Paunonen: Seuracup jättää parhaat muistot

Seuracupin ensimmäinen piirikisakierros päätökseen

Se on yksi parhaista muistoista juniorivuosilta. Tuo lause toistuu, kun yleisurheilumaajoukkueen urheilijoilta kysyy Seuracupista.

Se on hieno tunne, kun lähdetään isolla porukalla reissuun ja kilpailuun, jossa näkee paljon muita urheilijoita ja pääsee mittaamaan omaa kovuuttaan, aituri Venla Paunonen lämpenee cup-muistoille.
Paunonen edusti juniorina Myrskylän Myrskyä. Mieleen on juurtunut kuinka joukkue eteni finaaliin ja pääsi aistimaan Ruotsi-ottelun tunnelmaa paikan päällä. Cup-kisat tarkoittivat Paunoselle yleensä urakkatöitä.
– Juoksujen lisäksi minulla oli ohjelmassa hyppylajeja, kolmiloikkaa, pituus- ja korkeushyppyä, Paunonen muistaa.
Pikkuseurassa joukkueen kokoaminenkin oli oma operaationsa.
– Muistan, että kerran bussi jo odotti ja meiltä puuttui yksi poika, joka saatiin ”kadulta” mukaan, Paunonen kertoo.

*****

Päiväksi Tukholmaan katsomaan maaottelua?
Seuracup täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Logot ja mitalit on uusittu, mutta kilpailusarjan ytimenä on piirikisoilla alkava yleisurheilun joukkuekilpailu.
Piirikisojen ykkösosat kilpaillaan 5.-30.6. ja kakkososat 10.7.-10.8..
– Finaalit järjestetään tänä vuonna syyskuun 2. päivä. Kilo-sarjan finaalin järjestää Säkylän Urheilijat, Mega-sarjan Alajärven Ankkurit, Giga-sarjan Vammalan seudun Voima ja Tera-sarjan Espoon Tapiot, kertoo Seuracupista vastaava aluepäällikkö Mika Tyrkkö Suomen Urheiluliitosta.
Piirikisoihin tavoitellaan yli 200 seuraa aivan kuten viime vuonna. Piirikisoja järjestetään kaikkiaan lähes 50.
– Uutta tänä vuonna on, että finaali-joukkueille tarjotaan mahdollisuutta lähteä edullisesti sunnuntaiksi Tukholmaan katsomaan Ruotsi-ottelua. Tästä tulee tarkempaa tietoa Seuracupin nettisivuilla kevään aikana, Tyrkkö kertoo.

Neljä seuraa yltänyt finaaleihin aina
Seuracupissa kilpaillaan Kilo-, Mega-, Giga- ja Tera-sarjoissa, jotka perustuvat vuoden 2008 mukaiseen kuntajakoon ja asukaslukuihin.
– Finaaleihin selviää joka sarjassa 15 parasta joukkuetta ja finaalin järjestävän seuran joukkue. Finaaleissa on mukana yhteensä 64 seuraa, Tyrkkö kertoo.
Seuracupin suosiosta kertoo, että vuosina 1998-2016 on finaaleihin osallistunut kaikkiaan 164 eri seuraa ja piirikisoihin yli 300 seuraa.
Vain neljä seura on edennyt finaaleihin, joka kerta. Nuo seurat ovat Lappajärven Veikot (Kilo-sarja), Pyhäselän Urheilijat (Mega-sarja), Tampereen Pyrintö (Tera-sarja) ja Turun Urheiluliitto (Tera-sarja)

Piirikisojen ja finaalien lajiohjelma sekä muuta lisätietoa löytyy osoitteesta www.seuracup.fi

 

Tämä tarina on osa ”20 TARINAA SEURACUPISTA” – juttusarjaa 20-vuotis juhlavuonna 2017 

Väärä Scaldin tunniste ID.