Suomen Urheiluliiton toimenpideohjeet korona-ajan kisajärjestäjille

Yleisurheilukilpailujen järjestäminen on mahdollista kesäkuun alusta lukien. Suomen Urheiluliitto on koonnut kilpailuiden järjestäjien käyttöön oheisen Urheiluliiton toimenpideohjeet korona-ajan kisajärjestäjille -muistilistan, joka on tulostettavissa pdf-tiedostona tästä: SUL_korona-ajan_kilpailuohjeet ja ruotsiksi tästä Finlands Friidrottsförbunds instruktioner för säker träning under Coronatiden

Yleisohje

Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa on 1.6. alkaen mahdollista erityisjärjestelyin järjestää enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksia. Erityisjärjestelyt tarkoittavat, että ihmisten turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisella sekä turvaetäisyyksien ja hygienia- ohjeistuksien avulla.

Jos kentällä olevat urheilijat ja toimitsijat ovat erillään yleisöstä, heitä ei lasketa osallistujamäärään. Muut toimijat (myyntipisteiden toimijat, järjestyksenvalvojat…), jotka liikkuvat yleisön kanssa samoilla alueilla tai ovat kontaktissa yleisöön, lasketaan.

Erillään olo pitää varmistaa kisajärjestäjän toimesta kilpailuun tultaessa, kilpailun aikana ja kilpailun jälkeen.

Kilpailun järjestäjän tulee ottaa huomioon kilpailuun liittyvät koronaviruksen aiheuttamat varotoimenpiteet huolellisesti läpi ja kirjata ne suunnitelmallisesti lomakkeeseen.

Lisätietoja kilpailun järjestäjälle ja tapahtumaan osallistujille löytyy täältä:

https://www.yleisurheilu.fi/seurat/ohjeita-seuratyoantajille-koronaepidemian-luomaan-poikkeustilanteeseen/

https://www.olympiakomitea.fi/2020/05/19/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

Yhteisesti sääntöjä, rajoituksia, ohjeistuksia ja suosituksia noudattaen, voimme rakentaa turvallisen kilpailuympäristön. Kannetaan yhdessä vastuu kaikkien turvallisuudesta!

Muistilista kisajärjestäjälle