Pomppimisen iloa Paimiossa yleisurheiluviikon aluksi

Paljon pitkiä pomppuja ja pituushypyn iloa nähtiin maanantaina Paimiossa, jossa yleisurheiluviikko aloitettiin Paimion urheilijoiden kesän ensimmäisillä seurakisoilla. Urheilijavieraana lapsia ohjasi, innosti ja kannusti kolmiloikkaaja Antti Tiekso Turun Weikoista.

Junnut vetivät Tiekson johdolla alkuverryttelyn ja saivat verryttelyhypyistä Tieksolta vinkit askelmerkin kohdalleen saamiseksi. Sitten hypättiin kisahypyt, joissa ehdittiin kannustaa myös kavereita.

– Ihan loistava meininki, oli tosi innostuneita tyttöjä ja poikia. Mielestäni loistavaa oli, että vaikka ponnistus olisi ollut vähän liian kaukaa tai vähän yliastuttu, sillä ei ollut niin väliä. Ideana oli urheilu ilo. Oli kyllä tosi kivaa, Tiekso sanoi.

Mitä muistat itsestäsi tuon ikäisenä?

– Suurinpiirtein tuon ikäisenä olen aloitellut yleisurheilun, siihen asti olin hypännyt isovanhempien pihalla johonkin hiekkamonttuun. Muistan, että piirinmestaruuskisat oli silloin sellaisia, että ne jännittivät ihan kauheasti. Tuossa tsemppasinkin jo muutamaa pm-kisoihin, oman kilpailukautensa ensi viikolla Jyväskylässä aloittava Tiekso sanoo.

Yleisurheiluviikon tapahtumissa on tällä viikolla useita urheilijavieraita. Muun muassa Lotta Kemppinen, Urho Kujanpää, Jessica Kähärä, Ilona Mononen, Heta Tuuri, Tuomas Seppänen ja Arttu Mattila ovat osaltaan innostamassa nuoria harrastajia eri paikkakunnilla erilaisissa lasten ja nuorten tapahtumissa.

Yleisurheiluviikon tapahtumia seurataan somekanavillamme ahkerasti. Jaa omat yleisurheiluviikon tapahtumatunnelmasi #yleisurheiluviikko.