SUL jakoi Henkivakuutusyhtiö Kalevan myöntämät stipendit: Valokennot Saarijärvelle, Sporttikerhoja Äänekoskelle

SUL jakoi Henkivakuutusyhtiö Kalevan myöntämät stipendit: Valokennot Saarijärvelle

Suomen Urheiluliitto jakoi Henkivakuutusyhtiö Kalevan kanssa tekemäänsä yhteistyöhön perustuen Äänekosken Urheilijoille ja Saarijärven Pullistukselle stipendit, jotka tuovat Pullistuksen yleisurheilujunioreille valokennojärjestelmän ja laajentavat Sporttikerhon toimintaa Äänekosken seudulla.

Kaleva kampanjoi viime kesänä Jyväskylässä pidettyjen Kalevan kisojen aikaan keskisuomalaisten nuorten liikkumisen edistämiseksi ja kannusti suomalaisia laskemaan henkivakuutuksen hinnan Kalevan henkivakuutuskuntoon.fi -verkkokaupassa. Jokainen laskettu henkivakuutuksen hinta kartutti stipendinä jaettua pottia.

Rahaa karttui 2998,50 euroa. Sen SUL jakaa Kalevan tekemien valintojen perusteella kahdelle keskisuomalaiselle seuralle lasten ja nuorten liikuntaa edistävään hankkeeseen. Stipendillä tulee rahoittaa uutta toimintaa tai hankintoja, eli sitä ei voi käyttää perustoiminnan rahoittamiseen.

Saarijärven Pullistus käyttää rahan 11-14-vuotiaiden kilparyhmäläisten lihastasapainokartoituksiin ja valokennojärjestelmän hankkimiseen.

– Kartoitusten avulla haluamme selvittää urheilijoiden kehonhallintaa ja kuormittumista sekä ennaltaehkäistä vammojen syntyä. Valokennojärjestelmä tuo nuorten harjoitteluun ja testaukseen piristystä ja tarkkuutta, kertoo seuran junioripäällikköTerhi Hiltunen.

Äänekosken Urheilijoiden yleisurheilujaosto käyttää rahan sporttikerhotoiminnan laajentamiseen Äänekosken sivukylille. 

–  Sporttikerhot ovat ns. monilajikerhoja, joiden päätavoitteena on edistää lasten liikkumista mielekkäällä ja motivoivalla tavalla. Kerhojen sisältöön pyritään tuomaan harjoitteita myös yleisurheilusta, jolloin kerhojen käynnistäminen tukee myös seuran yleisurheilutoimintaa, kertoo seuran toiminnanjohtaja Sini Hokkanen

– Hankkeeseen sisältyy uusien ohjaajien rekrytointia ja kouluttamista  sekä ryhmien organisointia ja käynnistämistä ja uusien välineiden hankintaa.