SUL:n linjaukset kilpailu-, harjoitus-, leiritys- ja koulutustoimintaan – voimassa toistaiseksi

Koronaepidemien tuomat rajoitukset yleisurheilutoimintaan ovat talven ja kevään aikana vaihdelleet. Seuraavassa toistaiseksi voimassa oleva Suomen Urheiluliiton (SUL) ohjeistus kilpailu-, harjoitus-, leiritys- ja koulutustoimintaan. Se löytyy myös täältä.

– Näillä linjauksilla mennään toistaiseksi. Suomen hallitus on esittänyt tiukempia rajoituksia kuten liikkumisvapauden ja lähikontaktien väliaikaista rajoittamista sekä maskipakkoa pahimmille epidemia-alueille. Tarkennamme SUL:n ohjeistusta heti, kun mahdollisista uusista rajoituksia tulee päätöksiä, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto.

– Lähtökohtaisesti SUL noudattaa pandemia-ajan toiminnan linjauksissaan Suomen hallituksen, ministeriöiden, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), aluehallintoviranomaisten ja paikallisten terveysviranomaisten päätöksiä, rajoituksia ja suosituksia.

Kilpailutoiminta:

  • Suomen Urheiluliiton alaisia kilpailuja ei pääosin järjestetä lukuun ottamatta SM-kilpailuja tai arvokilpailunäyttöihin tähtäävien urheilijoiden kutsukilpailuja, jotka järjestetään, mikäli paikalliset viranomaiset ne sallivat.
  • Paikallisesti kilpailuja voidaan järjestää, mikäli paikallisten viranomaisten ohjeistukset ne sallivat.

Harjoitustoiminta

  • Päivittäistä harjoitustoimintaa toteutetaan paikallisten viranomaisten määrittelemällä tavalla.

Leiritystoiminta

  • Maajoukkue- ja nuorten maajoukkueleiritys toteutetaan vain kokoontumis- ja matkustusrajoitusten mukaan. Suuret leirit (alueellinen nuorten maajoukkue) siirretään, peruutetaan tai järjestetään pienempinä kokonaisuuksina. Tarkemmat ohjeet järjestelyistä antaa leirin vastuuhenkilö.

Koulutustoiminta

  • Toteutetaan joko paikallisten viranomaisten antamien kokoontumis- ja matkustusrajoitusten mukaan tai sähköisesti. Tarkemmat tiedot järjestelyistä antaa koulutuksen vastuuhenkilö.

HUOM! Mahdollinen voimaan tuleva liikkumisrajoituksiin liittyvä laki saattaa aiheuttaa muutoksia linjauksiin. Tiedotamme asiasta myöhemmin.

HUOM! Huomioitava on, että sairaanhoitopiirien antamat matkustusrajoitukset ohjaavat viime kädessä toimintaa.

HUOM! Kaikessa toiminnassa on huomioitava, että tartuntatautilain muutoksen nojalla aluehallintovirastot ja kunnat voivat asettaa valtioneuvoston periaatepäätöstä tiukempia alueellisia ja paikallisia rajoituksia elinkeino- ja harrastustoimintaan silloin, kun se on välttämätöntä epidemian leviämisen estämiseksi.

Olympiakomitean linjaukset:

Tarkemmat ohjeistukset löytyvät seuraavilta sivuilta:

Aluehallintoviranomaisten alueelliset tiedotteet:

Kaikki aluehallintoviranomaisten alueelliset tiedotteet Tiedotteet – Aluehallintovirasto (avi.fi). Alueelliset tiedotteet antavat ohjeet toiminnan toteuttamiseen omalla alueella.

Sairaanhoitopiirien koronasivut:

Sairaanhoitopiirin sivustojen kautta löydät tilanteet, suositukset ja rajoitukset omalla alueellasi ja kunnassasi.

Koronaepidemia: alueiden tilanne, suositukset ja rajoitukset – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

Olympiakomitean toimintaohjeet yleisesti ja lajien huippu-urheiluun:

Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun – Suomen Olympiakomitea 

Lisätietoa koronaepidemiasta:

ValtioneuvostonTHL:nja AVI:n