Nezirin treenit siivittivät Nakkilan tytöt aitaviestin voittoon

– Jes, jes, jes!

Nakkilan Vireen tytöt hihkuivat riemusta voitettuaan 11-vuotiaiden 4 x 60 metrin aitajuoksuviestin Lahdessa Youth Athletics Games:n toisen päivän alkajaisiksi. Vireen voittoaika oli 44,06 ja mestarikvartetin kokoonpano Ilona Rantala, Milja Anttila, Elsa Taimi ja Neea Haapio.

Jännittävässä kilpailussa toiseksi sijoittui Lahden Ahkera ajalla 44,20 ja kolmanneksi vantaalainen Kenttäurheilijat-58 ajalla 44,29. Myös neljänneksi sijoittunut Hämeenlinnan Tarmo alitti 45 sekuntia. Vire ja Ahkera juoksivat viidennessä erässä ja KU-58 sekä Tarmo neljännessä erässä.

Tottakai voitto oli tavoitteena”

Kilpailussa oli yhteensä 18 joukkuetta. Seurojen huutosakit kannustivat railakkaasti etusuoralla edestakaisin kiitäneitä joukkueita. Toiset ylittivät aidat matalalta ja toiset korkealta, aitavälejä juostiin kolmella, neljällä ja viidellä askeleella, mutta pääasia oli liikunnan riemu.

Vireen tytöt olivat innoissaan päästyään haastatteluun.

–Totta kai voitto oli tavoitteena. Emme tulleet tänne Nakkilasta asti häviämään, aloittaja Rantala kertoi.

Rantala oli tyytyväinen osuuteensa.

– Telinelähtö epäonnistui vähän, mutta juoksu ja aitojen ylitykset sujuivat hyvin. En kolhinut yhteenkään aitaan.

Aitaviestit juostaan sukkulaviestinä ilman kapulaa ja seuraava juoksija lähetetään matkaan läpsäyttämällä käteen.

– Kaikki vaihdot sujuivat oikein hyvin, Anttila sanoi.

Aitojen välit pitää juosta nopeilla askelilla” 

Vireen tytöt olivat saaneet neuvoja suoraan aitajuoksun huipulta, Noora-Lotta Neziriltä.

– Neziri veti meille aitajuoksuharjoitukset neljä päivää sitten. Hän sanoi, että aitojen välit pitää juosta nopeilla askelilla. Nezirin treeneistä oli hyötyä, Haapio kehui.

Vire sijoittui myöhemmin samana päivänä 11-vuotiaiden tyttöjen 4 x 100 metrillä 16:nneksi ja 4 x 600 metrillä viidenneksi. Pikaviestissä joukkue oli sama kuin aitaviestissä, mutta pitkässä viestissä Taimen tilalla juoksi Alissa Naski.

Kivointa on kaverit ja valmentajat

Mikä urheilussa on kivointa?

– Kaverit ja valmentajat ovat kivoja. Meillä on parhaat valmentajat, Miia ja Jaakko Rantala (Ilona Rantalan täti ja setä), Taimi hehkutti.

Vireen aitaviestimestarit kilpailevat YAG:ssä lauantaina ja sunnuntaina ainakin 60 metrillä, 60 metrin aitajuoksussa, 1000 metrillä, kävelyssä, pituushypyssä, kolmiloikassa ja kuulantyönnössä.

Kisapäivien välissä he aikovat muun muassa uida maauimalassa.

(Jyrki Repola.)