Sisu Saarinen juoksi nopeimman ajan 34 vuoteen – Sarin heitti kiekkoa lähes 60 metriä – Ojala ja Niskala voittivat 300 metriä

Imatralla 15- ja 14-vuotiaiden SM-kilpailujen päätöspäivänä tehtiin kovia tuloksia solkenaan. Turun Urheiluliiton Sisu Saarinen tykitti 14-vuotiaiden poikien 2000 metrin Suomen mestariksi niin kovalla ajalla 5.48,43, että nopeammin tässä sarjassa on juostu viimeksi 34 vuotta sitten. Silloin Espoon Tapioiden Jaakko Sohlo juoksi ajan 5.44,29, joka on edelleen Suomen kaikkien aikojen paras tulos. 14-vuotiaiden tilastossa Saarisen edellä ovat lisäksi vain Turun Tovereiden Raine Lehto ja Lohjan Louhen Janne Lahtinen.

Saarinen hallitsi SM-kilpailua mielin määrin. Loimaan Leiskun Antti Ristanen veti ensimmäisen kierroksen, mutta sen jälkeen kuskin paikalle siirtyi Saarinen. Hän ravasi kolmannella kierroksella jo 15 metrin karkumatkalle. Lahden Ahkeran Leo Rajaniemi otti Saarisen kiinni neljännellä kierroksella, mutta Saarisella ei mennyt sisu kaulaan. Saarinen iski uudestaan viimeisellä kierroksella ja kellotti huippuajan. Rajaniemi nappasi hopean hänkin loistavalla ajalla 5.52,82, jolla sijoittuu kaikkien aikojen tilastossa 11:nneksi. Saarinen oli erittäin tyytyväinen.

– Ristanen veti sopivaa vauhtia ekan kierroksen niin, että pääsin hyvään rytmiin jatkamaan omalla vedolla. En huolestunut, vaikka Rajaniemi sai minut kiinni. Tiesin, että pystyn lyömään uuden vaihteen silmään. Löysin hyvän loppukirin viimeisellä kierroksella, Saarinen kertoi.

Saarinen voitti eilen 800 metriä vetämällä paahtamalla koko matkan lujaa keulassa.

– Tarkoitus oli tappaa muiden vauhti heti ensimmäisellä kierroksella kovalla vedolla (58 sekuntia) ja vauhti säilyi hyvänä loppuun asti, Saarinen sanoi.

Sisu Saarista valmentaa oma isä Arttu Saarinen.

Sarin: ”Olosuhteet olivat loistavat”

Imatran SM-kilpailujen kenttälajien viimeinen suoritus oli komeaa katseltavaa. Malttamattomasti odotettiin 60 metrin ylitystä ja melkein sellainen saatiiin. Malax IF:n Hannez Sarin sinkautti viimeisenä kilpailijana kilon painoisen kiekon lukemiin 59,91. Sillä irtosi 15-vuotiaiden poikien SM-kulta. Heitto näyttikin vähintään 60 metrin mittaiselta, kun kauimmainen merkkinauha oli vain 50 metrin kohdalla. Sarin on heittänyt tällä kaudella naisten kilonpainoista kiekkoa ennätyksekseen 62,01, jolla on 15-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa 16:s. Sarin ei saanut mestaruutta ilmaiseksi, sillä Parkanon Urheilijoiden Riki Honkanen räväytti viidennellä kierroksella ennätyksensä ja hopeatuloksen 56,91.

– Olen erittäin tyytyväinen. Kilpailu oli tiukka. Tuuli oli juuri kiekonheitolle erinomainen vastatuuli. Rinki oli sopivan hidas. Olosuhteet olivat loistavat ja samankaltaiset kuin heinäkuussa Vaasassa, kun heitin 62 metriä, Sarin kertoi.

Sarinin kotipaikka Maalahti on noin 5000 asukkaan kunta Pohjanmaalla.

– Maalahden urheilukentällä on kaksi kiekkohäkkiä ja 100 metrin juoksusuora, Sarin kertoi.

Jere Murto voitti kiekonheiton

Alavieskan Virin Jere Murto hallitsi 14-vuotiaiden poikien kiekonheittoa miten tahtoi. Murto paransi tulostaan jokaisella kierroksella ja sinkautti viimeisellä kierroksella kultatuloksen 55,82. Murron sarja oli: 40,31-49,56-52,59-53,14-55,54-55,82. Hänen ennätyksensä 57,84 sai tällä kertaa olla rauhassa. Porin Yleisurheilun Einari Reunamo sai hopeaa tuloksella 43,91. Murto voitti eilen moukarinheiton mestaruuden.

Murto on kauden tilastoykkönen kuulantyönnössä tuloksella 16,70, kiekonheitossa tuloksella 57,84, moukarinheitossa tuloksella 65,71 ja keihäänheitossa Suomen ennätyksellä 74,30.

Manuel Ojala voittaa 15-vuotiaiden poikien 300 metriä.

Manuel Ojala: ”Kilpailijoiden varjot riittivät kirittäjiksi”

Rauman Urheilijoiden Manuel Ojala voitti Imatran SM-kilpailujen viimeisenä lajina käydyn 15-vuotiaiden poikien 300 metriä ennätyksellään 37,02. Toiseksi tuli Vasa IS:n Jonas Braxén ennätyksellään 37,19, kolmanneksi 800 metrin mestari Kenttäurheilijat-58:n Justus Korvenpää ajalla 37,75 ja neljänneksi korkeushypyn mestari Polvijärven Urheilijoiden Niilo Pelli ajalla 38,11. Pelli hurjasteli alkuerässä ennätyksensä 37,98. Ojalan veto loppusuoralla oli vastustamaton.

– Mestaruus maistuu todella hyvältä, kun jäin 100 metrillä neljänneksi. 300 metriä on hyvä matka, koska siinä kiihdytetään suoralla ja päästään kaarteeseen täydellä vauhdilla. Loppusuoralla ei ehtinyt vilkuilemaan sivuille. Kilpailijoiden varjot riittivät kirittäjiksi. Mestariehdokkaita oli paljon. Viimeisellä 50 metrillä hapot iskivät jalkoihin pahasti, mutta niin varmasti muillakin, Ojala jutteli.

14-vuotiaiden poikien 300 metriä voitti ylivoimaisesti Kauhajoen Karhun Rasmus Koski ennätyksellään 37,39. Toiseksi tullut Esbo IF:n Romary Pavlikov hävisi hänelle 1,31 sekuntia.

Niskala puristi kaikki mehut irti

Oululaisen Kuivasjärven Auran Anni Niskala voitti 15-vuotiaiden tyttöjen 300 metriä ajalla 41,29. Hän jäi ennätyksestään vain kaksi sadasosasekuntia. Toiseksi tuli Rauman Urheilijoiden Emma Helminen ajalla 42,18.

– Aika oli ihan hyvä, ei paras mutta riittävä. Puristin kaikki mehut irti, mitä kropasta lähti, Niskala sanoi.

Anne Karvinen-Poutasen valmentama Niskala kilpailee tällä kaudella vielä ainakin SM-viesteissä, joihin Kuivasjärven Aura kokoaa paljon joukkueita.

– On kiva treenata, kun on paljon harjoituskavereita, Niskala iloitsi.

Anni Niskalan isosisko Essi Niskala, 18, on voittanut naisten hallimestaruuden 300 metrin aitajuoksussa.

14-vuotiaiden tyttöjen 300 metrin mestariksi viiletti Vasa IS:n Meya Kastrén ajalla 41,51. Toiseksi tuli Helsingin Kisa-Veikkojen Aleksandra Loven ajalla 42,08 ja kolmanneksi 100 metrin mestari Karhulan Katajaisten Inka Räsänen ajalla 42,28.

Samuli Saarikoski ja Tatu Virtanen kamppailevat loppusuoralla.

Saarikoskelle 2000 metrin kulta hurjalla loppukirillä

Keravan Urheilijoiden Samuli Saarikoski näytti15-vuotiaiden poikien 800 metrillä, että kannattaa juosta täysillä loppuun saakka, vaikka tilanne näyttäisi toivottomalta. Lujan itseluottamuksen lisäksi pitää juoksijan olla tietysti myös fyysisesti huippukunnossa, jotta valtavan etumatkan kiinnikurominen on mahdollista.

Liedon Parman Tatu Virtanen kiiti kilpailun veturina miltei koko matkan ja vaunut putosivat kyydistä. Virtanen johti 300 metriä ennen maalia jo 30 metrin erolla toisena olleeseen Saarikoskeen. Saarikoski huomasi mahdollisuutensa ja paineli urku auki viimeiset 150 metriä. Hän ohitti Virtasen viisi metriä ennen maalia. Saarikoski ja Virtanen juoksivat ennätyksensä 5.47,43 ja 5.47,76.

Virtasen tavoitteena oli 5.45. Saarikoski luuli viimeisellä kierroksella, että peli on menetetty.

– Viimeisen kierroksen ensimmäisellä 200 metrillä ei vielä ollut sellainen fiilis, että voisin ehtiä maaliin ensimmäisenä. Viimeisessä kaarteessa huomasin, että kaveri ei pysty enää kiristämään ja pistin kaiken peliin, Saarikoski kertoi.

Saarikoski jäi eilen 800 metrillä hopealle, joten mestaruus maistui herkulliselta.

– Kisat eivät jääneet pettymykseksi. Kultamitali oli tavoitteena ja se tuli, iloitsi Markku Rimpiläisen valmentama Saarikoski.

Virtanen myönsi, että oli aseeton loppuväännössä.

– Jaloissa hapotti niin paljon, että ei ollut mitään mahdollisuuksia vastata Samulin vetoon, totesi kaikkensa antanut Virtanen.

Voittaja Winnie Markén vetää 15-vuotiaiden tyttöjen 2000 metrin juoksua. 3000 metrin kävelyn voittaja Ella Rautawaara toisena.

Markén karkasi mestariksi – Rautawaaralle hopeaa

Winnie Markén karkasi Ella Rautawaaralta ja Olivia Puraselta 15-vuotiaiden tyttöjen 2000 metrin toiseksi viimeisellä kierroksella. Vöyriläisen IF Vomin Markén voitti mestaruuden ajalla 6.30,24. Myös toiseksi ja kolmanneksi tulleet Espoon Tapioiden Rautawaara ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Puranen juoksivat ennätyksensä 6.33,03 ja 6.35,83. Markén riemuitsi mestaruudesta.

– Tarkoitukseni oli vetää alusta asti lujaa vauhtia, etteivät nopeat kiritykit pääse yllättämään lopussa. Se onnistui, kun pystyin juoksemaan koko ajan tasaisen kovaa vauhtia. Sää oli hyvä ja yleisö loi kannustamalla upean tunnelman, jossa oli kiva juosta, Markén kertoi.

Markén jäi neljä sekuntia ennätyksestään 6.26,00.

– Juoksu ei ollut tänään ajallisesti paras, mutta mestaruuden voittaminen on aina arvokasta ja hienoa, Markén hehkutti.

Markén on kilpaillut myös hiihdossa ja sijoittunut siinä nuorten SM-kilpailuissa parhaimmillaan seitsemänneksi. Winnie Markénin veli Leonard Markén juoksi kaksi vuotta sitten 17-vuotiaana 1500 metriä aikaan 3.46,77.

Rautawaara oli ainoa urheilija, joka saavutti Imatran SM-kilpailuissa mitalin sekä kävelyssä että juoksussa.

– Olen tosi tyytyväinen 2000 metrin hopeaan ja ennätykseen. Minulla ei ollut paukkuja vastata kultakamppailuun. Winnie oli ennakkosuosikki ja piti paikkansa. Kävelyssä osaan hyvin edetä tiheällä askeleella, mutta juoksussa en ole oivaltanut samaa asiaa, Rautawaara kertoi.

Anni Jantunen vetää. Noora Hukka vaanii toisena.

Hukka jolkutteli mestariksi – Jantunen pohjusti veturina kovat ajat

Joensuun Katajan Noora Hukka avasi pellit, kun kello kalkatti viimeisen kierroksen alkamisen merkiksi 14-vuotiaiden tyttöjen 2000 metrillä. Siihen saakka koko ajan johtanut Espoon Tapioiden Anni Jantunen joutui taipumaan hopealle sekunnin erolla. Kärkikaksikon ajat olivat 6.29,81 ja 6.30,88. Kumpikin juoksi ennätyksensä. Hukka voitti toissapäivänä 1500 metrin estejuoksun mestaruuden.

– Tuntuu hyvältä voittaa lempilajin lisäksi myös 2000 metrin mestaruus. Suunnitelmani oli juosta johtajan takana ja voittaa mestaruus pitkällä kirillä. Kiri irtosi yllättävän hyvin. Ehdin vähän pelästyä, lähdinkö sittenkin kirimään liian aikaisin, mutta riskitaktiikka onnistui. Loppusuoralla vilkaisin kerran taakseni ja huomasin, että eroa on noin kolme metriä, kertoi Tuomo Lehtisen valmentama Hukka.

Kemppainen kukisti seiväshypyssä keihäsmestari Liljeqvistin

15-vuotiaiden poikien seiväshyppy huipentui keihäänheiton kultamitalistin ja hopeamitalistin väliseen kaksintaisteluun. Mestaruuden vei Lahden Ahkeran Elias Kemppainen ennätyksellään 415. Hopealle hyppäsi IF Nykarlebynejdenin Robin Liljeqvist tuloksella 395. Toissapäivänä keihäänheitossa järjestys oli päinvastainen, eli Liljeqvist voitti ja Kemppainen oli toinen. Seiväskisan alku ei lupaillut mestaruutta Kemppaiselle. Hän takelteli 385:ssä ja ylitti sen vasta kolmannella yrityksellä.

– Alku oli vähän tahmea. Askeleet sopivat vähän huonosti ja ponnistus lähti liian alta. Siirsin askelmerkkiä ja minua tsempattiin, että nyt on pakko mennä yli, Kemppainen kertoi.

Kemppaisen ylitys 405:stä oli niin roima, että samalla olisi mennyt jopa 440. Myös hänen ylityksensä 415:sta oli väljä ja yksi yritys 420:sta oli hilkulla onnistua.

– Tavoitteeni oli tänään 420 ja aika lähelle pääsin, tyytyväinen Kemppainen totesi.

Kemppainen mainitsi vahvuuksikseen seiväshypyssä juoksuvahdin ja voiman.

Hän oli tyytyväinen myös keihäänheittoon, josta sai hopeaa ennätyksellään

– Onnistuin heti ensimmäisellä heitolla. Sen jälkeen heitot eivät enää onnistuneet, mutta hopeaa tuli. Ehkä olin liian tyytyväinen, kun ensimmäinen heitto onnistui niin hyvin.

Kemppainen on myös mainio moniottelija. Hän voitti talvella viisiottelun Suomen mestaruuden. SM-kulta on hänellä tavoitteena myös SM-moniotteluissa kahden viikon kuluttua Saarijärvellä.

– Aitajuoksu on minulle hyvä laji ja ottelun ulkopuolelta myös kolmiloikka, Kemppainen sanoi.

Kimmo Kantosalon valmentama Kemppainen pitää suosikkeinaan Armand Duplantisia ja Urho Kujanpäätä.

Kiia Mäkinen heittolajien kaksoismestariksi

Porin Yleisurheilun Kiia Mäkinen voitti eilen 15-vuotiaiden tyttöjen kuulantyönnön ja tänään kiekonheiton tuloksella 45,58. Mäkinen nousi mestariksi viimeisellä heitolla ohittaen Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Iitu Riekkisen 47 sentin erolla. Riekkinen sai hopeaa tuloksella 45,11.

– Tiesin, että pystyn heittämään viimeisellä kierroksella vielä paljon pidemmälle. Se ei vaatinut mitään ihmeelistä suoritusta. Todella halusin kultamitalin, Mäkinen sanoi.

Mäkisen ennätys 46,07 on 15-vuotiaiden Satakunnan piiriennätys. Ikäluokassa heitetään 750 gramman kiekkoa. Mäkisen suosikkiheittäjä on yhdysvaltalainen olympiavoittaja Valarie Allman. Mäkinen voitti eilen kuulantyönnön tuloksella 13,61.

– Sekin oli tiukka kisa. Tulos oli saanut olla vähän parempi, mutta mestaruus on mestaruus, sanoi pakittamalla työntävä Kiia Mäkinen.

Mestaria valmentaa oma isä Sami Mäkinen.

Iida Perttula, voittaja Amanda Aaakko ja Oivi Heikinaho hyppäsivät kaikki sentilleen saman tuloksen 11,38.

Tyttöjen kolmiloikassa uskomattoman tasainen kilpailu

14-vuotiaiden tyttöjen kolmiloikassa nähtiin niin merkillisen tasapäinen kilpailu, että sellaista ei kukaan paikallaolija muistanut koskaan ennen nähneensä. Lappeenrannan Urheilu-Miesten Amanda Aakko, Helsingin Kisa-Veikkojen Iida Perttula ja Vihdin Viestin Oivi Heikinaho saivat kukin parhaaksi tuloksekseen 11,38! Aakko vei mestaruuden, koska hänen toiseksi pisin hyppynsä kantoi 11,37. Perttulan ja Heikinahon toiseksi pisimmät olivat 11,18 ja 11,15. Perttulalle hopeaa ja Heikinaholle pronssia. Pituushypyn mestari Lumi Koskelainen loikki 11,37 ja joutui tyytymään neljänteen tilaan vaivaisen yhden sentin mitalikolmikolle hävinneenä.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Joona Viitala voitti 15-vuotiaiden poikien kolmiloikan tuloksella 13,06 ja Äänekosken Urheiljoiden Selma Pollari 15-vuotiaiden tyttöjen korkeushypyn tuloksella 165.

Teksti ja kuvat: Jyrki Repola

 

IMATRA 4.-6.8.2023 14-15-v. SM-kilpailut

3. päivä 6.8.

(Lämpötila 19-21°C.)

Finaalit:

15-vuotiaiden poikien kolmiloikan mestarin Joona Viitalan tasapainoinen tyylinäyte.

M15,

300 m: 1) Manuel Ojala RaumU 37,02, 2) Jonas Braxén VasaIS 37,19, 3) Justus Korvenpää KU-58 37,75, 4) Niilo Pelli PolvijU 38,11 (ae. 37,98), 5) Lukas Brandt NaantLö 38,41 (ae. 38,25), 6) Joel Luotola PoYU 38,52 (ae. 38,43), 7) Jesse Myllymäki ValkealKa 38,73 (ae. 38,60), 8) William Strandvall KronÅs 38,78.

2000 m: 1) Samuli Saarikoski KeravU 5.47,43, 2) Tatu Virtanen LiePa 5.47,76, 3) Sander Wikblom IFNykarl 5.52,91, 4) Santtu Mylläri TeuvRi 5.57,38, 5) Joona Soininen EsboIF 6.02,40, 6) Atte Virtanen LiePa 6.07,82, 7) Vilho Hietala JKU 6.14,34 (B-erän voittaja), 8) Harri Hynynen IisVi 6.16,75, 9) Mikael Venäläinen ImatrU 6.17,23, 10) Aron Åkerlund GamlakarlIF 6.19,07, 11) Kasper Redman LA 6.19,93, 12) Taavi Manner KankaanpSL 6.20,86, 13) Eemil Veikkola KiuruvU 6.21,88, 14) Leo Kervinen HKV 6.24,02, 15) Joel Tulikoura EsboIF 6.25,97, 16) Leevi Piispanen KU-58 6.31,36, 17) Eliel Kärkkäinen IkaalU 6.34,16, 18) Oskari Piirainen PorvU 6.37,38, 19) Aapo Rautiainen KiihtelysvU 6.37,67, 20) Arvid Kock PedersFa 6.39,47, 21) Aapo Niittyaro LempKi 6.40,96, 22) Tony Ahlvik PedersFa 6.41,38, 23) Alex Ahlgren PorvU 6.41,45.

Seiväs: 1) Elias Kemppainen LA 415, 2) Robin Liljeqvist IFNykarl 395, 3) Matias Tornberg RaahVe 375, 4) Carlos Mattsson TuUL 365, 5) Olli Ahvenjärvi VehmaistU 355, 6) Roope Kirjavainen TuUL 345, 6) Juho Valkama ValkeakHa 345, 8) Sakari Mäkelä VammSV 330, 9) Sisu Parkkonen ValkealKa 330, 10) Valtteri Hyyrynen TuUL 315, 11) Aatos Hakalahti OP 300.

3-loikka: 1) Joona Viitala JKU 13,06 (-0,6 m/s), 2) Tuomas Mäkelä IkaalU 12,70, 3) Elmer Keinänen EsboIF 12,60, 4) Lauri Sinkkonen JKU 12,54, 5) Aleksi Pohjola OP 11,96, 6) Renne Kankkunen JoKa 11,92, 7) Rasmus Salminen FoSa 11,90, 8) Oliver Lindqvist KirkkonU 11,88, 9) Bernard Sjöblom HIFK 11,82, 10) Ville Kankainen ÄänekU 11,81, 11) Tuomas Kärkkäinen LA 11,63, 12) Väinö Kekkonen OP 11,56, 13) Ville Hanttu EspTa 11,50, 14) Anton Myrtenblad PorvU 11,41, 15) Alex Welander VU 11,40, 16) Emppu Siltala LA 11,15, 17) Sakari Mäkelä VammSV 10,75.

Kiekko (1 kg): 1) Hannez Sarin MalaxIF 59,91, 2) Riki Honkanen ParkU 56,91, 3) Jesse Kaipiainen KUYU 51,25, 4) Artturi Erkkilä MerikarvIn 51,23, 5) Ville Isokääntä AlavVi 48,84, 6) Eero Hakola LiePa 48,43, 7) Samuli Romakkaniemi KuopRe 47,92, 8) Max Nyberg IFRaseb 47,47, 9) Aatu Saarimäki ÄhtärU 38,35, 10) Jasper Heikkiniemi JanJa 36,12, 11) Hjalmar Kurki TuUL 34,52, 12) Miko Nortunen ÄhtärU 33,21, 13) Jesse Seppälä YlivKu 32,18, Aarni Elomaa TP ilman tulosta.

M14,

300 m: 1) Rasmus Koski KauhajKa 37,39, 2) Romary Pavlikov EsboIF 38,70, 3) Richard Lindqvist TuUL 39,32, 4) Valtteri Järvelä OP 39,66, 5) Leevi Pein KankaanpSL 39,66, 6) Otto Järvinen LUU 40,28 (ae. 40,15), 7) Toivo Halonen HyvinkSU 40,31 (ae. 39,05), 8) Asmar Hawari IFNykarl 40,93 (ae. 40,10).

2000 m: 1) Sisu Saarinen TuUL 5.48,43, 2) Leo Rajaniemi LA 5.52,82, 3) Antti Ristanen LoimLe 5.56,69, 4) Veikko Ylönen JoroistU 6.19,50, 5) Niklas Lehtinen LapSa 6.22,26, 6) Elia Katajalaakso KannUra 6.23,86, 7) Eelis Peltola TP 6.24,20, 8) Henrik Ahoniemi HyvinkSU 6.28,57, 9) Oscar Lundén JakobstDr 6.31,13, 10) Joonatan Kulmala JKU 6.33,07, 11) Vincent Winberg IFRaseb 6.42,83, 12) Oras Ylä-Kotola KarhKa 6.49,27 (B-erän voittaja), 13) Ville Tanskanen VihdVi 6.49,61, 14) Erik Naumanen JoroistU 6.49,64, 15) Tuomas Suopajärvi MasKa 6.51,17, 16) Arttu Rantala NakkVire 6.52,47, 17) Vilho Kunttu MiKV 6.52,95, 18) Lauri Niemi RekolRa 6.54,99, 19) Elmeri Kinnunen YlämPy 6.56,83, 20) Veeti Rahkolin LimingNM 7.19,63.

Seiväs: 1) Robin Helenius TuUL 345, 2) Eetu Tuunainen KauhajKa 340, 3) Kaapo Heikkilä LapLu 340, 4) Urho Aro HKV 320, 5) Vilho Willman NoormNo 320, 6) Niilo Kemppainen LA 320, 7) Niilo Höynälänmaa LapLu 310, 8-9) Paavo Virkki SomEsa & Eemil Seppänen TP 280, 10) Roope Tuomaala SaloistSa 265, 11) Kasper Naski NakkVire 265.

3-loikka: 1) Topias Poutiainen OutokPa 12,15 (0,1 m/s), 2) Mikael Saastamoinen NoormNo 11,87, 3) Korawik Saendee ValkealKa 11,37, 4) Nuutti Kreko KauhajKa 11,23, 5) Eemeli Raunio TP 11,04, 6) Martin Kullberg ImatrU 11,03, 7) Jussi Nerg JKU 10,91, 8) Elmeri Turunen KauhajKa 10,78, 9) Lenni Natunen JoroistU 10,50, 10) Otto Kajuutti SaarijPu 10,35, 11) Elias Oittinen SaarijPu 10,24, 12) Jaakko Vuotila HimangU 10,23, 13) Jere Kinnunen TP 10,08, 14) Aaron Adun HKV 9,92, 15) Joel Laurinmaa JKU 9,12.

Kiekko: 1) Jere Murto AlavVi 55,82, 2) Einari Reunamo PoYU 43,91, 3) Kevin Hildén SibVa 41,27, 4) Paavo Jaakkola NakkVire 40,69, 5) Frans Heinonen UKK 38,71, 6) Eemi Asunmaa AlavuU 35,99, 7) Eemil Seppänen TP 35,87, 8) Konsta Hämelehto KaipVi 35,23, 9) Eemeli Kallio AlavuU 30,99, 10) Eelis Hartikainen TP 28,61, 11) Elis Sundholm HKV 25,41, 12) Jesse Hirvonen HKV 25,30, Eetu Tuunainen KauhajKa ilman tulosta.

N15,

300 m: 1) Anni Niskala KuivasjAu 41,29, 2) Emma Helminen RaumU 42,18, 3) Henni Piirainen HIFK 42,23, 4) Suvi Reunanen LA 42,47 (ae. 42,38), 5) Matilda Koivisto SeinäjSU 42,50, 6) Kiira Karttunen ImatrU 42,83, 7) Lena Liimatainen EspTa 43,11 (ae. 43,09), 8) Emma Rytkönen MaaningMa 43,31 (ae. 43,23).

2000 m: 1) Winnie Markén IFVOM 6.30,24, 2) Ella Rautawaara EspTa 6.33,03, 3) Olivia Puranen JKU 6.35,83, 4) Kia Sairanen TP 6.51,23, 5) Enni Räisänen AnjalLi 6.52,00, 6) Kaisla Passlin LimingNM 6.55,63, 7) Siiri Kotamäki KeravU 6.58,13, 8) Viola Takala AlajAn 6.59,31, 9) Tessa Herronen KälvTa 6.59,51, 10) Theresia Johansson PargIF 7.04,03, 11) Maria Tasa VehkalVe 7.09,23, 12) Nora Lindblom FinstrIFK (Åland) 7.13,00, 13) Iida Lehto TuUL 7.15,21, 14) Taika Henttonen HKV 7.17,55, 15) Hilma Hyyrynen AnjalLi 7.23,26, 16) Matilda Hatakka ImatrU 7.25,11, 17) Anni Hammar LA 7.25,49, 18) Iina Koutonen KuivasjAu 7.26,29, 19) Lotta Kero TuUL 7.28,75.

Korkeus: 1) Selma Pollari ÄänekU 165, 2) Iina Suomäki SaarijPu 159, 3) Saima Helminen HeTa 156, 4) Ilona Nordman RaumU 156, 5) Aida Jokiranta VU 156, 6) Matilda Fors JakobstDr 153, 7-8) Olivia Ollikka LA & Ellen Willberg VU 153, 9) Ida Saarinen VilpVe 150, 10-11) Emilia Pirttijärvi SavRi & Janina Hörhammer SibVa 145, 12) Sara Hämelin EsboIF 145.

3-loikka: 1) Alexia Myllymäki RaumU 11,76 (-0,7 m/s), 2) Aino-Maria Valkola SaarijPu 11,21, 3) Jade Kinnunen JKU 10,92, 4) Iina Suomäki SaarijPu 10,84, 5) Wilma Grannas JakobstDr 10,74, 6) Oona Mongkol TP 10,70, 7) Alina Pentti JKU 10,63, 8) Jade Hänninen LUM 10,62, 9) Aino-Sofia Juntunen OP 10,53, 10) Jasmin Huuho PyhäselU 10,51, 11) Alisa Toivanen KajKi 10,39, 12) Iina Manner ÄänekU 10,37, 13) Aino Rajanen KUYU 10,37, 14) Matilda Mainio KUYU 10,31, 15) Elina Vakkilainen VantSa 10,30, 16) Enni Makkonen ÄänekU 10,21, 17) Linnéa Strandvall PedersFa 10,18, 18) Nea Hyrsylä VihdVi 10,16, 19) Matilda Karhu ValkealKa 10,11, 20) Jenna Järvenmäki NokU 10,09, 21) Siiri Lindholm SavRi 10,09, 22) Emilia Pirttijärvi SavRi 10,08, 23) Nellie Lindström SibVa 10,06, 24) Milja Helin PoYU 10,05, 25) Aida Jokiranta VU 9,96, 26) Janina Hörhammer SibVa 9,81, 27) Marika-Anneli Ruotsi KarhKa 9,80, 28) Eevi Karhe TP 9,71, 29) Linn Bergström IFNykarl 9,69, 30) Aura Arvas HeTa 9,63, 31) Ronja Kempas VU 9,61, 32) Josefina Lehtinen TP 9,55, 33) Lumi Rekonius TP 9,23.

Kiekko (750 g): 1) Kiia Mäkinen PoYU 45,58, 2) Iitu Riekkinen JKU 45,11, 3) Livia Kähtävä AlavVi 43,10, 4) Eerika Nieminen HämTa 41,79, 5) Elin Bergman NärpKr 41,00, 6) Venla Manner TuUL 40,06, 7) Olivia Suutari KalannVa 38,89, 8) Aino Jäätteenmäki LapuanVi 37,83, 9) Roosa Aulamo TP 36,44, 10) Emilia Lehtinen KarhU 35,50, 11) Tanja Muotka LA 32,80, 12) Niina Pettersson TuUL 31,67, 13) Sini Seppänen TP 31,50, 14) Milja Kaapu PunkalKu 30,48, 15) Elina Naumanen JoroistU 27,76, 16) Helmi Huopalainen ValkealKa 27,43, 17) Tilda Åberg VasaIS 26,53, 18) Vilma Ryytty LA 24,87, 19) Aino Pitkänen SiilinjPo 23,95, 20) Elli Tättilä KalannVa 22,58.

Meya Kastrén voittaa 14-vuotiaiden tyttöjen 300 metriä.

N14,

300 m: 1) Meya Kastrén VasaIS 41,51, 2) Aleksandra Lovén HKV 42,08, 3) Inka Räsänen KarhKa 42,28, 4) Nea Puurunen KuopRe 42,62, 5) Essi Kinnanen VammSV 43,59 (ae. 43,06), 6) Minea Auremaa TuUL 43,70, 7) Izabelle Viitasalo KronÅs 43,86 (ae. 43,35), 8) Sandra Heikkilä KalajJu 43,86 (ae. 43,72).

2000 m: 1) Noora Hukka JoKa 6.29,81, 2) Anni Jantunen EspTa 6.30,88, 3) Jenni Oksa NakkVire 6.35,08, 4) Aino Tarkiainen MiKV 6.35,08, 5) Senni Pääkkönen VU 6.50,98, 6) Emma Haka-Risku NokU 6.51,85, 7) Vilma Pentilä KauhajKa 6.54,12, 8) Paola Kero TuUL 6.54,59, 9) Ronja Hannén PorvU 6.55,78, 10) Helmi Koivisto ImatrU 7.09,25, 11) Elsa Erkkilä KuivasjAu 7.14,30, 12) Lea Snickars NärpKr 7.16,37, 13) Moonika Riihimäki TP 7.19,61, 14) Elli Halonen JoKa 7.31,70, Inka Kuningas KeitNu keskeytti.

Korkeus: 1) Minttu Kanerva VantSa 161, 2) Jemina Eskola KannUra 161, 3) Iina Poussu NoormNo 158, 4) Matilda Ainasoja PedersFa 158, 5) Venla Murto NakkVire 155, 6) Elea Nieminen NakkVire 152, 7) Emma Rauhala KuusjHu 152, 8) Elina Hakuni NaantLö 149, 9) Tiia Rothovius TP 146, 10) Emma Suovanen TuUL 146, 11-12) Helmi Paananen LUU & Fiona Giraut TP 143, 13) Eevi Airenne TuUL 143, 14) Meea Kettunen LUU 140, 15) Viivi Paju VantSa 140, 16) Loviisa Lehtonen NaantLö 135, 17) Minja Mäkelä NoormNo 125.

3-loikka: 1) Amanda Aakko LUM 11,38 (1,3 m/s), 2) Iida Perttula HKV 11,38 (2,4 m/s, myös 11,18), 3) Oivi Heikinaho VihdVi 11,38, 4) Lumi Koskelainen SibVa 11,37, 5) Iina Poussu NoormNo 10,92, 6) Sonja Lahti KarhKa 10,79, 7) Peppi Mastokangas YlivKu 10,65, 8) Aino Ivaldi PiikKe 10,60, 9) Minttu Kanerva VantSa 10,53, 10) Eveliina Keskinarkaus OP 10,51, 11) Henna Hiltunen OP 10,45, 12) Nelli Karevaara HämTa 10,38, 13) Alisa Helkilinna LUM 10,30, 14) Petra Pennanen HKV 10,19, 15) Lydia Aho KaipVi 10,11, 16) Liinu Salmi RaumU 10,01, 17) Anna Njie JKU 9,95, 18) Minna Tynkkynen KirkkonU 9,95, 19) Emma Kainulainen IisVi 9,89, 20) Noora Moisio TP 9,83 (2,1 m/s, myös 9,43), 21) Veera Keskinen VihdVi 9,78, 22) Aada Rissanen MaaningMa 9,72, 23) Maja Sunabacka JakobstDr 9,71, 24) Veera Rantapaju TuWe 9,71, 25) Luna Lee HKV 9,61, 26) Niina Lankinen VantSa 9,50, 27) Elea Koskinen TP 9,41, 28) Anna Ingman SibVa 9,31, 29) Inka Laukkanen TuUL 9,30, 30) Nuppu Tunturi HämTa 9,14, 31) Ella Roimela JKU 9,06, 32) Noora Lukkarinen TuUL 9,02, 33) Linda Nissilä TuWe 8,77, Anni Kujansivu HKV ilman tulosta.

Kiekko (750 g): 1) Charlotte Knape SibVa 42,25, 2) Amanda Vesterback KorsnFy 41,64, 3) Oona Männistö NakkVire 39,91, 4) Hanna Siirilä AlajAn 39,23, 5) Nella Lahtonen MynämIs 37,09, 6) Maiju Saraniemi LieksU 35,66, 7) Martta Mattila PälkLL 34,45, 8) Wilma Backholm KorsnFy 31,35, 9) Ada Myrtenblad PorvU 29,87, 10) Fanny Alari PaimU 28,36, 11) Lumi Teittinen VihdVi 27,49, 12) Velma Peiponen HyvinkSU 25,65, 13) Netta Kähtävä AlavVi 25,59, 14) Senja Pesonen KuusamEV 25,12, 15) Jennifer Holmbäck KronÅs 23,88, 16) Eevi Aarnio HämTa 23,68, 17) Lumina Uschanow RaisKu 22,87, 18) Nuppu Tunturi HämTa 16,98.

Alkukilpailut:

M15,

300 m, alkuerät (8 finaaliin):

  1. erä: 1) Manuel Ojala RaumU 37,79, 2) Niilo Pelli PolvijU 37,98, 3) Jonas Braxén VasaIS 38,31, 4) William Strandvall KronÅs 39,00, 5) Eero Lahdenkauppi TuUL 39,18, 6) Juuso Rasi MasKa 39,47, 7) Anton Myrtenblad PorvU 39,64.
  2. erä: 1) Justus Korvenpää KU-58 38,07, 2) Lukas Brandt NaantLö 38,25, 3) Joel Luotola PoYU 38,43, 4) Jesse Myllymäki ValkealKa 38,60, 5) Alex Welander VU 39,38, 6) Anton Laine MasKa 39,45, 7) Emil Seppälä TuUL 40,46.

M14,

300 m, alkuerät (8 finaaliin):

  1. erä: 1) Toivo Halonen HyvinkSU 39,05, 2) Richard Lindqvist TuUL 39,88, 3) Valtteri Järvelä OP 39,99, 4) Niilo Hämäläinen JKU 40,32, 5) Melwin Bergman IFVOM 41,53, 6) Jussi Wesanko HKV 41,82.
  2. erä: 1) Rasmus Koski KauhajKa 38,90, 2) Romary Pavlikov EsboIF 39,61, 3) Leevi Pein KankaanpSL 40,06, 4) Asmar Hawari IFNykarl 40,10, 5) Otto Järvinen LUU 40,15, Max Kostamo TuUL hylättiin.

N15,

300 m, alkuerät (8 finaaliin):

  1. erä: 1) Suvi Reunanen LA 42,38, 2) Emma Helminen RaumU 42,46, 3) Lena Liimatainen EspTa 43,09, 4) Emma Rytkönen MaaningMa 43,23, 5) Hanna Kotakallio KirkkonU 43,43, 6) Minea Perttu YlivKu 44,02, 7) Teea Rajala TP 44,59, 8) Anniina Latva-Kivistö SeinäjSU 45,69.
  2. erä: 1) Anni Niskala KuivasjAu 42,60, 2) Kiira Karttunen ImatrU 43,06, 3) Tara Sohlo EspTa 43,28, 4) Ellen Kock PedersFa 43,42, 5) Lumi Simonen KUYU 43,69, 6) Vilma Toivonen LoimLe 44,30, 7) Fanni Ämmälä TuUL 44,54.
  3. alkuerä: 1) Henni Piirainen HIFK 43,41, 2) Matilda Koivisto SeinäjSU 43,69, 3) Erika Parkkonen JKU 44,42, 4) Helmi Haverinen ValkeakHa 44,42, 5) Lotta Lithén VasaIS 44,45, 6) Hertta Lehtonen TuUL 44,58, 7) Daniela Kahugu EspTa 45,15, 8) Aino Heikkilä TP 46,69.

N14,

300 m, alkuerät (8 finaaliin):

  1. erä: 1) Meya Kastrén VasaIS 41,76, 2) Essi Kinnanen VammSV 43,06, 3) Minea Auremaa TuUL 43,79, 4) Olivia Härtull LarsmoIF 43,86, 5) Maiju Mettälä HKV 44,65, 6) Elli Pihlaja KurikRy 45,75.
  2. erä: 1) Aleksandra Lovén HKV 42,67, 2) Nea Puurunen KuopRe 43,23, 3) Elli Mattila PorvU 43,86, 4) Elle Kukkonen KirkkonU 44,07, 5) Venla Salminen JKU 44,63, 6) Netta Roivainen TP 45,07.
  3. alkuerä: 1) Inka Räsänen KarhKa 43,17, 2) Izabelle Viitasalo KronÅs 43,35, 3) Sandra Heikkilä KalajJu 43,72, 4) Venla Lehto JakobstDr 44,44, 5) Ninni Tikka HämTa 44,58, 6) Netta Paloheimo KerimU 44,94.

LIVE-Tulospalvelu: https://live.tuloslista.com/13645#!#d6.8.2023