Seuracupin finaalit lauantaina – JKU hakee viidettä perättäistä voittoa Joensuussa

Jyväskylän Kenttäurheilijat metsästää jo viidettä peräkkäistä voittoaan nuorten Pohjola seuracupin Superfinaalissa lauantaina Joensuussa. JKU kokosi suurimman pistemäärän tämänvuotisissa seuracupin piirikilpailuissa.

Superfinaaliin selviytyivät kahdessa piirikilpailussa kahdeksan eniten pisteitä kerännyttä seuraa riippumatta seurojen kotikuntien asukasluvuista: 1) Jyväskylän Kenttäurheilijat 34 108, 2) Tampereen Pyrintö 33 922, 3) Espoon Tapiot 32 544, 4) Turun Urheiluliitto 32 405, 5) Helsingin Kisa-Veikot 31 362, 6) Hämeenlinnan Tarmo 29 436, 7) järjestävä seura Joensuun Kataja 29 119, 8) Lahden Ahkera 28 797. JKU:lla ei ole aikomustakaan katkaista voittokulkuaan.

—Kyllä me lähdemme hakemaan taas voittoa. Olemme koonneet täyden joukkueen ja lisäksi varaurheilijoita. Muutama on loukkaantunut tai sairastunut ja urheilijoita on 17-vuotiaiden Ruotsi-maaottelussa, mutta sama tilanne on muillakin seuroilla, JKU:n joukkueenjohtaja Rebecca Rekola kertoo.

Piirikisojen perusteella on odotettavissa tiukka kamppailu voitosta.

—Voitto ei ole itsestäänselvyys. Varsinkin Turun Urheiluliitolla, Tampereen Pyrinnöllä ja Espoon Tapioilla on kovat joukkueet, Rekola sanoo.

Jokaisessa seuracupin finaalissa kilpaillaan 11-, 13-, 15- ja 17-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjoissa. Kahdessa nuorimmassa sarjassa on neljä lajia, 15-vuotiaissa viisi lajia ja 17-vuotiaissa kolme lajia. Lajit ovat samat jokaisessa finaalissa. Finaalit huipentuvat sukkulaviesteihin.

Superfinaalissa on kahdeksan joukkuetta ja muissa finaaleissa 16. Superfinaalissa on jokaisessa lajissa kustakin seurasta kaksi kilpailijaa ja muissa finaaleissa yksi. Piirikisoissa pisteet määräytyivät tulosten mukaan, mutta finaaleissa lasketaan sijoituspisteet.

Muut finaalit Vaasassa, Savonlinnassa ja Urjalassa

Suurten kuntien seurojen C-finaali järjestetään Vaasassa, keskisuurten kuntien B-finaali Savonlinnassa ja pienten kuntien A-finaali Urjalassa. Näihin selviytyivät kustakin kuntien kokoluokasta piirikisojen 16 parasta niistä seuroista, jotka eivät selviytyneet Superfinaaliin.

C-finaaliin selviytyneistä piirikisojen ykkönen oli Seinäjoen Seudun Urheilijat. C-finaaliin pääsivät myös Noormarkun Nopsa, Oulun Pyrintö, puolustava mestari Vantaan Salamat, Porin Yleisurheilu, Valkealan Kajo, Nurmijärven Yleisurheilu, järjestävä seura Vasa IS, Mikkelin Kilpa-Veikot, Lappeenrannan Urheilu-Miehet, Keski-Uudenmaan Yleisurheilu, Kenttäurheilijat-58, Pyhäselän Urheilijat, Salon Vilpas, Viipurin Urheilijat ja Karhulan Katajaiset.

B-finaali järjestetään Savonlinnassa. Piirikisojen ylivoimainen ykkönen oli hallitseva mestari Lempäälän Kisa Yleisurheilu. B-finaaliin tiensä raivasivat myös Kauhajoen Karhu, Riihimäen Kisko, Raision Kuula, Naantalin Löyly, Kankaanpään Seudun Leisku, IF Drott, IF Raseborg, Vammalan Seudun Voima, Imatran Urheilijat, IF Falken, IF Sibbo Vargarna, Siilinjärven Ponnistus, Alavuden Urheilijat, Vihdin Viesti ja järjestävä seura Savonlinnan Riento.

Lempäälän Kisa Yleisurheilu oli paras niistä, jotka eivät päässeet Superfinaaliin.

—Tavoittelimme keikkaa Superfinaaliin. Mahdollisuus päästä sinne oli lähempänä kuin koskaan

aikaisemmin. Se olisi ollut hyvää vaihtelua. Olemme viimeisen 12 vuoden aikana voittaneet B-finaaliin kymmenen kertaa ja sijoittuneet kahdesti toiseksi. Syksy on haastavaa aikaa saada urheilijoita mukaan, mutta lähdemme täydellä joukkueella jälleen tavoittelemaan voittoa.

Kauhajoki on kovin vastustajamme ja pidän sitä jopa ennakkosuosikkina, Lempäälän Kisa Yleisurheilun toiminnanjohtaja Timo Reunanen sanoo.

A-sarjan piirikisoissa oli kaksi ylitse muiden: hallitseva mestari Nakkilan Vire ja IF Nykarlebynejden. Muut A-finaalin seurat ovat Saarijärven Pullistus, IF Vom, Joroisten Urheilijat, Maskun Kataja, Laitilan Jyske, Teuvan Rivakka, järjestävä seura Urjalan Urheilijat, Ikaalisten Urheilijat, Iitin Pyrintö, Säkylän Urheilijat, Sjundeå IF, Outokummun Partio, IF Åsarna ja Varpaisjärven Vire.