Raitanen, Mörö, Salminen ja Kortetmaa saivat lapset liikkumaan Nestlé For Healthier Kids -tilaisuudessa

Estejuoksija Topi Raitasen, aituri Oskari Mörön, kolmiloikkaaja Senni Salmisen ja pikajuoksija Anniina Kortetmaan ohjaama liikuntahetki sai lapset liikkeelle Helsingin olympiastadionilla Nestlé For Healthier Kids -liikunta- ja mediatapahtumassa.

Yleisurheilutähtien vieraana Olympiastadionilla oli julkkiksia, vaikuttajia ja heidän lapsiaan.

– Tykkään näistä tapahtumista. Ne ovat niitä, joissa haluan olla mukana. Syksy on ollut kiireinen, mutta näille tapahtumille löydän tilaa mielelläni, alkuverryttelyn tapahtumassa vetänyt Topi Raitanen sanoi.

Senni Salminen, Anniina Kortetmaa, Topi Raitanen ja Oskari Mörö Nestlé For Healthier Kids -liikunta- ja mediatapahtumassa. (Kuvat: Jonna Öhnrberg.)

Tilaisuudessa lapsille oli tarjolla erilaista juoksuoppia, hyppäämistä ja ravintotietoa aivan kuten Nestlé For Healthier Kids -iltapäiväkerhossa. Olympiastadionin sisäsuoran vilskeessä viihtyivät niin lapset kuin heitä ohjanneet urheilijat.

– Tulen näihin tilaisuuksiin aina, jos pyydetään. Näistä saa paljon myös itselleen. Sitä muistaa sen urheilun ilon, kun itse aloitin urheilun 8-vuotiaana. Lapsia on tosi kiva liikuttaa, kolmiloikkaaja Senni Salminen sanoi.

Salminen on viehättynyt myös iltapäiväkerhon konseptista.

– Iltapäiväkerho on lapsille hyvä mahdollisuus liikkua ja kokeilla erilaisia asioita, itsekin iltapäiväkerhossa toiminut Salminen tuumi.

Anniina Kortetmaa antoi ravintovinkkejä.

Kortetmaa: ”Hienoa, että ravitsemuspuoli on kerhoissa mukana”

Nestlé For Healthier Kids -kerhoihin osallistuu vuosittain noin tuhat lasta eri puolilta Suomea. Kerhoissa lapsia ohjaavat paikallisen yleisurheiluseuran ohjaajat. Kerhot tuovat lasten iltapäiviin monipuolista perusliikuntaa. Sitä höystää ravintotietovartti.

– Nuorille ja lapsille on tärkeä, että he pääsevät liikkumaan ja liikuntaryhmissä on esikuvia, jotka innostavat lapsia.  Tässä konseptissa on erityisen hienoa, että iltapäiväkerhossa on liikunnan lisäksi myös ravitsemuspuoli mukana, ravitsemuspistettä Olympiastadionin tapahtumassa vetänyt Anniina Kortetmaa kiitteli.

Iltapäiväkerhossa lapset saavat tietoa terveellisestä ruokavaliosta UKK-instituutin Terve koululainen -hankkeen suunnittelemista toiminnallisista tuokioista.

– Se on tosi tärkeää, että lapset syövät riittävästi ja saavat tietoa ravitsemuksesta. En tiedä, tuleeko tätä käytyä läpi niin paljon seurojen harjoituksissa, Kortetmaa totesi.

Nestlé For Healthier Kids -iltapäiväkerhot ovat osa Suomen Urheiluliiton ja Nestlén yhteistyöohjelmaa, ja ne ovat maksuttomia. Kerhojen liikunnassa keskitytään perustaitoihin eli hyppäämiseen, heittämiseen ja juoksemiseen.

Tänä vuonna kerhoja järjestetään 20 paikkakunnalla. Kerhoissa nuoria ovat innostamassa ohjaajien lisäksi kerhokummit eli paikalliset 15–17-vuotiaat nuoret urheilijat.