Sade ei puraissut junioreiden juoksuvauhtiin Pajulahden maastokarnevaalien avauspäivänä

Syksyinen tihkusade ei puraissut juoksuvauhtiin eikä tunnelmaan,  Pajulahti Cross Country Carnival -tapahtuman lasten ja junioreiden kilpailussa Nastolssa. Kisojen avauspäivän huipentaneessa 15-vuotiaiden 4 kilometrin kilpailussa poikien ja tyttöjen sarjan voittivat Salon Vilppaan Aarne Eijs ja Helsingin Kisa-Veikkojen Elma Hannikainen.

Kilpailun juostiin kahtena lenkkinä. Se alkoi ja päättyi Pajulahti-halliin. Eijs otti poikien juoksun hallintaansa puolimatkassa.

– Toisen kierroksen puolivälissä tunsin, että tämä on minun päiväni. Ihmeen helposti muut sitten jäivät. Lopussa oli mukava lasketella sateesta halliin, kevään SM-maastoissa kolmanneksi juossut, Eijs totesi.

Mäkisellä reitillä Eijs käytti 4 kilometriin aikaa 14.51 minuuttia. Toiseksi sijoittunut Koiviston Kipinän Anssi Mustonen hävisi hänelle 21 sekuntia.

Hannikainen voitti 15-vuotiaiden tyttöjen kisan 32 sekunnilla ennen Nokian Urheilijoiden Petriina Niinistä.

– Sade vähän haittasi juoksua. Se tuntui kuitenkin hyvältä, ja olen tyytyväinen tuohon juoksuun, Hannikainen sanoi.

Hannikainen harrastaa juoksun ohella myös maastohiihtoa Espoon Hiihtoseuran väreissä.

– Tänä vuonna en enää kilpaile juoksussa, Hannikainen sanoi.

Hannikainen, 14, on tällä kaudella voittanut ikäluokkansa 800 metrin Suomen mestaruuden ja oli 2000 metrillä toinen. Kevään SM-maastoissa hän oli kolmas.

Peltola ja Viitakoski 13-vuotiaiden nopeimmat

13-vuotiaiden tyttöjen 2,5kilometriä voitti selvästi Vehmaisten Urheilijoiden Inka Peltola. Hän on kilpaillut tänä vuonna ahkerasti kotimaassa, mutta myös Ruotsissa Lidingöloppet- ja Tjejmilen-tapahtumassa.

– Sade ei menoa haitannut, mutta voitosta olin varma vasta halliin tullessa Kivat kisat, Peltola totesi.

Poikien 13-sarjan nopein oli Mikkelin Kilpa-Veikkojen Ville Viitakoski. Kaksoisvoiton eteläsavolaisille varmisti Eetu Valtola. Yleisurheilun lisäksi jalkapallossa ja uinnissa kilpaileva Viitakoski hallitsi juoksua suvereenisti.

– Noin puolessa välissä reittiä olin varma voitostani. Tämä oli minulle tämän vuoden ensimmäinen Flying Finns- sarjan kilpailu. Vierumäellä juoksen vielä kolme kilometriä PM-maastojen yhteydessä.

Tarkiainen ja Virtanen 11-vuotiaiden kärkinimet

Tyttöjen 11-vuotiaiden kaksi ensimmäistä sijaa menivät Joroisten Urheilijoille. Aino Tarkiainen voitti ja Elina Naumanen oli yhtä varma kakkonen. Kolmihenkisessä joukkuekilpailussa Joroisten Urheilijoiden joukkue voitti selvästi.

– Ylämäet reitillä oli helppoja juosta, mutta alamäissä jalat vähän tärisivät. Olipa kiva tämmöinen halli- ja maastoyhdistelmäkisa, Tarkiainen tuumi.

Saman ikäisten poikien nopein oli Liedon Parman Tatu Virtanen. Hän johti kisaa koko matkan. Kun hallissa juostiin aluksi 200 metriä ennen maastoon menoa, venähti Virtasen johto ennen ulosmenoa jo 20 metriin. Kakkoseksi juoksi kaksoisveli Atte. Liedon Parmalla ei ollut kolmatta juoksijaa, joten joukkuetta ei saatu kokoon.

– Helppo juoksu, johdin alusta lähtien ja tiesin voittavani. Seuraavan kerran kilpailen PM-maastojen yhteydessä Vierumäellä. Siellä matka on 3 kilometriä ja kisa juostaan yhteislähtönä 13- ja 15-vuotiaiden kanssa. Henkilökohtaisessa Flying Finns-sarjassa olen voittanut kaikki osakilpailut tänä vuonna, Tatu Virtanen summasi.

Mettälä ja Leinonen 9-vuotiaiden kärkikaksikko

Yhdeksänvuotiaiden tyttöjen nopein tuli Etelä-Pohjanmaalta. Kauhajoen Karhun Ella Mettälä oli varma voitostaan vasta loppusuoralla.

– Oli kiva juosta maastojuoksua, jossa lähtö ja maali oli hallissa. Seuraava kisani on keväällä hallitonni, Mettälä sanoi.

Yhdeksänvuotiaiden poikien nopein oli Nurmijärven Yleisurheilun Topias Leinonen.

– Juoksu oli helppoa ja harmaiden talojen luona, noin puolessa välissä tiesin voittavani, Leinonen kertaili ylivoimaista voittoaaan.

Pajulahti Cross Country Carival -tapahtuman toisena päivänä juostaan PM-maastokatsastukset ja junioreiden maastoviestit. Pajulahdessa kisaavat muiden muassa Nathalie Blomqvist, Moona Korkealaakso, Laura Manninen, Johanna Peiponen ja Arttu Vattulainen.

Teksti: Juha Kylänpää