Seurasiirtojen takaraja vuodelle 2021 on marraskuun loppu

Yleisurheilun seurasiirtojen takaraja vuodelle 2021 on marraskuun loppuun. Mitä seurasiirto edellyttää ja keneltä kaikilta vaaditaan seurasiirtoilmoitus ja rekisteröintimaksu?

Seurasiirtoilmoitus edellytetään urheilijalta, joka tulevana kalenterivuonna (2021) täyttää 14 vuotta tai enemmän ja on kuluvana kalenterivuonna (2020) saavuttanut ulkoradoilla henkilökohtaisessa lajissa: miesten ja naisten sarjoissa vähintään 5 pisteen, 19-22-vuotiaissa vähintään 3 pisteen tai 17-sarjoissa vähintään 2 pisteen tuloksen.

Seurasiirtoilmoitus 2021 on toimitettava Suomen Urheiluliitolle 30.11.2020 klo 24 mennessä osoitteeseen Yrjö Kelhä, Suomen Urheiluliitto, Valimotie 10, 00380 Helsinki tai skannattuna sähköpostiin: yrjo.kelha@sul.fi.

Lisäksi urheilijan on lähetettävä itse edustusoikeusilmoituksen jäljennös entiselle seuralle ja maksettava seurasiirron rekisteröintimaksu (yllämainittujen seurasiirtoilmoitusta edellyttävien pisterajojen täyttyessä) Suomen Urheiluliiton pankkitilille. (Katso tilitiedot ja tarkemmat tiedot täältä)

Parayleisurheilijan, joka kuluneen kauden (2020) aikana on edustanut Suomea junioreiden arvokisoissa tai yleisen sarjan EM- tai MM-kisoissa tai paralympialaisten yleisurheilussa, on marraskuun 30. päivään mennessä jätettävä Parayleisurheilijan seurasiirtoilmoitus kaudelle 2021 siitä seurasta, jota hän seuraavana kalenterivuonna aikoo edustaa sekä maksettava seurasiirron rekisteröintimaksu (vrt. tarkemmat tiedot).

Kenen ei tarvitse toimittaa siirtopapereita tai maksaa rekisteröintimaksua?

Urheilija, joka ei ole vuonna 2020 saavuttanut ulkoradoilla mitään edellä mainituista pisterajoista tai edustanut Suomea parayleisurheilun arvokisoissa on oikeutettu edustamaan sitä seuraa, jonka nimissä hän kilpailee ensi kertaa 2021 Suomen Urheiluliiton alaisessa kilpailussa. Sama koskee kalenterivuonna 2021 enintään 13 vuotta täyttävää urheilijaa (vrt. tarkemmat tiedot).

Näiden urheilijoiden ei seuraa vaihtaessaan tarvitse toimittaa siirtopapereita liittoon eikä maksaa rekisteröintimaksua. Vanhaa seuraa on luonnollisesti informoitava siirrosta.

Ilmoitukset käsitellään 15. joulukuuta, kasvattajaraha huhtikuussa

SUL käsittelee seurasiirtoilmoitukset 15.12.2020 mennessä ja hyväksyy seurasiirron, jos seurasiirtoilmoitus on jätetty ja rekisteröintimaksu maksettu 30.11.2020 mennessä. Uusi edustusoikeus astuu voimaan 1.1.2021. Luettelon hyväksytyistä seurasiirroista SUL julkistaa joulukuun loppuun mennessä.

Mikäli seuraa vaihtava urheilija täyttää kasvattajarahaa koskevat vaatimukset (vrt. SUL:n edustussäännöt), vanha seura anoo Suomen Urheiluliitolta 700 euron kasvattajarahan kolmen kuukauden kuluessa urheilijan seurasiirron voimaan astumisesta. SUL maksaa kasvattajarahan (700 euroa) anomuskäsittelyn jälkeen, joka on huhtikuussa 2021.

Tiivistetyt ohjeet rajoista ja maksuista

Seurasiirrot dokumenttitaulukko 2020

Edustussäännöt ja koko seurasiirto-ohjeistus:

https://www.yleisurheilu.fi/seurat/saannot-ja-ohjeet/edustussaannot/