Seurojen kärkiurheilijoille haaste Yleisurheiluviikolle, Kemppinen ja Laine vetävät livetreenit 18. toukokuuta

Pituushypyn SE-mies Tommi Evilä haastaa seurojen kärkiurheilijat Yleisurheiluviikolla mukaan yhteen tai useampaan oman seuran lasten tai nuorten etätreeniin. Valtakunnallista Yleisurheiluviikkoa vietetään 18.-24. toukokuuta, josta kukonaskel kesäkuun alkuun, jolloin urheilukilpailuja saa taas järjestää.

– Yleisurheiluviikon on ollut tarkoitus aloittaa seurojen kesätoiminta, yleisurheilukoulut ja Seurakisat. Nyt viikko voisi toimia lapsille ja nuorille kilpailukauden etkoina seuran kärkiurheilijoiden ja heidän vinkkiensä kannustamana, Evilä sanoo.

Koronakevään aikana yleisurheilun kärkinimistä monet ovat jakaneet sosiaalisessa mediassa treenivinkkejä. Osa on ollut myös mukana lasten ja nuorten etätreeneissä. Suomen Urheiluliiton nuorisopäällikkö Piia Jäntti toivoo, että Yleisurheiluviikolla tehtäisiin se tätä yhdessä kaikkialla ympäri Suomen.

– Yleisurheiluviikko on hyvä hetki näyttää joukkovoimaa. Otetaan seuran kärkinimet mukaan ainakin yhteen etäyhteyksien tehtävään yhteistreeniin, laitetaan siitä kuvaa ja videota someen hashtageillä #yleisurheiluviikko, #yleisurheilukesä2020  #täältätullaanyleisurheilukesä2020. Viisi hauskinta kuvaa tai videota palkitaan, Jäntti lupaa.

– Yleisurheiluviikon treeni voi olla yhtä hyvin 10 minuutin tehosetti kuin vaikkapa 45 minuutin kestävä liikettä, lihaskuntoa ja hallintaa vaativa harjoitus. Ajatuksena luoda yhteishenkeä kilpailukauden kynnyksellä  ja saada seuran kärkinimiltä joku vinkki kilpailukauteen.

Reetta Hurskeelta mallitreeni

Suomen Urheiluliitto julkaisee omissa somekanavissaan viikolla 20 malliksi pika-aituri Reetta Hurskeen tekemän mallitreenin. Yleisurheiluviikko alkaa 18. toukokuuta kello 18.00 livetreenillä, jonka vetävät pikajuoksija Lotta Kemppinen ja keihäänheittäjä Topias Laine. Linkki livetreeniin julkaistaan SUL:n somekanavissa 18. toukokuuta.

Lisätietoa Yleisurheiluviikosta:

Piia Jäntti
Suomen Urheiluliitto
Nuorisopäällikkö
050 470 2622
piia.jantti@sul.fi

Yleisurheiluviikko