Pikajuoksijat pinkoivat kovia aikoja -YAG:n lauantain tuloskatsaus

Lapinlahden Vedon Tuuli Kämäräinen voitti 13-vuotiaiden tyttöjen 60 metriä ajalla 8,02. Hän on sillä ajalla ikäluokan Suomen kaikkien aikojen tilastossa jaetulla kuudennella sijalla. Niin ikään kuudentena on 10-vuotiaiden tyttöjen 60 metriä ajalla 8,67 voittanut Espoon Tapioiden Evelyn Ohia, jonka voittomarginaali oli huima 0,62 sekuntia.

Åbo IFK:n Jonatan Heikkilä oli 13-vuotiaiden poikien 60 metrin kiireisin kaikkien aikojen 11:nneksi nopeimmalla ajalla 7,68. Porin Yleisurheilun Vilma Koski kiiti 14-vuotiaiden tyttöjen 100 metrin ykköseksi ajalla 12,40. Koski on nyt Suomen kaikkien aikojen tilastossa 17:s. Samalla sijalla on myös 12-vuotiaiden tyttöjen 60 metriä ajalla 8,25 voittanut Naantalin Löylyn Alisa Launonen. Sarjan alkuerissä juoksi peräti 77 tyttöä. Myös 11-vuotiaiden tyttöjen 60 metriä voittaneen Tampereen Pyrinnön Pinja Luontilan aika 8,53 on erinomainen. Saman sarjan 150 metrin mestariksi rutisti Valkealan Kajon Hilla Kalliomäki ajalla 20,94. Lahden Ahkeran Markus Vainio voitti 14-vuotiaiden poikien satasen ajalla 11,95. Toiseksi tuli Viron Aaron Sinimäe.

Korkeudessa ja kuulassa erittäin tasaväkistä – Seipäässä kaksosten kaksoisvoitto

Poikien 15-vuotiaiden kuulantyönnössä nähtiin erittäin tasaväkinen ja jännittävä kamppailu mitaleista. Lahden Ahkeran Tobias Moreno voitti tuloksella 13,58, Ahkeran Santtu Kekkonen sijoittui toiseksi tuloksella 13,53, Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Jesse Kaipiainen kolmanneksi tuloksella 13,43 ja Paltamon Urheilijain Topi Holappa neljänneksi samalla tuloksella 13,43.

Kaipiainen johti kisaa vielä viiden kierroksen jälkeen tuloksella 13,43, mutta Moreno ja Kekkonen jysäyttivät viimeisellä kierroksella hänen ohitseen. Myös Holappa työnsi parhaansa viimeisellä kierroksella, mutta hävisi pronssin Kaipiaiselle toiseksi parhaiden tulosten vertailussa. Sarjassa työnnetään nelikiloista kuulaa. Kärkikaksikko Moreno-Kekkonen juoksi edellisenä päivänä voittoisassa Ahkeran 4 x 100 metrin viestijoukkueessa. Topi Holapan veli Eeli Holappa voitti 13-vuotiaiden kuulantyönnön tuloksella 13,41 ja veljeskolmikon nuorin Aapo Holappa 11-vuotiaiden kiekonheiton tuloksella 36,17.

Poikien 11-vuotiaiden korkeushyppy oli merkillisen tasaväkinen kilpailu. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Eero Sinkkonen voitti tuloksella 135, mutta samaan yltivät myös seuraaville sijoille päätyneet Turun Urheiluliiton Eemeli Haikio, Joensuun Katajan Hugo Lasaroff ja Tampereen Pyrinnön Niklas Grobler. Sinkkonen ja Haikio ylittivät 135 toisella yrityksellä ja Lasaroff sekä Grobler kolmannella. Poikien 15-vuotiaiden seiväshypyssä veivät kaksoisvoiton Riihimäen Kiskoa edustavat kaksoset Arttu ja Vilho Haaksluoto. Heidän tuloksensa olivat 390 ja 370.