Pohjola Seuracupin finalistit selvillä – piirikisoissa nähtiin ilahduttava määrä seuroja

Pohjola Seuracupin piirikilpailut keräsivät ilahduttavan määrän seuroja, joista finalistit ratkottiin. Seuracup huipentuu 4. syyskuussa neljällä eri paikkakunnalla käytäviin finaaleihin.
Turussa järjestettävään Superfinaaliin selvisivät tänä vuonna Jyväskylän Kenttäurheilijat (pisteet 33616), Tampereen Pyrintö (32528 ), Lahden Ahkera (32244), Helsingin Kisa-Veikot (31988), Turun Urheiluliitto (31631), Espoon Tapiot (30120), Joensuun Kataja (29674) ja Riihimäen Kisko (28227).
– Piirikisoihin osallistui ilahduttava määrä seuroja, ja finaalipaikoista käytiin odotetun kaltainen tiukka kisa. Piirikisoihin kannattaakin lähteä aluksi vaikka pienemmällä porukalla, Suomen Urheiluliiton seurakehityspäällikkö Mika Tyrkkö sanoo.
Finaaleissa nähdään tänä vuonna aiempaan verrattuna myös uusia seuroja kuten Joroisten Urheilijat.
–  Mielenkiintoista oli myös Joensuun Katajan kovat pisteet. Onkin mielenkiintoista seurata, miten seura pärjää Superfinaalissa, kun kilpaillaan kaksihenkisin joukkuein. Mielenkiintoista oli myös Nakkilan Vireen nousu A-sarjan voittoon ohi Laitilan, joka on hallinnut sarjaa useamman vuoden. C-sarjassa superfinalistien takana Nurmijärven Yleisurheilun nousu on myös merkille pantavaa. Ylipäätään piirikisojen perusteella on odotettavissa tasaiset ja mielenkiintoiset finaalit, Tyrkkö sanoo.
Noormarkun Nopsan valmennuspäällikkö Jori Lope kertoo, että C-sarjan finaali on seuralle yksi 80-vuotisjuhlavuoden päätapahtumista.
–  Järjestelyt ovat ihan aikataulussa, väkeä odotellaan. Meillä on hyvä tilanne, koska Porin stadionin on hyvä paikka järjestää kilpailuja. Seuracupiin panostamme seurana muuten joka vuosi, se on meille yksi nuorisotoimintamme tärkeimmistä, jos ei jopa tärkein kilpailu. Kohtuupisteet keräsimme taas alkukilpailustakin (26653), Lope sanoo.
SUL:n lähtökohtana on finaalien järjestäminen normaalisti, seuraamme kuitenkin tarkasti viranomaisten päätöksiä. Järjestämme finaalit vastuullisesti ja terveysturvallisesti noudattaen tarkasti kaikkia viranomaisten ohjeita ja määräyksiä. Tulemme lähettämään kaikille finaalijoukkueille kootusti koronaohjeistuksen 30.8. mennessä.