Salminen Samalta Viivalta -tilaisuudessa Vantaalla: Pidän kaikessa harrastamisessa tärkeänä, että tekeminen on hauskaa

Kolmiloikkaaja Senni Salminen kertoi urastaan ja omista valinnoistaan monikymmenhenkiselle yleisölle Vantaan Salamien isännöimässä Samalta Viivalta -kiertueen tilaisuudessa Myyrmäen jalkapallostadionin tiloissa. Esillä olivat lasten oikeudet, yhdenvertaisuus- ja tasa-arvo yleisurheilutoiminnan arjessa.

Esityksessään Salminen kertasi uransa vaiheita ja muistutti, että nuoren oikeuksiin kuuluu myös saada omaan ikävaiheeseen sopivaa valmennusta, joka Salmisen mukaan ei toteutunut hänen omien juniorivuosiensa harjoittelussa.

– Olen aloittanut ensimmäisen henkilökohtaisen valmentajan kanssa 12-vuotiaana. Näin vanhempana, en pidä sitä hirveän hyvänä asiana. Toki se tuotti aikanaan tulosta, mutta minun ja kaksoisveljeni kohdalla treenaaminen oli aika kurinalaista, ja minulla oli välillä sellaisia kokemuksia, että tuntui rankalta lähteä harjoituksiin, Salminen sanoi.

– Pidän kaikessa harrastamisessa vielä tämän ikäisenäkin tärkeänä, että tekeminen on hauskaa, eikä tunnu pakkopullalta.

Salminen kävi läpi myös Samalta viivalta -kiertueen muita teemoja kuten syrjintää, häirintää ja miten toimia, jos kohtaa vaikkapa kiusaamista.

Sanoma otettiin hyvin vastaan.

– Ihmisten tasa-arvo jäi ensimmäisenä mieleen, Vantaan Salamien Inna Pirnes, 12, summasi illan antia, jonka hän koki tärkeäksi.

– Se on tärkeää, että ihmiset tietävät kaikkien olevan samanarvoisia ja jos näkee kiusaamista tai häirintää, siihen täytyy puuttua.

Samalta Viivalta -kiertueen tilaisuus ei Vantaalla päättynyt urheilijavieraan pitämiin harjoituksiin, vaan Salminen oli mukana palkitsemassa vantaalaisseuran kauden parhaita. Palkitsemistilaisuus pidettiin yhdessä Samalta Viivalta -kiertueen tilaisuuden kanssa.

Senni Salmisen kanssa kuvassa Tumi Siranko, Eeli Mäkelä, Aava Lajunen ja Jenna Vakkilainen