Nestlén ja SUL:n yhteistyö lasten liikuttamiseksi jatkuu – nimikilpailusta konseptille uusi nimi

Nestlé for Healthier Kids -kerhovuosi alkaa keväällä viidellä paikkakunnalla. Sekä keväällä että syksyllä maksuttomia yleisurheilupainotteisia iltapäiväkerhoja paikkakunnillaan järjestävät Kuopion Reipas, Janakkalan Jana, Savonlinnan Riento, Oulun Pyrintö ja Jyväskylän Kenttäurheilijat.

Nestlén ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelmana toteutettavat kerhot ovat jo vuodesta 2014 lisänneet koululaisten liikkumista yleisurheilun kautta ja jakaneet tietoa terveellisestä ravinnosta. Suomen esimerkin innoittamana vastaava kerhotoiminta on alkanut myös Ruotsissa ja Norjassa.

– Kerhoille ja lasten kannustamiselle on selkeä tarve. Olemme iloisia, että olemme yhteistyössä voineet kannustaa lapsia terveellisiin elämäntapoihin jo usean vuoden ajan. Haluamme jatkaa tätä vielä ainakin seuraavan kolmen vuoden ajan, Suomen Nestlén viestintäpäällikkö Annikka Koivu sanoo.

Nestlé for Healthier Kids -iltapäiväkerhoille vuosi tuo myös uuden nimen syksyksi. Lapset pääsevät ehdottamaan uusia nimi-ideoita huhtikuussa. Ehdotetuista valitaan viisi parasta, joista lopullinen voittaja ratkaistaan äänestyksessä toukokuussa. Osallistujien kesken arvotaan maistuvia palkintoja

– Nyt kannattaa miettiä hauskoja ja kerhoa kuvaavia nimiä vaikka porukalla, Suomen Urheiluliiton lasten yleisurheilun valmennuspäällikkö Ilpo Koponen sanoo.

Mörö, Kortetmaa ja paikalliset kerhokummit innostavat lapsia

Tänä vuonna kerhoihin tulee monia uudistuksia. Aiemmin kaikki kerhokerrat ovat olleet koululla, mutta nyt jokaisen kerhon päätöskerta on seuran yleisurheilukoulun harjoituksissa.

– Sillä tavalla seurat pääsevät näyttämään toimintaansa kerholaisille ja yleisurheilusta innostuneen lapsen on helppo jatkaa harrastusta, Koponen sanoo.

Lisää nuorta energiaa tänä vuonna kerhoihin tuovat kerhokummit, eli paikalliset noin 15–18-vuotiaat nuoret urheilijat.

– Jokaisessa kerhossa vierailee kerhokummi, joka osallistuu ohjaukseen ja jututtaa lapsia terveellisen syömisen merkityksestä, Koponen sanoo.

Valtakunnallisina kummeina ohjelmassa toimivat tänä vuonna Oskari Mörö ja Anniina Kortetmaa.

Uudistunut aktiivisuushaaste kannustaa ideoimaan lisää liikuntaa arkeen

Kaikille kouluille ja luokille suunnattu aktiivisuushaaste on uudistunut. Haasteessa kannustetaan ideoimaan muun muassa liikuntarata koulun ympäristöön ja liikuntatehtäviä kotioloihin sekä käsittelemään terveellisten ruokavalintojen vaikutusta hyvään oloon ja jaksamiseen.

– Näistä jaetaan someen aktiivisesti kivoja ideoita, jotka toivottavasti innostavat muitakin. Aktiivisuushaasteeseen osallistuvat luokat ovat tänäkin vuonna mukana muun muassa urheiluvälineitä sisältävien tuotepakettien arvonnassa, SUL:n aluepäällikkö Ilpo Koponen sanoo.

Aktiivisuushaasteessa tärkeintä on lasten oma ideointi ja liikunnan lisääminen kotona ja arjessa.

– Oleellisinta on, että huomataan liikunnan koko kirjo. Liikuntaa ei ole vain urheilu seuratoiminnassa vaan koko päivän mittaan tapahtuva mielekäs tekeminen, Koponen sanoo.

Nestlé for Healthier Kids -iltapäiväkerhot jatkuvat tänä vuonna 15 paikkakunnalla. Viidellä paikkakunnalla kerho järjestetään sekä keväällä että syksyllä. Kerhoon kuuluu kymmenen 75 minuuttia kestävää monipuolista ravintovartilla höystettyä liikuntakertaa. Iltapäiväkerhot ovat osa Suomen Urheiluliiton ja Suomen Nestlén yhteistyöohjelmaa.