SUL peruu kaikki harjoitusleirit 21.12.2020-17.1.2021 väliseksi ajaksi

Suomen Urheiluliiton (SUL) alaiset leirit on peruttu 21.12.2020-17.1.2021 väliseksi ajaksi. Päätöksen taustalla ovat koronaepidemian tuomat kokoontumisrajoitukset ja maakuntarajat ylittävän matkustamisen välttäminen.

– SUL suosittelee vahvasti myös piirejä, seuroja sekä muita tahoja siirtämään yleisurheiluleirinsä kyseiseltä ajanjaksolta, sanoo SUL:n valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni.

– Peruuntuneille SUL:n leireille etsitään pääsääntöisesti uusia ajankohtia. Tämä koskee mm. alueellisia maajoukkueleirejä ja moniotteluleiriä. Leirivastaavat informoivat asiasta leiriosallistujia tarkemmin.

Seurojen harjoitustoiminta pidettävä käynnissä

Finni muistuttaa, että vaikka leirejä ei ole nyt vastuullista järjestää, seurojen harjoitustoiminnan jatkaminen on erittäin tärkeää.

– Seurojen harjoitustoiminta on äärimmäisen tärkeä pitää aktiivisena. Kevään koronakurimuksen aikana opittiin, kuinka harjoituksia voidaan jatkaa koronan tuomien rajoitusten kanssa. Niitä oppeja täytyy nyt hyödyntää ja jalostaa, Finni sanoo.

Kilpailutoiminnassa ei vielä ohjeistusta

Talven kilpailutoiminnan osalta ei ole vielä tehty ohjeistuksia.

–  Pääsääntöisesti kilpailut pyritään järjestämään suunnitelmien mukaan ottaen huomioon alueellisten ja paikallisten viranomaisten määräykset ja suositukset. Ajantasaiset tiedot löytyvät kilpailukalenteri.fi -järjestelmästä, sanoo SUL:n kilpailupäällikkö Mika Muukka.

Katso Aluehallintoviranomaisten tiedotteet

SUL:n korona-ajan ohjeistus