350, 3) Aamu Uusitalo HimangU 340, 4) Essi Nurmela SavRi 335, 5) Karoliina Hirvelä JämsänkIl 330, 6) Hanna Vornanen HimangU 310, 7) Isla Lehtonen NaantLö 280, 8) Alisa Salomäki MasKa 260.

3-loikka: 1) Pirkko Järvikylä JKU 11,85, 2) Kerttu Rantakangas KaipVi 11,50, 3) Anni Nurminen EspTa 11,38, 4) Milla Kangas OP 11,32, 5) Alisa Rauhamaa LA 11,18, 6) Kiia Ihanmäki LaitJy 10,95, 7) Chantelle Peter HKV 10,71, 8) Helmi Cardona KUYU 10,40, 9) Emilin Ayelbassa TuUL 10,36, 10) Elsi Konstari JämsänkIl 10,25, 11) Sara Mäkelä EsboIF 9,98, 12) Oona Moisio TP 9,86, 13) Erica Höglund TuUL 9,76, 14) Milja Mäkiranta VähänkVi 9,48, 15) Sofia Kurumaa KankaanpSL 9,33.

Keihäs (500 g): 1) Rebecca Nelimarkka NakkVire 51,51, 2) Moa Lindén IFRaseb 44,15, 3) Ella Råstedt EsboIF 43,04, 4) Aino Aalto VehmaistU 43,03, 5) Ira Hirvonen OutokPa 42,22, 6) Maya-Maria Hautala TuUL 41,80, 7) Kaisa Lähdemäki SeinäjSU 41,39, 8) Emilia Liljeqvist IFNykarl 40,11, 9) Elviira Tarvainen MasKa 37,05, 10) Lumia Laakso KUYU 36,94, 11) Erica Syrjälä TammRy 36,40, 12) Hanna Vornanen HimangU 35,63, 13) Madelén Penttinen IFVOM 35,62, 14) Emilia Kuusenaho ViialVa 35,30, 15) Rania Toivonen UKK 27,68, 16) Kiia Vanhatupa OP 24,58, 17) Vilma Sandberg EspTa 23,47, Emma Koskinen EspTa & Fanny Taira KurikRy & Kaisa Kivinen EspTa ilman tulosta.

Alkukilpailut:

M17,

200 m, alkuerät:

  1. erä (-2,5): 1) Miro Mäkinen YlöjU 22,93, 2) Noa Korhonen OP 23,11, 3) Rado Lindberg EsboIF 23,12, 4) Viljami Heinonen HKV 23,57, 5) Taneli Hyvärinen HyvinkSU 23,92, 6) Oliver Öhman IFRaseb 23,99, 7) Miika Niemelä LempKi 25,29.
  2. erä (-2,3): 1) Eero Mauro LieksU 23,72, 2) Aatu Vaittinen LempKi 24,00, 3) Waltteri Koenkytö EspTa 24,55, 4) Miro Naski KarhKa 24,80, 5) Taavi Lauttamus KauhWi 24,99, 6) Mikael Lahdensuo TP 25,24.

M16,

200 m, alkuerät:

  1. erä (-1,3): 1) Juho Venäläinen ImatrU 23,67, 2) Rasmus Vuonoranta EsboIF 23,73, 3) Otso Luodeslampi LempKi 24,55, 4) Aleksi Penttilä AlavuU 24,64, 5) Santtu Rautio KerimU 24,83, 6) Jusa Niemi RiihimKi 25,51.
  2. erä (-1,7): 1) Topi Timonen OP 23,98, 2) Eeti Hänninen HämTa 24,50, 3) Aatu Pohjonen LUM 24,70, 4) Linus Ekholm BorgåAk 24,99, 5) Alex Brofelt KUYU 25,00, 6) Max Byström PedersFa 25,74, 7) Konsta Kock VU 25,90.
  3. erä (-0,5): 1) Matias Salminen LA 23,67, 2) Aapo Reinikainen HKV 23,96, 3) Aleksi Jokela TammRy 24,21, 4) Joona Leinonen SavRi 24,67, 5) Tuomas Rättö HämTa 25,04, 6) Matias Keltto SeinäjSU 25,09, 7) Oskari Hyykoski OP 28,42.

N17,

200 m, välierät:

  1. erä (-1,7): 1) Carita Kivimäki IkaalU 26,02, 2) Aino Vuorjoki KuivasjAu 26,15, 3) Nea Hassila JakobstDr 26,17, 4) Sointu Purola OP 26,22, 5) Aicha Kalala KeravU 26,27, 6) Lina Lithén VasaIS 27,71 (ae. 27,32), 7) Siiri Poikela PohjanKo 27,98 (ae. 27,61), Hilma Kinnunen JKU ei osallistunut (ae. 26,56).
  2. erä (-1,9): 1) Priscilla Boateng JakobstDr 26,00 (ae. 25,92), 2) Vivian Tran HIFK 26,39, 3) Alisa Niemi OP 26,40 (ae. 26,33), 4) Linne Kallio EurajVe 26,55, 5) Aamu Airisto LaitJy 27,44 (ae. 27,29), 6) Safi Kalala KeravU 27,74 (ae. 27,11), 7) Maria Pukkila PoTa 28,01 (ae. 27,58), Alexandra Nylund EsboIF ei osallistunut (ae. 27,77).

N16,

200 m, välierät:

  1. erä (-1,3): 1) Jonna Aalto JoKa 26,81, 2) Aada Aarnio JanJa 26,85, 3) Matilda Helminen EspTa 27,59 (ae. 27,57), 4) Monamaria Pyhältö TP 28,03 (ae. 27,99), 5) Mathilda Silfver IFRaseb 28,14 (ae. 27,77), 6) Tilde Nordman VasaIS 28,25, 7) Henriikka Heinonen TuUL 28,41, Maija Rantonen HIFK ei osallistunut (ae. 26,70).
  2. erä (-0,8): 1) Oona Kareinen JoKa 26,20, 2) Krista Lehti LempKi 26,33, 3) Tuuli Kulju JanJa 26,39, 4) Veera Ketonen IlmajKi 26,45 (ae. 26,37), 5) Ada Djupsund GamlakarlIF 27,90 (ae. 27,57), 6) Fanny Böhling BorgåAk 28,00, 7) Enni Rantala KUYU 28,11, 8) Miisa Reponen ImatrU 29,37.
  3. erä (-1,6): 1) Emmi Savenius VehmaistU 26,21, 2) Elmiina Siikala HIFK 26,77, 3) Sanja Mäenpää IlmajKi 27,47, 4) Lotta Salmi RaumU 27,62, 5) Polina Petrova KeravU 27,67, 6) Henriikka Laine MasKa 27,68, 7) Emilia Rättö HämTa 28,55 (ae. 28,25), 8) Pinja Kukko LempKi 28,59 (ae. 28,52).