SUL:n hallitus hyväksyi liiton antidopingohjelman

Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus hyväksyi liiton uudistuneen Antidopingohjelman perjantaisessa kokouksessaan Helsingissä. Ohjelman löytyy kokonaisuudestaan tästä linkistä.

SUL:n antidopingtyön keskeisiä tavoitteita ovat pitää yleisurheilu puhtaana dopingista säännöllisellä ja kattavalla antidopingkoulutuksella ja -kasvatuksella sekä opettaa terveitä ja kestäviä elämänarvoja tukeutuen yhteisten sääntöjen kunnioittamiseen.

– SUL haluaa myös turvata urheilijoiden, toimihenkilöiden ja urheiluyleisön oikeuden reiluun ja puhtaaseen kilpailuun, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto.

 Antidopingohjelma on osa Suomen Urheiluliiton vastuullisuus -ohjelmaa.

– Antidopingohjelman mukaisiin tavoitteisiin pyritään muiden muassa sillä, että antidopingtietoutta jaetaan aktiivisesti kaikessa urheilija-, ohjaaja-, valmentaja-, kilpailujen järjestäjä-, henkilöstö-, luottamus-, seuratoimija- ja muussa koulutustoiminnassaan, Aalto sanoo.

Aalto muistuttaa, että SUL:n hallitus, joka kantaa päävastuun antidopingtyön koordinoinnista ja asianmukaisesta järjestämisestä, sitoutuu itse toimintaan suorittamalla I Run Clean -ja Puhtaasti Paras – verkkokoulutukset.

– Ohjelman käytännön toteutuksesta ja seurannasta vastaavat SUL:ssa toimitusjohtaja, General Manager, valmennuksen ja koulutuksen johtaja ja seurapalvelujohtaja, Aalto sanoo.