Saarioinen on tuottanut yleisurheilukoululaisille ja heidän perheilleen nuoren urheilijan ravitsemusoppaan.
– Oppaan tarkoitus on auttaa nuorta urheilijaa ja heidän perheitään syömään monipuolisesti ja sopivassa ruokarytmissä. Opas on kirjoitettu nuorille ja siitä löytyy tehtäviä ja vinkkejä ravitsemukseen liittyen. Siinä muistutetaan myös, että ruokailun tarkoitus ei ole olla vain energian tankkaus, vaan myös nautittava ja sosiaalinen tapahtuma niin kisoissa, harjoituksissa kuin kotonakin vinkkaa Saarioisten ravitsemusasiantuntija Mirva Lampinen.
Oppaan takakanteen on listattu tärkeimmät vinkit:
Kokoa aamupala, lounas, välipala ja päivällinen urheilijan lautasmallin mukaan
Syö päivittäin aamupala, koululounas, päivällinen ja 1–3 välipalaa
Kokeile erilaisia välipaloja. Opettele suunnittelemaan välipalatjo edellisenä iltana
Palaudut nopeammin, kun juot ja syöt välittömästi liikunnan jälkeen
Pidä vesipulloa mukanasi ja muista juoda tasaisesti päivän ajan
Kokeile avoimin mielin uusia ruokia, tottuminen vie 10–15 maistamiskertaa
Syö kilpailupäivinä hyväksi havaittuja, nopeasti sulavia ruokia
Nauti hyvästä ruuasta mukavassa seurassa
Muista valmiit ateria- ja eväsratkaisut – kiireessäkin pitää huolehtia säännöllisestä ja monipuolisesta syömisestä
Opas on ladattavissa tästä linkistä yleisurheilukoulu.fi sivuston materiaalipankista.