SUL:n hallitus: Johtoryhmä yleisurheilun 2025-2030 -strategiatyötä johtamaan

Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus käsitteli liiton talous- ja toimintasuunnitelmat vuodelle 2024 kokouksessaan Helsingissä keskiviikkona. Suunnitelmat etenevät 18. marraskuuta kokoontuvan liittovaltuuston käsittelyyn.

Hallitus keskusteli myös yleisurheilun 2025-2030 strategiatyöstä, jota on pohjustettu aluekierroksilla. Niitä vetää liiton puheenjohtaja Riikka Pakarinen.

Strategiatyötä johtamaan hallitus perusti johtoryhmän, johon kuuluvat liiton puheenjohtaja Riikka Pakarinen, toimitusjohtaja Harri Aalto, liittovaltuuston puheenjohtaja Rami Urho ja Sirpa Korkatti, jonka tehtävänä on fasilitointi eli johtaa strategian operatiivista työstämistä.

Strategiatyö jatkuu seuraavaksi liittovaltuuston seminaarilla.

Toimenkuvia päivitetty seurapalveluiden ja valmennuksessa

Toimitusjohtajan katsauksessaan hallitukselle Aalto kertoi toimista, joilla pyritään muun muassa edelleen kehittämään yleisurheilijan valmennuksellista urapolkua.

– Seurapalveluiden ja valmennuksen henkilöstön toimenkuvia on päivitetty. Harrastajamäärän kasvattaminen ja harrastajien pysyminen seuroissa vaativat yhä vahvempaa seuratoimintaa. Seuratoiminnan laatuun pystytään vaikuttamaan toimenpiteillä, joilla vahvistetaan ohjaaja- ja valmentajakoulutusta sekä yleisurheilijan polkua, Aalto sanoi.

Asiakokonaisuus on kuvattu tarkemmin ”SUL tehostaa yleisurheilijan valmennuksellisen urapolun kehittämistä ja jalkautusta – SUL organisaatiossa uudelleenjärjestelyitä” -artikkelissa, joka löytyy tästä linkistä

Lisenssimäärä kasvussa

Aalto totesi myös, että liiton juoksutapahtumista Helsinki City Running Dayn ja Naisten kympin ennakkomyynti on edennyt hyvin ja Espoon Rantamaratonin osanottajamäärä nousi selkeästi aikaisemmista vuosista, kun osallistujia oli yli 5 000.

– Yleisurheilun lisenssikausi päättyi syyskuun lopussa. Lisenssien kokonaismäärä oli 23 173, joten viime vuodesta kasvua tuli vajaat 1 500 lisenssiä. Positiiviseen tulokseen vaikutti myös masters-lisenssi, jonka myynti käynnistyi viime vuoden syksyllä, Aalto totesi.

Kokouksessaan SUL:n hallitus hyväksyi liiton jäsenyyttä anoneet Vihdin Urheiluveteraanit, Hauhon Sisun ja Turun Senioriurheilijat ry:n SUL:n jäsenseuroiksi