Tarjolla tuhat euroa ja iltapäiväkerho, hae Nestlé Healthy Kids –ohjelmaan!

Tarjolla tuhat euroa ja iltapäiväkerho

Onko seurasi yksi kymmenestä onnekkaasta? Tarjolla on tuhat euroa toteutusrahaa ja valmis konsepti, jolla pyöräytät paikkakuntasi alakoululle yleisurheilevan iltapäiväkerhon.
Kiinnostuiko?  Haemme nyt uusia seuroja Nestlé Healthy Kids -ohjelmaan. Haku on auki helmikuun ajan. Ja mukaan mahtuvat vain nuo kymmenen uutta tekijää.

Miksi seuran kannattaa Nestlé Healthy Kids –ohjelmaan, projektivastaava Tiina Haapanen?
– Tämä on helppo, avaimet käteen –tyyppinen toimintamuoto, jolla voi olla liikuttamassa koululaisia ja samalla markkinoimassa seuran omia toimintoja koulussa, Haapanen sanoo.
– Ohjelmaan valittu seura järjestää kymmenen yleisurheilevaa iltapäiväkerhoa paikkakuntansa alakoululla ja pyrkii samalla saamaan koko alakoulun liikkumaan aktiivisuushaasteen avulla.

Valmiit mallit kerhotunneiksi
Suomen Urheiluliiton ja Nestlén kehittämän Healthy Kids –ohjelman tavoite on herätellä koululaisten intoa liikkumiseen ja ravintoon. Tavoitteisiin pyritään yleisurheilun ja oikeanlaisen ravintotietouden avulla.

Kuinka tämä tapahtuu käytännössä?
– Ohjelmaan valittu seura saa iltapäiväkerholle toteutusrahaa 1000 euroa, Nestlé Healthy Kids toteuttajan oppaan, yleisurheiluvälinepaketin ja ohjaaja vielä t-paidan, Haapanen kertoo.
– Paketti sisältää valmiit tuntimallit kerhojen läpiviemiseen. Tuntien yleisurheilusisältö perustuu Voitto Onnisen toimintaratoihin ja ravintotietous Terve-koululainen hankkeen ravintovartteihin. Ne on erikseen räätälöity tätä tarkoitusta varten.

Ohjelmaan liittyy myös aktiivisuushaaste. Mikä se on?
– Koko koulua koskeva haaste, jossa mitellään siitä, mikä on koulun aktiivisin luokka. Jokainen luokka toteuttaa ennalta määriteltyjä terveyshaasteita ja kerää haastepisteitä, joilla paremmuus ratkeaa.

Hae mukaan Nestlé Healthy Kids -ohjelmaan!
Hakuaika: 1.2. – 28.2.2017.  Hakulomake: www.yleisurheilurekisteri.fi, palvelutunnus: 2017NHKIDS 
Valinnat: julkaistaan 14.3. yleisurheilu.fi -sivustolla. Valittuihin seuroihin ollaan yhteydessä myös henkilökohtaisesti.

Kysy lisää: nuoriso@sul.fi