Seurakisat innostavat lapsia kokeilemaan ja aikuisia toimitsijapolulle

Kuva: Arto Nousiainen

Silja Line Seurakisoissa urheillaan rennosti ja monipuolisesti, kokeillaan ja kannustetaan. Siitä kaikesta kannattaa myös somettaa: touko- ja kesäkuun seurakisoista tehdyt päivitykset osallistuvat kilpailuun, jossa voi voittaa Harri Hylkeen elokuun Silja Line Seurakisaan.

Janakkalan Janassa matalan kynnyksen kilpailusarja tarjoaa tänä vuonnakin runsaasti mahdollisuuksia, sillä kilpailuja on kaikkiaan 17.

– Sarja on nyt ensimmäistä vuotta pyörinyt myös talvella. Kilpailua kohden osallistujamäärä ei nouse välttämättä kovin korkeaksi, mutta tärkeintä on, että mahdollisimman monella on mahdollisuus osallistua kilpailuihin ympäri vuoden, Janakkalan Janan nuorisopäällikkö Arto Nousiainen sanoo.

Seurakisoissa kilpailemisen makuun pääsee rennosti.

– Haluamme, että seurakisat ovat täydellinen vastapaino virallisille kilpailuille. Meidän seurakisoissamme ei tarvitse jännittää ja sinne voi tulla kokeilemaan eri lajeja. Monet urheilijat ovat seurakisoista saaneet rohkaisua ja tulleet sitten myös mukaan myös esimerkiksi piirinmestaruuskilpailuihin, Nousiainen sanoo.

Lasten lisäksi seurakisat innostavat myös aikuisia: Janakkalassa on seurakisojen myötä saatu myös uutta talkooväkeä toimintaan mukaan.

– Isät ja äidit ovat tulleet mukaan toimitsemaan. Monet näistä vanhemmista osallistuvat myös kakkostason tuomarikoulutukseen tänä keväänä.

Seurakisat ovatkin kaikin tavoin erinomainen yhdessä tekemisen tapahtuma.

– Näemme, että kilpailujen järjestäminen sekä kilpaileminen yhdessä ovat helppoja tapoja nostattaa yhteishenkeä. Lisäksi saamamme palaute kisoista on ollut ainoastaan positiivista, Nousiainen sanoo.

Janan nuorista Eerika Nieminen, 11, on viihtynyt seurakisoissa. Hän on kokeillut muun muassa erilaisia juoksuja ja vauhditonta pituushyppyä.

– Fiilikset oli hyvät. Ei ollut jännitettävää, kun tiesi, että siellä on vain tuttuja tyyppejä. Pikkukisat toimivat myös hyvänä treeninä ja madaltavat kynnystä osallistua isompiin kisoihin, hän sanoo.

Silja Line Seurakisoista touko-kesäkuun kisoista tehdyt päivitykset #harrihyljeseurakisaan #siljalineseurakisat #seurannimi osallistuvat kisaan, jossa voi voittaa Harri Hylkeen elokuun Silja Line Seurakisaan.