Seuracupin finaaleissa huipputunnelma: LUM, Laitilan Jyske, Lempäälän Kisa YU ja JKU voittoihin

Kesän Seuracup huipentui Alavetelissä, Imatralla, Tuusulassa ja Seinäjoella kilpailtuihin finaaleihin. Loppuun asti jännittävissä finaaleissa voittoihin ylsivät A-sarjassa Laitilan Jyske, B-sarjassa Lempäälän Kisa Yleisurheilu, C-sarjassa Lappeenrannan Urheilumiehet ja Superfinaalissa Jyväskylän Kenttäurheilijat.

Laitilan Jyske nappasi A-sarjassa pitkään metsästetyn voiton. Seuran yleisurheilujaoston puheenjohtaja Pekka Kuusistooli riemuissaan joukkueen suorituksesta.

– Lähtötilanteen perusteella tätä ei osannut odottaa. Vielä viime metreillä joukkueeseen tuli poisjääntejä ja vaihdoksia sairastumisten takia, mutta se ei urheilijoiden suorituksissa näkynyt lainkaan. He tekivät uskomattomia venymisiä ja useita kauden parhaita tuloksia.

Laitilan Jyske on sijoittunut Seuracupissa kaksi kertaa kolmanneksi ja kerran toiseksi. Pekka Kuusiston mukaan tämän vuoden voitto on valtavan suuri palkinto vuosien pitkäjänteisestä työstä. Voittomarginaalikin oli harvinaisen selkeä – yli 50 pistettä.

– Tätä voittoa on odotettu monta vuotta ja nyt se tuli! Upealta tuntuu, Kuusisto myhäili.

Lempäälän Kisalle B-sarjan voitto

B-sarjassa voiton korjasi Lempäälän Kisa. Joukkueenjohtaja Timo Reunanenoli finaalin jälkeen hetken aikaa sanaton ja jopa aavistuksen hämmentynyt.

– Lähdimme liikkeelle suurelta osin varamiehisellä joukkueella, jonka jokainen jäsen ylsi tasolleen tai ylitti sen. Nuoret tekivät lukemattomia kauden parhaita tuloksia ja monia omia ennätyksiä. Tätä on joukkueurheilu parhaimmillaan! Ei voi muuta kuin jälleen kerran kiittää nuoria uskomattomista suorituksista.

Reunanen kertoo voiton tulevan oivalliseen saumaan, sillä seuran uusi ja kauan odotettu, 8-ratainen yleisurheilukenttä on vihkimistä vaille valmis.

– Lempäälässä yleisurheilulla on imua ja sen eteen tehdään hartiavoimin töitä. Seuracupin voitto ilahduttaa suuresti ja se kertoo tekemisen tasosta. Kausi jatkuu uudella kentällä ja piirinmestaruuskisojen merkeissä, hän iloitsee.

LUM dominoi C-sarjaa

Lappeenrannan Urheilu-Miehet vahvisti C-sarjan voiton jo ennen sukkulaviestiä. Joukkueenjohtaja Salli Kirvesmies kertoo päivän olleen varsin puuhakas.

– Tässä on menty pää kolmantena jalkana lajista ja suorituspaikasta seuraavalle. Paljon ei ole ehtinyt pistetilannettakaan seuraamaan, kun on ollut niin keskittynyt omien urheilijoiden suorituksiin. He ovat venyneet upeasti ja tehneet omia ennätyksiä sekä kauden parhaita suorituksia, Kirvesmies kertoo.

Tuusulasta riemukkaalle kotimatkalle lähdössä ollut joukkue aikoo juhlistaa voittoa viimeistään kauden päättäjäisissä.

– Tasaisuus oli joukkueemme vahvuus. Fiilis on nyt korkealla koko porukassa, hän kertoi.

JKU Superfinaalin ykkönen

– Nyt, kun mitalit on juuri saatu kaulaan, on vähän tyhjä fiilis. Valmistautuminen ja joukkueen kokoaminen tätä superfinaalia varten alkoi kaksi viikkoa sitten. Saimme kasaan hyvän porukan, vaikka finaaliuudistus asettikin sille hieman haasteita. Toisaalta on hyvä, että joka lajissa piti olla kaksi edustajaa. Se mittaa seuratoiminnan laajuutta ja tasoa aivan uudella tavalla. Nuorten kannalta uudistus on pelkästään hyvä, sillä nyt entistäkin useampi nuori pääsi mukaan Seuracupiin ja kokemaan sen ainutlaatuisen tunnelman, JKU:n voittoisan joukkueen johtaja Antti Meropohti.

Meron mukaan JKU:n joukkueeseen tuli viime hetkillä muutamia henkilövaihdoksia, mutta varamiehet hoitivat tonttinsa mainiosti.

–Selkeitä epäonnistumisia ei tullut tänään lainkaan. Jokainen onnistui hyvin tai erinomaisesti, ja se oli meidän valttimme tänään, Mero summaa.

Tiukimmin JKU:lle laittoivat kampoihin Tampereen Pyrintö ja kolmanneksi sijoittunut Turun Urheiluliitto. Antti Mero sanoi tulosten liveseurannan tehneen kilpailuista varsin jännittävän.

– Tilanne eli jatkuvasti ja johtopaikka vaihteli meidän ja Pyrinnön välillä yksittäisten lajienkin sisällä. Jännittävien käänteinen jälkeen voitto tuntuu todella hyvältä.

Myös SUL:n aluepäällikkö ja Seuracup-vastaava Mika Tyrkköoli tyytyväinen Seuracup-vuoteen ja finaalipäivän antiin.

– Seuracupin uudistus oli kokonaisuudessaan juuri sellainen kuin sen toivottiin olevan. Piirikisoissa pakka oli mukavasti sekaisin, sillä vastakkain olivat osittain uudet ja vanhat joukkueet. Finaaleissa tilanteet vaihtelivat ja kamppailut olivat kaikissa sarjoissa tasaisen tiukkoja. Seuroilta saatu palaute kertoo siitä, että cupin uudistus on onnistunut. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuotta, Tyrkkö summaa.

Tulokset:

Superfinaali

A-sarja

B-sarja

C-sarja

Pisteet