Oulussa hiottiin Keiju Junior Juoksukoulun ohjaajia

Oulussa hiottiin Keiju Junior Juoksukoulun ohjaajia

Keiju Junior Juoksukoulu valtaa alaa Pohjois-Suomessa. Harri Heikkilän ja Jari Jukkolan Oulussa hiljattain vetämässä koulutuksessa kävi taitojaan hiomassa vajaat kolmenkymmentä tulevaa juoksujoulujen vetäjää.

– Hienosti oli paikalle väkeä eri seuroista, Heikkilä kiittelee.

Koulutettavana oli ohjaajia Pyhäjoen Wirrasta, Ylikiimingin Nuijamiehistä, Oulun Pyrinnöstä, Limingan Niittomiehistä, Kokkolan Veikoista, Kempeleen Kiristä, Pihtiputaan Tuiskusta ja niinikin etelästä kuin vantaalaisesta Kenttäurheilijat 58 –seurasta.

– Koulutus tuntui hyvältä ja siitä oli hyötyä. Se oli helppo ja aika hauska. Aion käyttää näitä oppeja, totesi Limingan Niittomiesten Siiri Lithovius.

Koulutus sai kiitosta myös Oulun Pyrinnön Ida Silvamaalta.

– Sain paljon uusia vinkkejä erilaisiin ja monipuolisiin harjoituksiin. Niitä voi soveltaen käyttää pienille ja isommille lapsille sekä aikuisille.

– Malliharjoitukset olivat monipuolisia. Sain hyviä vinkkejä esimerkiksi juoksutekniikan opettamiseen.

Oulun Pyrinnön Antti Lehto tuumi, että itse tekeminen toimi koulutusmuotona.

– Sitä kautta harjoitteet tuntuivat jäävät parhaiten mieleen ainakin itselleni.

Koulutuskonsepti toimii

Myös kouluttaja Jari Jukkolan kokee, että Keiju Junior Juoksukoulun ohjaajakoulutuskonsepti on kohdallaan. Oulun opetuksessa edettiin systeemillä 20 minuutin demonstraatio, jota seurasi 10 minuutin keskustelu.

– Koulutusmuoto on toimiva. Minusta on hyvä, että koulutettavat pääsevät itse tekemään. He tuntuivat olevan tyytyväisiä läpikäytyihin harjoitteisiin ja ymmärsivät niiden idean, Jukkola summasi.


keiju_junior_juoksukoulu_ohjaajakoulutusta_oulu-1.jpg

keiju_junior_juoksukouluohjaajat_opissa_2016_oulussa-1.jpg