Nikkanen ja Salomäki vetivät Hese-treenipäivän

Nikkanen ja Salomäki vetivät Hese-treenipäivän

Paljonko Minna Nikkanen nukkuu yössä, mikä on Eemeli Salomäen lempiväri? Friitalan koululla Ulvilassa ja Rauhalan koululla Kotkassa Hese-kisojen kummiurheilijoilta tentattiin kaikkea mahdollista iloisen treenipäivän päätteeksi.

EM-hallien seiväshypyssä kuudenneksi yltänyt Nikkanen veti Friitalan koululla parinkymmenen oppilaan ryhmälle monipuolisen treenipäivän: seiväshypyn perusteita, pikajuoksua, pituushyppyä ja keihäänheittoa.

– Tämä oli oppilaille kevään kohokohta. Tällainen tuo energiaa kevääseen, jonka aikana pitäisi saada numerot peruskoulun päättötodistukseen, totesi liikunnanopettaja Martti Santa.

Treenien päälle oppilaat saivat nimikirjoituksen, kaveri- ja ryhmäkuvan ja pääsivät tenttaamaan Nikkasta: Onko sinulla lemmikkiä, mitä syöt, paljonko treenaat, mitä seipäät maksaa, millaista niiden kanssa on matkustaa? Kysymyksiä oli monenlaisia ja kaikkiin löytyy vastaus.

Samaan tapaan sujui 60 hengen treenipäivän Kotkassa energisen ja letkeän seiväshyppääjä Salomäen seurassa.

– On hienoa, kun huippu-urheilija tulee lapsien luo näyttämään miten asiat tehdään oikein. Tässä oppii itsekin. Tämä on myös hieno kannustin Hese-piirikisaan, opettaja Kati Rohkimainen kiitteli.

Rauhalan koululla oppilaat nauttivat Salomäen hyppy-, juoksu -ja heittotreeneistä täysin siemauksin ja olivat hyvin valmistautuneet kyselysessioon. Salomäen ura oli Youtube-videoilta katsottu ja kysymykset mietitty ryhmissä: pelottaako hyppääminen, mikä on lempivärisi, entä lempiruoka, kuka on elämäsi tärkein nainen, pelaatko videopelejä?

Hese-kummiurheilijoiden treenipäivän saajat valittiin arvonnalla. Mukana arvonnassa olivat vuodenvaihteeseen mennessä Hese-kisoihin ilmoittautuneet koulut.

Koululaiskisan eli Hese-kisan sivut: tästä
Yleisurheilua opettajalle eli H-hetki sivut: tästä


1dx_9889.jpg

Minna Nikkanen veti Hese-treenipäivän Ulvilassa