Pohjola Seuracup huipentuu finaaleihin lauantaina – ”Tämä on meidän kaikkien yhteinen juttu”

Pohjola Seuracupissa kohotetaan seurahenkeä, heittäydytään joukkueen puolesta itselle oudompiinkin lajeihin ja haastetaan itseä ja muita. Finaalit kilpaillaan lauantaina neljällä paikkakunnalla.

Ensimmäistä kertaa A-sarjan finaaliin päässyt Joroisten Urheilijat ja Superfinaaliin suuntaava Joensuun Kataja odottavat kumpikin reissujaan mielenkiinnolla.

Joroisten Urheilijoille viestit ja joukkuekilpailut ovat tuoneet lisää intoa harrastukseen ylipäätään. Nuori joukkue huomasi toissa vuonna olleensa jo aika lähellä finaalipaikkaa. Viime vuonnakaan finaalipaikka ei jäänyt kauas, mutta nyt tavoitteesta tuli totta.

– Ekan osakilpailun jälkeen riitti tosissaan jännittämistä. Toisessa osakilpailussa teimme kyllä niin parasta kuin pystyimme. Tämä on meidän ensimmäinen iso reissu ja kaikille huippujuttu, joukkueenjohtaja Anne-Elina Kuronen kertoo.

Joroisten Urheilijat on yleisseura, mikä näkyy myös Pohjola Seuracupin finaalijoukkueessa:

– Meillä on salibandysta pari poikaa mukana. Tämä on meidän kaikkien yhteinen juttu ja tärkeä. Nyt kuukauden ajan meillä on harjoitukset olleet Seuracup-treenien nimellä, siellä ovat olleet pienet ja isot yhdessä treenaamassa ja hioneet yhteishenkeä. Aika mukava matka ollut jo tähän asti, Kuronen sanoo.

Finaalipäivää seurassa odotetaan mielenkiinnolla. Seurahenki näkyy myös asusteissa:

–  Meillä on kasvomaalit ja nauhat, toisessa jalassa on sininen ja toisessa valkoinen sukka. Nyt tuli vielä tilaus, että kynsilakat pitää ostaa. Pitää ne nyt ostaa, Kuronen sanoi hymyillen.

Reipasta Seuracup-henkeä on myös Joensuussa, josta joukkue suuntaa Turkuun Superfinaaliin.

– Seuracup on aina tosi tärkeä meidän junnuille. Varsinkin niille, jotka eivät ole SM-iässä, se on reissu, jota odotetaan pitkin kesää. Toki nyt on ollut haasteita koota joukkuetta varsinkin poikien osalta. Pienellä mutta pippurisella joukkueella lähdemme matkaan, Joensuun Katajan nuorisovalmennuspäällikkö Meri Mikkonen sanoo.

Joensuun Katajan nuorilla on ollut onnistunut kesä, mikä on näkynyt myös Pohjola Seuracupissa.

– Ensimmäisessä osassa meillä ei tainnut olla yhtään tyhjää lajia, mikä auttoi siinä, että tuli niin iso pistepotti. Toiseen tuli joitain tyhjiä lajeja, toisenkin osan pistemäärä olisi voinut olla suurempi.

Superfinaali on seuralle mielenkiintoinen haaste. Moni urheilija on ikäluokkansa huippuja lajissaan, mutta vastapainoksi on joukkueelle haastavampiakin lajeja.

–  Jännä nähdä, millainen pistepotti tulee. Luulen, että on useita urheilijoita, jotka taistelevat oman lajinsa voitosta viikonloppuna.

Seuracup on Katajalle ollut aina ”seuran yhteishengenkohotusreissu”. Kun urheilijat arjessa treenaavat omissa porukoissaan, nyt tulee yhteishenkeä laajemminkin. Tapahtuma tuo myös hyvää kilpailua.

– Kaikki eivät YAG:ssä ja TJG:ssä ole mukana, joten vähän näkee myös missä saman ikäluokan urheilijat menevät muissa seuroissa. Pääsee mittaamaan omaa tasoaan muita hyviä urheilijoita vastaan. Hyviä kilpailutilanteita.

Seuracupin henkeen kuuluu, että joukkueen puolesta urheillaan myös lajeissa, jotka eivät välttämättä ole omalla mukavuusalueella. Sellaista nähdään Katajan joukkueessa.

– Meilläkin on pari tyttöä, jotka kilpakävelevät viikonloppuna, Mikkonen sanoo hymyillen.

Lisätietoja Seuracupista: Seuracup – Yleisurheilu.fi

Kuvassa Joroisten Urheilijat piirikisan jälkeen.